Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Δελτίο τύπου 30/9/2012



 
«Το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για το «πραξικόπημα που δεν έγινε» παρά το γεγονός ότι διαψεύδεται από όλα τα πρόσωπα-πρωταγωνιστές της εν λόγω περιόδου, ρίχνει σκιές στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα κατά την οποία οι συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων πλήττουν τουλάχιστον το ηθικό και την αξιοπρέπεια του στελεχικού δυναμικού.
Αποδοκιμάζουμε κάθε απόπειρα, απ’ όπου και αν προέρχεται, εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην πολιτική διελκυστίνδα και απαιτούμε να αφεθούν απερίσπαστες στη μοναδική και υψηλή αποστολή τους, να είναι οι ακοίμητοι φρουροί της Πατρίδας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ

Δελτίο τύπου 28/9/2012




«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τους θεσμούς αλλά και με τα νεύρα και την υπομονή των Ελλήνων καθώς απτόητη ανακοινώνει τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το πλαίσιο των επώδυνων μέτρων και την άλλη στιγμή τροφοδοτεί με διαρροές και φήμες σενάρια φορολογικών θρίλερ με κρυφά και ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.
Ας πληροφορηθεί η κυβέρνηση ότι το έργο δεν κόβει εισιτήρια και οι πρωταγωνιστές με την τακτική τους έχουν καταστεί αποκρουστικοί στο λαό.»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥΣ, ΣΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Δελτίο τύπου 29/9/2012





Ολοκληρώθηκε απόψε η τριήμερη επίσκεψη εργασίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στην Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου που εποπτεύει.
Μετά την Ικαρία, χθες το απόγευμα είχε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον Δήμαρχο Φούρνων Γιάννη Μαρούση και μέλη του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατεγράφη με ιδιαίτερη έμφαση το πρόβλημα της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού, θέμα για το οποίο ο Τέρενς Κουίκ θα καταθέσει Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Σήμερα (29/09/2012) έφτασε στο νησί της Σάμου όπου είχε συνεχόμενες  συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενάρχη, υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Ενοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων, στελέχη της Μ.Κ.Ο «Αρχιπέλαγος», το Δήμαρχο του νησιού Στέλιο Θάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.
Σε όλες τις συναντήσεις τον συνόδευαν οι Πολιτευτές Σάμου Κώστα Χατζημιχάλη, Λαμπρινή Βατούγιου και Γιώργο Γαρυφάλλου Γιώργος αλλά και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής του Κινήματος Νίκο Παρθένη.
Αναχωρώντας από τη Σάμο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μιλώντας στα τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΡΤ και των τοπικών ΜΜΕ έκανε την εξής δήλωση:
«Η δεύτερη επίσκεψή μου στην Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου που εποπτεύω ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
Κατ’ αρχήν δηλώνω με έμφαση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αρνούμεθα κατηγορηματικά να αποδεχθούμε τη δημιουργία κέντρου «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών στο νησί, κάτι το οποίο δεν το θέλουν ούτε οι κάτοικοι, γιατί επί της ουσίας θα φτιαχτεί άλλη μία χωματερή ανθρώπων στοιβαγμένων σε ένα στρατόπεδο, το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε καν σε στοιχειώδεις προδιαγραφές.
Άκουσα με προσοχή το Δήμαρχο να μου λέει ότι εκείνος το αποδέχεται προκειμένου να μην περιφέρονται λαθρομετανάστες αδέσποτα στο νησί και υπό την προϋπόθεση ότι θα κρατούνται εδώ μόνο για 8 μέρες και με maximum αριθμό τους 200 λαθρομετανάστες.
Του απάντησα ότι περιμένω την αντίδρασή του όταν οι 8 μέρες θα έχουν γίνει 18 και 28 και οι 200 θα έχουν γίνει 300, 400 και 500. Υπενθυμίζοντάς του ότι θα προωθούνται λαθρομετανάστες και από άλλα σημεία του Αιγαίου.
Χωρίς να θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα προχωρήσουν σε δράσεις στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. Πάντως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι με «Γκουαντάναμο», παρά μόνο με σκληρές και επιτακτικές πολιτικές θέσεις στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με βάση όσα περιγράφουμε στην Εθνική μας Αντιπρόταση.
Με το Δήμαρχο συζήτησα και το θέμα του περίφημου τουρκόγλωσσου χάρτη της Σάμου διαπιστώνοντας ότι έχουμε διαμετρικά αντίθετες θέσεις.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όμως, υποσχέθηκαν τόσο στο Δήμαρχο όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, ότι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στο απόλυτα δίκαιο αίτημά τους να μην γίνει σφαγή των κονδυλίων που χρειάζονται και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης για την έναρξη ή και την ολοκλήρωση ζωτικών έργων στο νησί που έχουν να κάνουν κυρίως με υποδομές..
Με ικανοποίηση άκουσα από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι διαφωνεί ριζικά με την συγχώνευση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, όπως επίσης άκουσα με πολύ ενδιαφέρον την εισήγησή του να προωθήσει το Υπουργείο Γεωργίας στο νησί μικρά σφαγεία, με προδιαγραφές Ε.Ε.
Του ζήτησα επίσης να συμβάλλει προσωπικά ο ίδιος στην επίλυση του προβλήματος του Γηροκομείου Ικαρίας, το οποίο προχθές Πέμπτη επισκέφθηκε προσωπικά ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος.
Οι απαντήσεις του κ. Παπαθεοφάνους δεν με ενθάρρυναν, αλλά παρ´ όλα αυτά υπενθυμίζω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δια του Προέδρου τους, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψουν την αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση οριστικής λύσης.
Τέλος, απευθυνόμενος δημόσια στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, του ζητώ να επιλύσει άμεσα το θέμα της ρύθμισης των χρεών στα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών (κάτι που πρέπει να κάνει για όλη την Ελλάδα) ώστε να αποφευχθεί η εκρηκτική κινητοποίηση μαθητών και γονέων. Ήδη στη Σάμο βρίσκονται σχολεία υπό κατάληψη».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤOYΣ TIMES ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Δελτίο τύπου 29/9/2012


 
«Διαβάζοντας με θλίψη στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Times της Νέας Υόρκης ότι η περασμένη Πέμπτη υπήρξε μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες από τότε που ανέλαβε καθήκοντα καθώς η κυβέρνηση κατέληξε σε μια βασική συμφωνία για τα μέτρα λιτότητας, καταλήγεικανείς σε συμπεράσματα τόσο καταλυτικά και απόλυτα ώστε να μην μένει πια καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και τις ευθύνες και των τριών κυβερνητικών εταίρων.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΊ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ»

Δελτίο τύπου 29/9/2012






 
«Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μιλώντας στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», ένα πανίσχυρο δημοσιογραφικό μέσο επηρεασμού της αμερικανικής και διεθνούς κοινής γνώμης, αναφέρει ότι «παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα, προκαλώντας πρόβλημα στη δημόσια υγεία και αύξηση της εγκληματικότητας», ενώ ολόκληρο το καλοκαίρι η υπουργός Τουρισμού έκανε σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα καμπάνια διαφήμισης μίας ασφαλούς Αθήνας.
 
Δεν γνωρίζουμε τι κάνει τον κ. Σαμαρά να προβάλλει παγκοσμίως  την Αθήνα περίπου σαν το Χάρλεμ και το Μπρονξ στις χειρότερές τους φάσεις και περιόδους και πως αισθάνεται η κ. Κεφαλογιάννη γι’ αυτό, αλλά του επισημαίνουμε ότι είναι ανεπίτρεπτο, αν όχι εγκληματικό να διαδίδει τέτοια μηνύματα και εικόνες στην πιο κρίσιμη καμπή για τον Ελληνικό Τουρισμό και την Εθνική Οικονομία και μάλιστα μέσα από τους «Νιου Γιορκ Τάϊμς».
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΒΟΛΟΥ

Δελτίο τύπου 29/9/2012






 
Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισκέφθηκεχθες τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Βόλου κ. Λύκα για να πληροφορηθεί τις ενέργειες της υπηρεσίας του σχετικά με την «λίστα πολιτικών προσώπων του ΣΔΟΕ» όπως αυτή δημοσιεύτηκε χθες από την «Ζούγκλα»

Η κ. Χρυσοβελώνη ζήτησε την ταχύτατη διερεύνηση των όποιων στοιχείων υπάρχουν για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Κατά την συζήτησή της με τον κ. Λύκα προέκυψαν τα εξής

  1. Το όνομα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη δεν περιέχεται στην λίστα των 32 (και όχι 36 όπως λανθασμένα έγραψε η «Ζούγκλα») πολιτικών προσώπων, των οποίων όντως διερευνάται το «Πόθεν Έσχες» τους από το ΣΔΟΕ. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο αφού η κ. Χρυσοβελώνη πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής πριν 3 μήνες και κατέθεσε «πόθεν έσχες» για πρώτη φορά πριν από ένα μόλις μήνα.
  2. Η Μ. Χρυσοβελώνη εξέφρασε με την ευκαιρία την ευαρέσκειά της στο στέλεχος του ΣΔΟΕ για τον επανέλεγχο μιας ανώνυμης, αόριστης καταγγελίας πριν από 2 χρόνια, που δεν είχε αξιολογηθεί ως σημαντική για περαιτέρω έρευνα. Στις 18 Σεπτεμβρίου το ΣΔΟΕ έλαβε εντολή να ξαναελέγξει όλες τις παλιότερες καταγγελίες σε βάρος όλων των νυν βουλευτών, ακόμα και εκείνες που είχαν κριθεί «αόριστες και αβάσιμες». Η κ. Χρυσοβελώνη επικρότησε αυτή την ενέργεια λέγοντας πως σεένα σύγχρονο κράτος δικαίου όλοι και ιδιαίτερα οι πολιτικοί πρέπει να ενθαρρύνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο έργο τους. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτός «είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε το καλό παράδειγμα στην κοινωνία»
  3. Από τη συζήτηση στο ΣΔΟΕ αναδείχθηκαν επίσης κάποια σκοτεινά σημεία που αφορούν στο δημοσίευμα της «Ζούγκλας». Συγκεκριμένα υπάρχουν 4 ονόματα που εξαιρέθηκαν με άγνωστο τρόπο από την λίστα της «Ζούγκλας» και φαίνεται ότι προστέθηκαν στην θέση τους τουλάχιστον 8 άλλα, άσχετα με την υπόθεση των 32 παλιών πολιτικών, άτομα.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Στις 14 Σεπτεμβρίου κατέθεσα στη Βουλή Ερώτηση μαζί με τον συνάδελφο Βασίλη Καπερνάρο για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην διερεύνηση υποθέσεων παράνομου πλουτισμού πολιτικών. Η έρευνα αυτή την οποία ανέλαβε το ΣΔΟΕ, έχει στις περισσότερες περιπτώσεις βαλτώσει εξαιτίας του επικαλούμενου όγκου των χιλιάδων φακέλων που μένουν να ελεγχθούν. Γι’ αυτό πρότεινα την συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας στις έρευνες με σκοπό το άμεσο ξεκαθάρισμα των υποθέσεων που αφορούν πολιτικούς. Δυο εβδομάδες μετά βγαίνει αυτή η λίστα μαϊμού με το όνομά μου μέσα. Τα συμπεράσματα δικά σας.»
 

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

Σας προσκαλούμε στην πρώτη γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Ν. Ημαθίας την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:30 στο ξενοδοχείο Αιγές στην Βέροια. Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα. Ελάτε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, να προτείνουμε τις ιδεες μας, να αναλάβουμε κοινή δράση ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας μας.

 Με τιμή

 Γκαμάνης Δημήτριος
 Γραμματέας Συντονιστικής Επιτροπής
 Τηλ. επικοινωνίας 6987336769

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δελτίο τύπου 17/9/2012





 
 
Συνεδρίασε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπό την Προεδρία του Προέδρου του κινήματος κ. Πάνου Καμμένου.
 
Συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού και δράσης εντός και εκτός Κοινοβουλίου με αφετηρία τη συλλογή υπογραφών των πολιτών για τηστήριξη του αιτήματος σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια 2010-2012.
 
Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα, με πυξίδα την Ιδρυτική Διακήρυξη, η αταλάντευτη πορεία του κινήματος δίπλα στον λαό και απέναντι στη συγκυβέρνηση της Μνημονιακής Πολιτικής και των συνεπειών της, με συνεχή παρουσία του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής ομάδος σε όλη την Ελλάδα.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δελτίο τύπου 17/9/2012






Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έβαλε την πρώτη υπογραφή στην πανελλαδική εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο που ξεκίνησαν σήμερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πλατεία Συντάγματος.
 
Μετά τον πρόεδρο υπέγραψαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στελέχη του Κινήματος και πολίτες.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα, και από σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού αλλά και σε όλες τις πόλεις, τα χωριά, τις κωμοπόλεις, τα νησιά σε όλη την Ελλάδα και ζητάμε αυτό το οποίο ζητάει το σύνολο του ελληνικού λαού, να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει ποιοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
 
Ποιοι έφεραν τον κ. Τόμσεν για να γίνει ο υπερκυβερνήτης της Ελλάδας καταλύοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Τα περισσότερα κόμματα προεκλογικά, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Πρωθυπουργού, υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό τη μια και μόνη εξεταστική επιτροπή.
 
Τώρα στα πλαίσια συμβιβασμού της συγκάλυψης των ευθυνών, της συμφωνίας των συγκυβερνώντων να καλύψει ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κάνουν πίσω το ίδιο κάνει και η Δημοκρατική Αριστερά.
Εμείς αποστείλαμε 299 επιστολές στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην του κ. Παπανδρέου, ζητώντας να υπογράψουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Όπως είχαν υποσχεθεί και εξαπατήσει τον ελληνικό λαό προεκλογικά.
 
Δυστυχώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 60 βουλευτών όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και από τον κανονισμό της Βουλής, τώρα πια το λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός. Αφού επιθυμούν να συνεχίσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό εντός του κτιρίου της Βουλής ο ελληνικός λαός θα παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση και στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.
 
Πρέπει, από τη στιγμή που το κοινοβούλιο δεν εκπροσωπεί τη βούληση του ελληνικού λαού, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας.
 
Η πρώτη είναι η συλλογή των υπογραφών που θα δοθούν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα απαιτήσουμε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

Δελτίο τύπου 17/9/2012





Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε χθες τη Θήβα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ, όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της πόλης.
 
Ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και επίσης ζήτησε να μη συγχωνευθεί η Δ.Ο.Υ. Θήβας με τη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς. Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ακόμα ότι το Νοσοκομείο της Θήβας υπολειτουργεί, δεν διαθέτει ούτε καν μονάδα επειγόντων περιστατικών και ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την πρόσληψη συμπληρωματικού διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, έθεσε και το θέμα της υποχρηματοδότησης του Δήμου, που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε στάση πληρωμών προς τους εργαζομένους.

 
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου υπογράμμισε την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και τόνισε το μείζον ζήτημα της ανεργίας που απασχολεί την πόλη και το Νομό.
 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Νίκος Στρατέλος επεσήμανε την έλλειψη ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα κλείσουν και άλλα καταστήματα.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας Απόστολος Δελαβέκουρας έθεσε το θέμα των αγροτικών προϊόντων. Όπως είπε, οι τιμές είναι μειωμένες κατά 60% ενώ αντιθέτως τα φυτοφάρμακα και το πετρέλαιο είναι αυξημένα κατά 60%.
 
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι η Θήβα και ο Νομός Βοιωτίας  είναι από τους πλέον αδικημένους. Τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι ο διοικητικός βραχίονας παράδοσης της χώρας και πρόσθεσε ότι η μειωμένη χρηματοδότηση στους Δήμους αποτελεί θέμα πολιτικής βούλησης.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε επίσης και στο πρόβλημα του Ασωπού ποταμού, επισημαίνοντας ότι δυσφημίστηκαν η περιοχή και η παραγωγή.
 
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι δίπλα στα προβλήματα των πολιτών.
 
Αναφερόμενος στην πρωτογενή παραγωγή, πρότεινε να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο για 5 χρόνια ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες.
 
Στο τέλος της σύσκεψης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:
 
«Κάναμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση με τον δήμαρχο και με τους προέδρους των φορέων. Τον εμπορικό κόσμο, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
 
Συζητήσαμε για την κατάσταση που υπάρχει. Πρώτα απ’ όλα βλέπουμε ότι υπάρχει το θέμα του «Καλλικράτη». Βλέπουμε πια ότι ο διοικητικός βραχίονας του μνημονίου, όπως είπαμε κατά την ψήφιση του πρώτου και δεύτερου μνημονίου, είναι ο «Καλλικράτης». Ο «Καλλικράτης» οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση την τοπική αυτοδιοίκηση. Απ’ ότι ενημερωθήκαμε απ’ όλους τους δημάρχους του Νομού, οι Δήμοι έχουν φθάσει στα όρια διακοπής πληρωμής και αυτό γιατί ουσιαστικά η κεντρική κυβέρνηση που λειτουργεί κατ’ εντολή της Τρόικας αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να ρίξει τις ευθύνες της κεντρικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Το δεύτερο είναι ότι και εδώ, όπως σε όλη την Ελλάδα, παρατηρείται το φαινόμενο του κλεισίματος και του λουκέτου σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Ζητούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τώρα το πρόγραμμα του ειδικού λογαριασμού που καταθέσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για να μπορέσουν από αύριο να έχουν οι επιχειρήσεις – χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο κράτος- έξοδο από τον «Τειρεσία», φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Να αρχίσουν να δουλεύουν οι επιχειρήσεις και να μην έχουμε περαιτέρω απολύσεις.
 
Η ανεργία είναι σοβαρό θέμα, αλλά υπάρχει και ένα θέμα που αφορά ειδικά τη Θήβα. Το επισημαίνω: Η κυβέρνηση με τη δήθεν πολιτική της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στο Κέντρο της Αθήνας έκανε αυτό που κάνει η κακή νοικοκυρά, σήκωσε το χαλί και έβαλε από κάτω τα σκουπίδια.  Δηλαδή μετέφερε το πρόβλημα στη Θήβα.
 
Οι λαθρομετανάστες, τους οποίους συνελάμβαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας δεν συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Θήβας και μετέφεραν το πρόβλημα ακριβώς στην περιφέρεια της Αττικής, στη Θήβα και στην Κόρινθο. Στη μεν Κόρινθο στο στρατόπεδο, στη δε Θήβα τους έχουν βάλει σε αποθήκες ανθρώπων και έχουν μεταθέσει το πρόβλημα.
 
Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εγκληματικότητα, η οποία έχει να κάνει και με τη διακίνηση ναρκωτικών και με την έλλειψη ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς θα το θέσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε εξηγήσεις.
 
Και τελευταίο το θέμα της αγροτικής παραγωγής. Η αγροτική παραγωγή έχει φθάσει στα όρια να σταματήσει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα. Από τη μια μεριά η ανευθυνότητα των μεσαζόντων, όπου ένα προϊόν, για παράδειγμα το κρεμμύδι, από 7 λεπτά φτάνει στον καταναλωτή στα 70 λεπτά. Από την άλλη, η έλλειψη της ΑΤΕ και των χρηματοδοτήσεων. Και τρίτον, το θέμα της επιλογής επιδοτήσεων σε προϊόντα τα οποία δεν απορροφώνται από την αγορά.
 
Πρέπει, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δέχεται η χώρα μας, να καταλάβουμε ότι πρέπει οι εύπορες περιοχές να καλλιεργηθούν άμεσα. Οι παλιοί έλεγαν εδώ ότι σε αυτόν τον τόπο ακόμα και άνθρωπο να σπείρεις θα φυτρώσει.
 
Για να μπορέσει να ανθίσει το χαμόγελο, όπως ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, πρέπει να δούμε τα χωράφια να ξανακαλλλιεργούνται, να υπάρχει αγροτική παραγωγή. Να σταματήσουν οι εισαγωγές σε προϊόντα που εμείς μπορούμε να παράγουμε.»
 
Νωρίτερα ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε τον Δήμο Αλιάρτου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Τασσιώτη και με φορείς της περιοχής, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα της Κωπαΐδας.
 
Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι θέλουν να μετατρέψουν τα χωράφια σε φωτοβολταϊκά πάρκα και χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Ήλιος» καταστροφικό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Δελτίο τύπου 16/9/2012




Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα το Νομό Βοιωτίας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη, τον Συντονιστή Γραμματέα Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων Γιώργο Αναγνωστάκο και πολιτευτές του κόμματος.
 
Παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Λιβαδειάς και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 
Ο κ. Καμμένος μετέβη στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Παπαγγελή, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργο Μουρκιώτη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Παπασπύρου και άλλους φορείς της πόλης.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση εξ αιτίας της δραματικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, που προκύπτει από τις εντολές του μνημονίου και πρόσθεσε ότι «η μοίρα έπεσε στην τοπική αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλεί το μνημόνιο».
 
Τόνισε ακόμη ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη συλλογή υπογραφών από τους πολίτες, προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια υπαγωγής της χώρας μας στο μνημόνιο, «δεν μπορεί να υπάρχει μια συμφωνία σιωπής, μια ομερτά» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Επίσης, ο κ. Καμμένος συζήτησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.
 
Εν συνεχεία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε και τις πληγείσες περιοχές του Μαυρονερίου και της Δαύλειας, όπου διαπίστωσε και ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής στις αγροτικές καλλιέργειες εξ αιτίας της χαλαζόπτωσης και ζήτησε να μεταβεί τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο θα εκτιμήσει τις ζημιές. Ταυτόχρονα, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αγρότες.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Δελτίο τύπου 16/9/2012






 
ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 
 
Τις εκδηλώσεις μνήμης στη Σπάρτη για τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρασιατική Καταστροφή, τίμησαν σήμερα (16/09/2012) οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
Το Κίνημα εκπροσώπησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό της Σπάρτης, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Λεωνίδα.
 
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τίμησαν σήμερα, εδώ στη Σπάρτη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία. Εκδηλώσεις, που γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο όπου τα Μνημόνια των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, προδικάζουν άλλη μία γενοκτονία, αυτή τη φορά σχεδιασμένη από τους τοκογλύφους της τρόικας.
 
Η κάθοδός μου στη Σπάρτη μάλιστα, συμπίπτει με το προχθεσινό μου ταξίδι στη Θράκη, όπου εκεί, πέραν της μνημονιακής κατοχής που έχει εγκατασταθεί σε όλη τη χώρα, εξελίσσεται σε πολύ επικίνδυνο βαθμό η επεκτατική δράση της Άγκυρας.
 
Θέλω δημόσια να συγχαρώ τον ομιλητή των σημερινών εκδηλώσεων στη Σπάρτη, τον καθηγητή Ιστορίας στο Δ’ Γυμνάσιο της πόλης Γιάννη Κονδυλόπουλο ο οποίος στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στην επέλαση των τουρκικών σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση.
 
Δεδομένου ότι στην εκδήλωση δεν ήταν κανένας δημοσιογράφος και κανένα κανάλι, επιστρατεύω και τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και ως παλιός ρεπόρτερ παραθέτω αυτούσια τη συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του».
 
 
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ
 
«Ζούμε σε περιστάσεις κρίσιμες. Και ενώ συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στον κόσμο και κυοφορούνται, αν δεν συντελούνται ήδη, γενοκτονίες με μέσα πολιτικά και οικονομικά, πολλοί Νεοέλληνες, σαν νέοι Λωτοφάγοι, καταναλώνουν λαμπερές τουρκικές σαπουνόπερες ή επικές υπερπαραγωγές όπως ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», που ήδη προβάλλεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια.
 
Μετά την αναμενόμενη επιτυχία της σειράς, ας περιμένουμε, λοιπόν, σε λίγο ανάλογες δημιουργίες εξ Ανατολών, όπως «Μωάμεθ ο Πορθητής» ή «Κεμάλ Ατατούρκ, ο Πατέρας των Τούρκων». Και ας θαυμάσουμε από την ασφάλεια του καναπέ μας κάποιον ηθοποιό να εξαίρει «τη μεγαλοφυή στρατηγική του Τούρκου Εθνάρχη, που οδήγησε στην ήττα των Γιουνάνηδων».
 
Αναρωτιέμαι, βέβαια, πώς θα παρουσιαστεί σε ένα τέτοιο σίριαλ η σφαγή τόσων αμάχων, η πυρπόληση του στολιδιού της Ανατολικής Μεσογείου, της Σμύρνης, η αδιαφορία των αραγμένων στο λιμάνι Δυτικών πλοίων, των οποίων οι πλοίαρχοι σύμφωνα με μαρτυρίες, διέταξαν τις μπάντες τους να παιανίζουν εύθυμους σκοπούς, για να μην ακούνε τα πληρώματα τις εκκλήσεις των αμάχων για βοήθεια. Και πώς θα περιγραφεί η θυσία του Αγίου Ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομου Σμύρνης, που δεν δέχθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του και κατακρεουργήθηκε από τον τουρκικό όχλο;
 
Ας είμαστε, λοιπόν, σε εγρήγορση και ενωμένοι, ειδικά στις μέρες μας, που ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει ξανά στην ευαίσθητη περιοχή που ζούμε και που ένα νέο κεφάλαιο του περίφημου Ανατολικού Ζητήματος μοιάζει να έχει ήδη αρχίσει να γράφεται. Μόνο έτσι δεν θα μακρύνει ο κατάλογος με τα τοπωνύμια των αλησμόνητων πατρίδων και δεν θα προστεθεί δίπλα στη Νέα Σμύρνη, τη Νέα Ιωνία, τα Νέα Μουδανιά ή Νέα Φιλαδέλφεια, κάποια Νέα Ξάνθη, Νέα Αλεξανδρούπολη ή Νέα Θεσσαλονίκη».
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Δελτίο τύπου 16/9/2012






 
«Διακόψαμε την περιοδεία στο Νομό Βοιωτίας για να επισκεφθούμε την περιοχή στο Μαυρονέρι όπου είχαμε μια τεράστια φυσική καταστροφή χθες, με έναν τυφώνα ο οποίος ήρθε και έκοψε μέχρι τον πλάτανο που είναι αρκετές δεκάδες χρόνια.
 
Έχει γίνει ολική καταστροφή στο βαμβάκι, στα αμπέλια και σε όλη την παραγωγή, η οποία ήταν έτοιμη να μαζευτεί.
 
Θέλω από εδώ να ζητήσω από τον ΕΛΓΑ αύριο και από την κυβέρνηση να παρέμβει, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε μία τραγική κατάσταση διότι υπάρχουν χρέη προς τις τράπεζες και προς τους γεωπόνους.

 
Με την κατάργηση της ΑΤΕ το κόστος και των φυτοφαρμάκων έχει πάει στα ύψη και οι αγρότες βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.
 
Η κυβέρνηση οφείλει αύριο το πρωί να στείλει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να αποζημιωθούν οι αγρότες και να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι προκειμένου να αποκατασταθεί η δεύτερη ζημιά, την οποία έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση, που είναι η κατάργηση της ΑΤΕ.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε δίπλα τους.»
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Δελτίο τύπου 16/9/2012






«Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ»


Την επιτάχυνση των διαδικασιών αντικατάστασης μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητά με δημόσια τοποθέτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
 
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
 
«Η ανοχή στην παράταση της θητείας μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του, έχει ξεπεράσει, ακόμα και με τις διάφορες νομιμοφανείς αποφάσεις, κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές.
 
Οι διαδικασίες αντικατάστασης πρέπει να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ.
 
Και αυτή τη φορά, θα πρέπει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προσεχθεί πολύ αυστηρά και με συγκεκριμένα κριτήρια, ποιοι θα εγκριθούν για να ελέγχουν στα πλαίσια Συντάγματος και Νόμων τη λειτουργία των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της χώρας.
 
Θα πρέπει να απαλειφθούν απαξιωτικές συμπεριφορές ή συμπεριφορές αντίστοιχες ακραίας δίκης κακουργιοδικείου σε βάρος εγκαλουμένων εκπροσώπων Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών καναλιών. Άλλο αυστηρότητα και εφαρμογή διαδικασιών και άλλο νοοτροπία αφέντη.
 
Θα πρέπει να σταματήσει η (χωρίς σκέψη και συνεκτίμηση της μνημονιακής κρίσης) επιβολή εξοντωτικών προστίμων που ισούνται με μισθολόγιο προσωπικού, ακόμα και δύο ή τριών μηνών, όταν υπάρχουν και άλλες ποινές, όπως η σιγή του σταθμού, στην ώρα μετάδοσης της όποιας επιλήψιμης εκπομπής.
 
Δεν θα πρέπει το ΕΣΡ να αγνοεί αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων του κράτους, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας, επιβάλλοντας με ιδιαίτερο αυταρχισμό βάναυσες ποινές σε κανάλια που το ΣτΕ έχει ήδη δικαιώσει. Τελευταίο παράδειγμα το ΤRT Θεσσαλίας.
 
Και ούτε μπορεί να ασκείται λογοκρισία (με τις ανάλογες ποινές) στον απολύτως αποδεκτό δημοσιογραφικό λόγο, την ίδια την ειδησεογραφία (ναι, έχει συμβεί και αυτό) και την επιβεβλημένη κριτική σε δημόσια πρόσωπα που προκαλούν το λαό με τη συμπεριφορά τους.
 
Και δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η υποκρισία του ΕΣΡ με το δήθεν ενδιαφέρον του για την ποιότητα και την αποστολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, όταν τα μέλη του Δ.Σ. επιτρέπουν τον βανδαλισμό της ελληνικής γλώσσας από παρουσιαστές και τηλεπερσόνες, την ώρα που σε λίγο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους στην τουρκική γλώσσα, από τα δωρεάν μαθήματά της που παραδίδονται διαδικτυακά και πανελλαδικά κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ!
 
Και φυσικά δεν μπορεί να παίζουν οι σύμβουλοι του τη μπερλίνα με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, όταν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι βασικοί αποδέκτες αυτής της χωρίς συνέπειες κραυγαλέας ανισότητας.
 
Τα υπόλοιπα στο Κοινοβούλιο, όταν έλθει η ώρα. Και το αρχείο μου διαθέτει αρκετά στοιχεία. Οι προσωπικές μου εμπειρίες από γνωστούς κυρίους και γνωστές κυρίες του ΕΣΡ, ίσως να βοηθήσουν για να μπει ένα τέλος σε αυτά και άλλα τόσα».

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟY ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΑΓΚΙ

Δελτίο τύπου 14/9/2012





«Αν έχεις τέτοιους φίλους, σαν τον Ντράγκι,  τι τους θέλεις τους εχθρούς»
 
«Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ. Ντράγκι αφού κάρφωσε τον κ. Σαμαρά ότι δεν τόλμησε να θέσει ζήτημα κουρέματος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ, δήλωσε με κυνικό τρόπο ότι είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο Ντράγκι θέλει να συνεχίσει να κερδοσκοπεί σε βάρος  της πατρίδας μας και να κερδίσει από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού,  τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ μιας και επιμένει να πληρώσει η χώρα μας στην ΕΚΤ ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ τα οποία η ΕΚΤ αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας πληρώνοντας μόνο 38 δισ. ευρώ.
 
Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει στη Βουλή ο Ντράγκι τον περασμένο Αύγουστο σε μια βραδιά «πουλώντας αέρα κοπανιστό» αφαίμαξε 1,28 δισ. ευρώ από τον ελληνικό λαό αφού πληρώθηκε στην ονομαστική αξία, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ,  ομόλογο το οποίο η ΕΚΤ αγόρασε πληρώνοντας μόνο 1,92 δισ. ευρώ.
 
Η κερδοσκοπική δράση του Ντράγκι, τον οποίο τα παπαγαλάκια της τρόικας παρουσιάζουν ως δήθεν φίλο της Ελλάδας, δεν είναι μόνο αντίθετη με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά επιπλέον συμβάλλει καθοριστικά στην εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, για την οποία η τρόικα και αυτός ο ίδιος προσωπικά είναι υπεύθυνοι.
 
Αν έχεις τέτοιους φίλους, σαν τον Ντράγκι, τι τους θέλεις τους εχθρούς.»

ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Δελτίο τύπου 14/9/2012







Πανελλαδική εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να βρεθεί πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο και ποιοι ευθύνονται, ξεκινούν την Δευτέρα 17/9/2012 από τις 11.00 το πρωί, σε περίπτερό τους στην Πλατεία Συντάγματος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
Πρώτος θα βάλει την υπογραφή του, στην αίτηση που έχει διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με στελέχη του Κινήματος και της Νεολαίας ενώ αμέσως μετά θα απευθυνθούν στους πολίτες.
 
Την πρωτοβουλία αυτή ο Πάνος Καμμένος την είχε εξαγγείλει κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής τοποθέτησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ περί ενίσχυσης της Άμεσης Δημοκρατίας, ακόμη και με την υιοθέτηση του λαϊκού βέτο για αναπομπή νόμων όπως συμβαίνει σε προηγμένα κράτη.
 
Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών πολιτών για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα με περίπτερα των συντονιστικών επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις πρωτεύουσες των νομών.
 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Δελτίο τύπου 14/9/2012





«ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
 
Από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
 
Πρώτος σταθμός ήταν η Κομοτηνή όπου κατ’ αρχήν συναντήθηκε με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νομού Ροδόπης.
 
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε και το Μητροπολίτη Μαρωνίας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό και τον μουφτή Ροδόπης Μέντσο Τζεμαλή.
 
Επίσης, περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης συνομιλώντας κυρίως με καταστηματάρχες οι οποίοι είναι και τα μεγάλα θύματα της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής.
 
Μιλώντας σε όλα τα ΜΜΕ της Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας την εκεί επίσκεψή του, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανησυχούμε βαθύτατα για τη συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης.
 
Πρώτα η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, μετά ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και πολύ πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερτογάν πραγματοποίησαν περιοδείες που είχαν την επίφαση της ιδιωτικής επίσκεψης αλλά ήταν εξόχως πολιτικές.
 
Από την προεκλογική μας περίοδο ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το Κίνημά μας θα παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και εκείνες του ψευδομουφτή. Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα περιθώριο ανοχής στα σκοτεινά σχέδια του βαθέως τουρκικού συστήματος για τη Θράκη.
 
Σε αυτά, εντάσσουμε και εκείνα που προσπαθεί να εξυφάνει ο Τουρκικός παράγοντας, μαζί με το Γερμανικό και δυστυχώς με την απόλυτη συναίνεση και συνεργασία της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για τη δημιουργία Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην περιοχή της Θράκης.
 
Το ταξίδι μου αυτό γίνεται κατ’ εντολήν του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου ώστε να συγκεντρώσω όσο είναι δυνατόν περισσότερα στοιχεία, σχετικά και με τις Ερωτήσεις που έχω καταθέσει πρόσφατα στη Βουλή και ενόψει της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών που θα γίνει την επόμενη Τρίτη (18/09/2012) μετά από απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να μας κάνει ενημέρωση και να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής μας για θέματα της αρμοδιότητάς του».
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν στην Κομοτηνή εν μία νυκτί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε:
 
«Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών που βλέπουμε, ούτε με τη δημιουργία στρατοπέδων που ξεφυτρώνουν ένα-ένα σε όλη την Ελλάδα.
 
Το θέμα χρειάζεται πολιτικές αποφάσεις και έντονες πιέσεις προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία σύρεται από τη μύτη από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και δεν εννοεί να αποδεχθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα ότι είναι τύποις και ουσία πρόβλημα ευρωπαϊκό.
 
Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Δένδιας μίλησε για ένα χειρότερο Δουβλίνο που έρχεται, το Δουβλίνο ΙΙΙ και εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε στην εφαρμογή των όσων προβλέπουμε στην Εθνική μας Αντιπρόταση η οποία έχει αναρτηθεί από την προεκλογική περίοδο στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr».
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει προγραμματίσει ως επόμενο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη την Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί και τα Πομακοχώρια.
 
Σε όλη αυτή την περιοδεία του τον Τέρενς Κουίκ συνοδεύει ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας-Θράκης Χαράλαμπος Ευστρατίου.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Δελτίο τύπου 14/9/2012





 
Ο κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν δύο τροπολογίες με τις οποίες ζητούν να μειωθούν δραστικά οι παχυλές αμοιβές των golden boys του δημοσίου και να περιοριστούν οι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι του Πρωθυπουργού και των υπουργών σε πέντε.
 
Η τροπολογία αυτή αφορά στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών των Δ.Σ. όλων των  δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακόμη και αν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
 
Στην τροπολογία μεταξύ άλλων αναφέρονται ρητά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν από το δημόσιο αλλά και το περίφημο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ  (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
 
Επίσης ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων δεν θα μπορούν να διορίζουν περισσότερους από 5 συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς υπαλλήλους συνολικά.
 
Οι τροπολογίες θα συζητηθούν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών.
 
Σε μια φάση που η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει το δυσβάστακτο αντικοινωνικό πακέτο των 11,5 δις ευρώ  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούν τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης να υπερψηφίσουν τις συγκεκριμένες τροπολογίες».   

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
 ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 
 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δελτίο τύπου 14/9/2012






 
«ΠΟΣΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  -  ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ;»
 
Σε διπλή υποχώρηση ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μετά από δεύτερη επίκαιρη ερώτησή του για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Ο κ. Μαρκόπουλος κατάφερε να δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας για συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όποιες εταιρίες μπορούν με λιγότερο κόστος να αναλάβουν το έργο των τηλεφωνικών ραντεβού. Επίσης ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει τμήμα των υπηρεσιών που δίδονται σήμερα σε ιδιωτικές εταιρίες, στις υπηρεσίες  του ΕΟΠΥΥ.  
 
Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί από την αρχή ο διαγωνισμός για τα τηλεφωνικά ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ  και κατήγγειλε  διοικήσεις νοσοκομείων οι οποίες προχωρούν σε παράνομες αναθέσεις υπέρ συγκεκριμένης εταιρίας.«Ποιος δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποφασίζουν. Το δώσατε εσείς;  Από διαγωνισμό του κ. Βουδούρη  απερρίφθη ο ΟΤΕ με την αιτιολογία ότι δεν έχει πρότερη εμπειρία!   Αλήθεια πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;»
 
Ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και ταυτόχρονα να  πληρώνουν  υπέρογκα ποσά και για  τα τηλεφωνικά ραντεβού.«Προκαλείτε το κοινό αίσθημα και υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα».      
 
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αναγνώρισε ότι το κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού είναι υπέρογκο. Άφησε ακάλυπτη την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου λέγοντας ότι βρήκε τις συμβάσεις έτοιμες και δεσμεύθηκε ότι σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ότι θα καλέσει όλες τις εταιρίες να συμμετέχουν για να μειωθεί  το κόστος.
 
Τέλος, σε ότι αφορά στα νοσοκομεία, δήλωσε ότι δεν διαθέτει πλήρη στοιχεία για αναθέσεις διοικήσεων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες για τις εν λόγω υπηρεσίες και δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα.   

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δελτίο τύπου 13/9/2012






 
«Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ»;
 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ως Εισηγητής του Κινήματος στο νομοσχέδιο που ήρθε σήμερα (13.9.2012) στην Ολομέλεια για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Απορώ κ. Υπουργέ, πως είναι δυνατόν να αποδέχεται η κυβέρνησή σας να συζητά με την Τρόικα, δηλαδή με τους εκπροσώπους των τοκογλύφων, αλλά και τρίτων χωρών, τις αμυντικές μας δαπάνες. Που στην ουσία σημαίνει αυστηρά απόρρητα ζητήματα που διέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πείτε μου σε ποια άλλη χώρα μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα το έκανε ποτέ η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία, άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Δυτικού Κόσμου; Για να μη σας πω και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα εδώ. Μιλάτε για περικοπή αμυντικών δαπανών με ποιους; Με εκείνους που -κατά ομολογία του Γιούνκερ στο περιοδικό Spiegel- μας φόρτωσαν με εξαγωγές, κυρίως αμυντικών συστημάτων, δημιουργώντας αυτό το απίστευτο χρέος το οποίο μας οδήγησε, εδώ που μας οδήγησε;  Και από τη στιγμή που μας φέσωσαν και μας τα παίρνουν πίσω τοκογλυφικά, τώρα ζητάνε και περικοπή δαπανών στο στράτευμα;

Και πόσο σίγουροι είσαστε ότι αυτοί, στους οποίους έχουμε ανοίξει όλα τα βιβλία των αμυντικών μας δαπανών και οι οποίοι γνωρίζουν-έχω ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα- ακόμα και κωδικούς λογαριασμών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έπρεπε να ξέρουν, όλα αυτά που συζητάτε μαζί, όλα αυτά που σας δίνουν εντολή να κάνετε, δεν είναι εντολές για τη σκόπιμη αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία κομβική γεωστρατιωτικοπολιτική περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής; Πώς ξέρετε ότι δεν εξυπηρετούνται σκοποί που μπορούν να συνδυάζονται με τη συνεχόμενη ενίσχυση της Τουρκίας και τις υποβόσκουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας»;

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επανέλαβε επίσης την Εθνική Αντιπρόταση του Κινήματος για ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας το οποίο προβλέπει ότι οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα γίνονται εκ των έσω χωρίς καμία ανάμειξη των πολιτικών και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο να έλθει το συντομότερο στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για να ενημερώσει τα μέλη της για θέματα της αρμοδιότητάς του.
 

ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ LARISSANET Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δελτίο τύπου 13/9/2012


 
«Ο κ. Σαμαράς αφού πήρε διαζύγιο από την αλήθεια παίρνει διαζύγιο και από την κοινωνία που του ασκεί κριτική. Κρίμα σε όσους πίστεψαν τις πομφόλυγες του περί κοινωνικού φιλελευθερισμού τον Νοέμβριο του 2009 και στάθηκαν όρθιοι ώρες για να τον εκλέξουν αρχηγό τους».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δελτίο τύπου 13/9/2012





ΘΕΜΑ: «Δυσμενείς επιπτώσεις του P.S.I για τα Επιμελητήρια της Xώρας»

Κύριε Υπουργέ,
σύμφωνα με τον ν.2469/1997, τα διαθέσιμα κεφάλαια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και των Ασφαλιστικών Φορέων κατατίθενται στο Κοινό Κεφάλαιο, το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο νόμος προβλέπει ότι, η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη να επενδύει άμεσα το ενεργητικό του Κοινού Κεφαλαίου σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Με τον τρόπο αυτό, 56 εκατ. ευρώ των Επιμελητηρίων όλης της Χώρας  επενδύθηκαν από την ΤτΕ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, με την  πτώση της αξίας των ελληνικών ομολόγων, τα ομόλογα αυτά άξιζαν μόλις 22 εκατ. ευρώ, δηλαδή είχαν απώλεια της ονομαστικής τους αξίας 65-67%. Μετά την ολοκλήρωση του PSI, η εν λόγω αξία είναι πλέον πολύ χαμηλότερη. Η διαδικασία επένδυσης του αποθεματικού των Επιμελητηρίων, χωρίς να υπάρξει καμία συνεννόηση και επικοινωνία με τις διοικήσεις τους, αποτελούν μια απαράδεκτη ενέργεια -πιθανότατα και μια μη διαφανή διαδικασία- που προφανώς δεν αντανακλά το πνεύμα των διατάξεων του ν.2469/1997, που επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδος. Παρ’ όλα αυτά, προχώρησε σε «κούρεμα», αποστερώντας πολύτιμους πόρους από τα Επιμελητήρια, οδηγώντας τα σε αφανισμό. Μόνο τα τρία Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, δηλαδή -Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό- έχασαν πάνω από 6 εκατ. ευρώ σε αξία επενδυμένων κεφαλαίων.  
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
 
  1. Αποτελούν οι ενέργειες αυτές σχέδιο εξόντωσης και οικονομικού μαρασμού των  Επιμελητηρίων, δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά ήταν των επαγγελματιών κι όχι του Κράτους, τα Επιμελητήρια υποχρεώθηκαν να τα καταθέσουν στην ΤτΕ, αλλά ουδείς αρμόδιος ρώτησε για το εάν υπήρχε απόφαση επένδυσης των διαθέσιμων κεφαλαίων σε ομόλογα ή άλλους τίτλους;
  2. Νομιμοποιείται μια τέτοια απόφαση, από τη στιγμή μάλιστα, που η ΤτΕ ουδέποτε απέδωσε στα Επιμελητήρια όλα τα προηγούμενα χρόνια τις όποιες αποδόσεις είχαν τα ομόλογα τους; Ποια είναι η θέση του Υπουργείου σας στο θέμα αυτό;
 
                                                      
Αρ.πρ.1623                                                                       
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ                                       
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δελτίο τύπου 13/9/2012






Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 13-9-2012 στα Γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τον ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.
 
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η υπογραφή εκ μέρους του κ. Νικολόπουλου, του αιτήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια υπαγωγής της χώρας μας στο μνημόνιο.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα Κίνημα που ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο. Είμαστε πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Διατηρούμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη τις δεσμεύσεις μας που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό.
 
Δεν μπαίνουμε στα στενά πλαίσια των διαχωρισμών του παρελθόντος και προσπαθούμε να κερδίσουμε όλους τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό, την επιστολή που έστειλα προσωπικά μαζί με το αντίγραφο της εξεταστικής επιτροπής, πήγε σε όλα τα κόμματα και στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ  στη Δημοκρατική Αριστερά, στο ΚΚΕ, στη «Χρυσή Αυγή» και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.
 
 Δυστυχώς, ούτε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανταποκρίθηκαν απέναντι σε αυτή την υποχρέωση να διερευνήσουμε την μεγάλη αυτή  υπόθεση του «στησίματος» στον τοίχο της Ελλάδος. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, θα συνεχίσουμε να ζητούμε να συσταθεί αυτή η επιτροπή.
 
Δεν έχουμε καμία χρονική δέσμευση γιατί πράγματι ξεκίνησε η υπόθεση αυτή με τα περίφημα swap της κυβέρνησης Σημίτη το 2000 και φθάνει μέχρι και σήμερα.
 
Θα συνεργαστούμε λοιπόν στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και τη διερεύνηση των υποθέσεων με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Θέλω να σε ευχαριστήσω που σε αυτή την προσπάθεια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα έχουμε και τη δική σου υπογραφή».          
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δελτίο τύπου 13/9/2012






«Ο αρσιβαρίστας υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης ανακάλυψε ξαφνικά ότι στα εργασιακά δικαιώματα είμαστε Σοβιέτ.
 
Δηλαδή αυτά τα ελάχιστα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της πολιτισμένης Ευρώπης, εργασιακά δικαιώματα, ημέρες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις κλπ. χαρακτηρίζονται ως Σοβιέτ.
 
Γιατί ο κ. Σαμαράς, που κρύβεται πίσω από τον κ. Βρούτση, θεωρεί ότι πρέπει να γίνουμε Μπαγκλαντές σε εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις για να γίνουμε ανταγωνιστικοί;
 
Δίνει τις εντολές του στον κηπουρό του και αυτός τις εκτελεί. Μαζί όμως με τις εντολές εκτελεί και τους Έλληνες πολίτες. Μισθωτούς, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και ανέργους που εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα της Τρόικας και της συγκυβέρνησης.
 
Καλούνται οι βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση να απαντήσουν αν συμφωνούν με τις απόψεις του κ. Βρούτση.»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δελτίο τύπου 13/9/2012






Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 13-9-2012 με τον σύλλογο εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα καθώς και με γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 
Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σύμφωνα με το οποίο η κρατική χρηματοδότηση στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα μειώθηκε από τα 810.907 ευρώ το 2010, στα 150.000 το 2012, με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
 
Ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Βασίλη Καπερνάρο, δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα προκειμένου να δοθεί λύση για τη χρηματοδότησή του και να επαναλειτουργήσει κανονικά την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013.     

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ 29% ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Δελτίο τύπου 13/9/2012




«Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34% του ΟΠΑΠ που αποτελεί κερδοφόρο οργανισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2012 έχει κέρδη 258 εκ. ευρω
 
Η απόφαση της τρόικας εσωτερικού να ξεκινήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την διαδικασία πώλησης του 29% του ΟΠΑΠ, αποστερεί το ελληνικό δημόσιο από ετήσια έσοδα τουλάχιστον 170 εκατ. ευρώ και μάλιστα τη στιγμή που η οικονομία παρουσιάζει ύφεση 7%.
 
Ταυτόχρονα, η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ κινείται σε χαμηλά επίπεδα λόγω της εσωτερικής υποτίμησης αξιών που επέφερε το Μνημόνιο της χρεοκοπίας.
 
Σε μια εποχή που το ελληνικό Δημόσιο αναζητά εναγωνίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων η κυβέρνηση ξεπουλά «αντί πινακίου φακής» έναν τέτοιο  κερδοφόρο οργανισμό.»

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Δελτίο τύπου 12/9/2012




Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
« Όπως τονίσαμε και σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ντράγκι δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα του «κουρέματος» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ η οποία κερδοσκοπεί ασύστολα σε βάρος του ελληνικού λαού.
 
Δεν τόλμησε ο κ. Σαμαράς να διαμαρτυρηθεί καν στον κ. Ντράγκι για την κερδοσκοπία της ΕΚΤ τον περασμένο Αύγουστο, που σε μια βραδιά  «πουλώντας αέρα κοπανιστό» αφαίμαξε 1,28 δισ.  ευρώ από τον ελληνικό λαό αφού πληρώθηκε στην ονομαστική του αξία, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ, ομόλογο το οποίο η τράπεζα αγόρασε πληρώνοντας μόνο 1,92 δισ. ευρώ.
 
Ο κ. Σαμαράς όφειλε να ζητήσει την πληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ στην τιμή κτήσης τους από τον Ντράγκι και την παρέα του και όχι στην ονομαστική τους αξία.
 
Στην περίπτωση αυτή το όφελος για το ελληνικό κράτος θα ήταν τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ δηλαδή όσο και το πακέτο των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται να επιβάλλει η τρόικα εσωτερικού σε βάρος του ελληνικού λαού.»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δελτίο τύπου 12/9/2012






 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από βουλευτές του Κινήματος. Συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της HELEXPO. Συναντήθηκε επίσης με τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΘ και της HELEXPO. Στην συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα της ΔΕΘ.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:
 
«Συναντήσαμε τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ όπως επίσης και τα σωματεία των εργαζομένων στη HELEXPO και στη ΔΕΘ. Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπει κανείς ότι αυτή η μεγάλη έκθεση της Θεσσαλονίκης η οποία γεννήθηκε και στηρίχθηκε από δυο μεγάλους Έλληνες πολιτικούς, από δύο εθνάρχες τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, να αποφασίζει η σημερινή συγκυβέρνηση να την υποβαθμίζει.
 
Μάλιστα περιγράφοντας σχεδιασμούς ανεύθυνους για δήθεν συγχωνεύσεις με οργανισμούς οι οποίοι έχουν καταρρεύσει και όχι να μελετά την ανάπτυξη της εκθέσεως Θεσσαλονίκης η οποία αποτελούσε το κεντρικό γεγονός της Μακεδονίας και της Θράκης.
 
Εδώ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ χτυπούσε η καρδιά της Ελλάδας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ακολουθήσαμε όλο το πρόγραμμα, που αρνήθηκαν τα κόμματα του χθες, για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι εμείς θα κάνουμε τα πάντα μαζί με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις, μαζί με τους Θεσσαλονικιούς, μαζί με τους Βορειοελλαδίτες, μαζί με τους Μακεδόνες ώστε να ξαναζωντανέψει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, να γίνει το κεντρικό γεγονός της χρονιάς. Η καρδιά της Ελλάδος να ξαναχτυπήσει στη Θεσσαλονίκη για λόγους εθνικούς, για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους πολιτιστικούς.
 
Έχοντας αδικήσει την Θεσσαλονίκη στην 100η επέτειο της απελευθερώσεώς της, θα πρέπει μια άλλη κυβέρνηση να φροντίσει να γίνει ξανά η Θεσσαλονίκη  σημείο αναφοράς και η ΔΕΘ αφετηρία αναπτυξιακών προσπαθειών προς όλη την Ευρώπη.

 
Δημοσιογράφος: «Κύριε πρόεδρε, τροφοδοτούνται ξανά τα σενάρια εκλογών, ποια είναι η δική σας άποψη για αυτά τα σενάρια και πως σχολιάζετε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που υπάρχουν, για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, για την πτώση του ΠΑΣΟΚ.
 
Π. Καμμένος: «Ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και από τον πολιτικό απατεώνα πρωθυπουργό, ο οποίος από την Έκθεση της Θεσσαλονίκης πέρυσι μιλούσε για αύξηση των συντάξεων των μικροσυνταξιούχων, για μη περικοπές, για ανάπτυξη και για 18 μέτρα.
 
Με τις ανακοινώσεις στο Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ το μόνο που έκανε ήταν να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για πάρει τη ψήφο του, το ίδιο έκανε και ο κ. Κουβέλης. Ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε για τελευταία φορά.
 
Εάν θέλουν εκλογές είμαστε εδώ είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τη χώρα από την λογική να κυβερνά ένας λογιστής Γερμανός. Θέλουμε να κυβερνούν Έλληνες εκλεγμένοι ηγέτες.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ»

Δελτίο τύπου 12/9/2012






 
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπογράμμισε τα εξής:
 
«Ότι κι αν κάνετε, όσα χρήματα κι αν δώσουμε στις τράπεζες, όλα θα τα «καταπιεί» η ύφεση. Ακολουθείτε λάθος οικονομική πολιτική. Εφαρμόζετε αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό.
 
Σας ζητούμε να κάνετε το αυτονόητο: εφαρμόστε τον «Οικονομικό Πατριωτισμό» κάντε ότι κάνει η Γερμανία, ότι κάνει η Γαλλία, ότι κάνει η Ιταλία που αντιστέκεται και λέει αλήθειες, ότι κάνει η Ισπανία που πέτυχε ανκεφαλαιοποίηση τραπεζών χωρίς να το βάλει στο χρέος.
 
Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να στηριχθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με όρους επανεπιστροφής στους πολίτες.
 
Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να προτιμηθούν ελληνικές επιχειρήσεις σαν αγοραστές, για όσες αποκρατικοποιήσεις και αν γίνουν, ακόμη και με οριακή παράβαση των συνθηκών ανταγωνισμού.
 
Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να έχουμε υπουργό οικονομικής διπλωματίας, να στηρίζεται το brand name της χώρας, να έχετε λομπίστες στο Καπιτώλιο.
 
Τίποτε από αυτά δεν έχετε. Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να στηρίζετε τις καταθέσεις για να μη φύγουν και θέλουν και πάλι ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες. Και κυρίως Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να εκφράσετε ένα μεγάλο σχέδιο ελληνικής ανάπτυξης να το μάθουν όλοι οι πολίτες, τραπεζίτες, εταίροι, επιχειρηματίες και επενδυτές.
 
Αντ’ αυτού εφαρμόζετε αιφνιδιασμένοι έναν αφόρητο αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό».              

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Δελτίο τύπου 12/9/2012






«Χλωμός εξήλθε της χθεσινής συνάντησης με την Τρόικα ο κύριος Βρούτσης. Έντρομη η κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναρωτάται: Τι άλλο θα δώσουμε; Τι άλλο θα ξεπουλήσετε;
 
Κύριε υπουργέ, ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Τα μέτρα που προωθούνται, όταν τα εφαρμόσετε θα ολοκληρώσουν την προδοσία που ξεκίνησε 2 χρόνια πριν.
 
Οι αγώνες των Ελλήνων για δικαιοσύνη και τιμωρία αυτών που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση θα ενταθούν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε μαζί τους, δίνοντας τη μάχη εντός και εκτός Βουλής.»
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Δελτίο τύπου 12/9/2012






 
«ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ ΠΡΙΝ  Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 184 ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ;»
«ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ» ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»


Απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες κλείνουν τα  τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και χρεώνουν «χρυσάφι» τις τηλεφωνικές κλήσεις στους πολίτες, καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής Ευβοίας επισημαίνει : 

«Παρατηρήθηκαν αποφάσεις για αναθέσεις έργου, με τη διαδικασία της κατεπείγουσας διαπραγμάτευσης, με αντικείμενο την «παροχή υποδομών και υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας που αφορά τις Κεντρικές Μονάδες Εξυπηρέτησης και τις Μονάδες Υγείας  του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο της χώρας, οι οποίες την ίδια περίπου περίοδο ελήφθησαν και από την διοίκηση του ΙΚΑ και από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ανάδοχοι εμφανίζονται να είναι οι ίδιες εταιρίες, με διαφορετική τιμή μονάδος και για διαφορετικό χρονικό διάστημα αλλά με το ίδιο αντικείμενο. Ο πολίτης αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί για την ίδια υπηρεσία την οποία του παρείχε η κλήση του αριθμού 184 θα πρέπει τώρα να πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος!

Παράλληλα διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα με αποφάσεις των διοικήσεων τους, προχωρούν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες, της υπηρεσίας για τον ορισμό τηλεφωνικών ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία με υπέρογκο κοστολόγιο, ενώ ήδη οι πολίτες εξυπηρετούντο από το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται αποφεύγουν τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ παρατηρούνται συστηματοποιημένες αναθέσεις σε μία συγκεκριμένη εταιρία γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και επιβάλει απαντήσεις».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Θέμα: «Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την υπέρογκη αύξηση του κόστους τηλεφωνικής κλήσης για τον ορισμό ραντεβού στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε νοσοκομεία.»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία υπέρογκη αύξηση του τηλεφωνικού κόστους των κλήσεων των πολιτών, με σκοπό τον ορισμό ραντεβού είτε σε ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΥΥ) είτε σε νοσοκομεία π.χ. Ε.Α.Ν. Πειραιά Μεταξά.

Συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν αποφάσεις για αναθέσεις έργου, με τη διαδικασία της κατεπείγουσας διαπραγμάτευσης, με αντικείμενο την «παροχή υποδομών και υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας (ΣΔΖΥΥ) που αφορά τις Κεντρικές Μονάδες Εξυπηρέτησης (ΚΤΜΕ) και τις Μονάδες Υγείας (ΜΥ) του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο της χώρας», οι οποίες την ίδια περίπου περίοδο ελήφθησαν και από την διοίκηση του ΙΚΑ και από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ανάδοχοι εμφανίζονται να είναι οι ίδιες εταιρίες, με διαφορετική τιμή μονάδος και για διαφορετικό χρονικό διάστημα αλλά με το ίδιο αντικείμενο. Ο πολίτης αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί για την ίδια υπηρεσία την οποία του παρείχε η κλήση του αριθμού 184 θα πρέπει τώρα να πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος!

Παράλληλα διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα με αποφάσεις των διοικήσεων τους, προχωρούν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες, της υπηρεσίας για τον ορισμό τηλεφωνικών ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία με υπέρογκο κοστολόγιο, ενώ ήδη οι πολίτες εξυπηρετούντο από το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται αποφεύγουν τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ παρατηρούνται συστηματοποιημένες αναθέσεις σε μία συγκεκριμένη εταιρία γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και επιβάλει απαντήσεις.

Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1)    Για ποιο λόγο στον ΕΟΠΥΥ, χρεώνεται και ο πολίτης ασύλληπτα μεγαλύτερο ποσό και πληρώνει και το κράτος υπερδιπλάσια χρήματα για ένα έργο το οποίο προσέφερε η ίδια εταιρία; Επιτύχατε μείωση 10% στα τιμολόγια των εταιριών που συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ όπως δεσμευτήκατε προ δύο εβδομάδων;
2)    Πόσα νοσοκομεία από τα 128 της χώρας, έχουν κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, της υπηρεσίας κλεισίματος ραντεβού σε ιδιωτική εταιρία; Ποιες από αυτές τις αναθέσεις έχουν δοθεί στην ίδια εταιρία με αυτήν που έχει συνάψει σύμβαση το νοσοκομείο Ε.Α.Ν. Πειραιά Μεταξά;

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2012
 
Ο ερωτών βουλευτής
 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
 

ShareThis