Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙ ΚΑΛΑΝΤΩΝ

ΑΝΤΙ ΚΑΛΑΝΤΩΝ

"Ευχές που μοιάζουν με...γροθιές,λέω να στείλω φέτος,
μήπως και βρουν τον στόχο τους ευθέως και καθέτως!
Το '13 νάχουμε ξυπνήσει,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,
αλλιώς θα πέσουν τραγικοί για μας οι "τίτλοι τέλους"!
Θα μας τραβούν οι Ευρώγυφτοι,εδώ και κει απ' τη μύτη,
σαν την Αρκούδα τη γριά που χάθηκε απ' το σπίτι!
.....................................................
Και μουρ,μουρ,μουρ και μπλα,μπλα,μπλα έχω να πω ακόμη,
όμως τα λόγια τέλειωσαν και στήνεται η Αγχόνη!
Να ξεβρωμίσει ο Τόπος μας,η Κοπριά να φύγει!
Να μείνουν ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ κι ας είμαστε πιο λίγοι!"

Ηγουν,ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ,Πανέλληνες!
[*Ο πρώτος που θα ξυπνήσει να περάσει να ξυπνήσει και...μένα!!!]

ΝΕΟΤΥΡΤΑΙΟΣ
[η κατά κόσμον...Ευγένιος Παπαδόπουλος-Ολύμπιος]

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ





Τη Χίο επισκέπτεται από απόψε (30.12.2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

Με την άφιξή του, θα έχει σύσκεψη με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, εν όψει των Προσυνεδριακών Εκδηλώσεων και του Ιδρυτικού Συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που εξήγγειλε για τα τέλη Απριλίου ο Πάνος Καμμένος.

Δευτέρα, παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Τέρενς Κουίκ θα έχει το εξής πρόγραμμα:

10:00 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και συνάντηση με τους εργαζόμενούς του.

11:00 Συνάντηση με εργαζόμενους του Δήμου Χίου και με τον Σύλλογο Αναπήρων - ΑΜΕΑ Χίου.

11:30 Επίσκεψη στο Δήμαρχο Χίου

12:00 Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου

12:30 Βόλτα στην αγορά της Χίου για ανταλλαγή ευχών με καταστηματάρχες, εργαζομένους και κόσμο.

Εκκρεμεί ορισμός συνάντησης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κκ Μάρκο.

18:00 Πλατεία Χίου, Διαγωνισμός Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια.

Τρίτη 01/01

10:30 Δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Χίου και εν συνεχεία κοπή Βασιλόπιτας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη το βράδυ και την επόμενη Τετάρτη (02.01.2012) θα αναχωρήσει για τριήμερη περιοδεία σε Καρπενήσι, Λαμία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Λάρισα, Αλμυρό και Βόλο.

Στο κομμάτι της Θεσσαλίας θα περιοδεύσει μαζί η Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος, βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία έχει όλη την Θεσσαλία υπό τη βουλευτική της εποπτεία.

Στις κοινές δράσεις των δύο βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα λάβει μέρος και ο επίσης Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο., βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, με τη πρόσθετη θεσμική του ιδιότητα του Τομεάρχη Γεωργίας του Κινήματος.

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ




«ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ»


Κοντά στους εργαζόμενους του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου στο Ληξούρι, αλλά και στην Επιτροπή Στήριξης των κινητοποιήσεων για τη μη ισοπέδωση του νοσοκομείου, βρέθηκε το Σάββατο (29.12.2012) το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη διήμερη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, στα πλαίσια της περιοδείας του σε 16 νομούς της χώρας.

«Το νοσοκομείο μας, κληροδότημα του Παναγή και της Αντωνίας Μαντζαβινάτου, είναι ίσως από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό στην Ελλάδα, που έχει θετικό ισολογισμό και δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ», τόνισε στον Τέρενς Κουίκ ο Διοικητής του νοσοκομείου Διονύσης Μαρκάτος παρουσία ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, σε σύσκεψη που συγκροτήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ληξούρι με την παρουσία και της Πολιτευτή Γιώτας Αποστολάτου - Τραυλού και μελών της τοπικής Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Βασίλη Καμπίτση.

Ο κ. Μαρκάτος επέδωσε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞ ΕΛ και ειδική γνωμάτευση του Συνταγματολόγου Νίκου Αλεβιζάτου με την οποία είναι αντισυνταγματική η όποια μεταβολή στο καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου και πόσο μάλλον της καταστροφικής συγχώνευσης με το καταρρέον νοσοκομείο Αργοστολίου, που αποφάσισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αγνοώντας και κάθε επίκληση-κραυγή αγωνίας των χιλιάδων κατοίκων του νησιού.

Ο Τέρενς Κουίκ στη συνέχεια επισκέφθηκε θαλάμους ασθενών, όπου οι συγγενείς τους, μέχρι και με λυγμούς, εκλιπαρούσαν να αναλάβει πρωτοβουλία για την παρέμβαση όλων των Βουλευτών Κεφαλλονίτικης καταγωγής, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση η οποία θα μεταβάλλει σε εγκληματικά επίπεδα τον καταστατικό χάρτη Υγείας της περιοχής.

Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη της Αγωνιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τη σωτηρία του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου και την οποία εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των πρώην Δημάρχων Ληξουρίου, των πρώην Διοικητών του νοσοκομείου και επιφανών πολιτών από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς κλάδους που συγκροτούν τον Όμιλο Φίλων του Μαντζαβινάτειου.

Όπως είπαν στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι δράσεις τους θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς. Μετά την πρόσφατη διήμερη κατάληψη της Εφορίας Αργοστολίου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα οργανώσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά με συμβολικό αποκλεισμό των πυλών εισόδου στο νησί, δηλαδή σε λιμάνια και αεροδρόμιο.

Μετά το τέλος και αυτής της συνάντησης ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τη μεθοδευμένη σταδιακή εκχώρησή της σε ιδιώτες επιχειρηματίες, είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο ίδιος ο αρχιτσάρος της κυβέρνησης και των τραπεζιτών συνεταίρων της, Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη. Το έγκλημα είχε προαναγγελθεί, χωρίς κανείς να αντιδράσει, πλην του Κινήματός μας.

Πρόθυμος υπηρέτης αυτής της πολιτικής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το αυτί του οποίου δεν ιδρώνει ακούγοντας Συνταγματολόγους, τα υγιή οικονομικά στοιχεία του νοσοκομείου, αλλά ούτε και τις παρακλήσεις των Κεφαλήνων να μην καταστρέψει το νοσοκομείο τους που θέλει να το θάψει μαζί με το αποτελειωμένο νοσοκομείο Αργοστολίου.

Υπενθυμίζω μάλιστα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ζητήσει την απομάκρυνση του Διοικητή του νοσοκομείου Αργοστολίου, κατά σύμπτωση του συστήματος βαθέως ΠΑΣΟΚ ή ό, τι έχει απομείνει απ' αυτό, ο οποίος προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του, αρνείται να καταγγείλει τα Μνημόνια και την κυβέρνηση που κατάντησαν αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα μια σκιά του τίποτα με απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, αφήνοντας να κάνουν πάρτι ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα.

Αυτή την ένοχη σιωπή του, την επιβράβευσε ο Νεοδημοκράτης Υπουργός με την πολύ πρόσφατη ανανέωση της θητείας του.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με όλες τις επιτροπές, με όλους τους φορείς, αλλά και με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους των κομμάτων που θα συστρατευθούν για τη σωτηρία του Μαντζαβινάτειου».

Σήμερα το πρωί 30/12/2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνομιλώντας με το Δήμαρχο της Κεφαλονιάς Αλέκο Παρίση έλαβε τη διαβεβαίωση ότι και εκείνος θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του νοσοκομείου Ληξουρίου, υπογραμμίζοντας ότι ήδη είχε στο γραφείο του Υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου μία συνομιλία σε κλίμα έντασης και ότι θα ηγηθεί αντιπροσωπείας η οποία μετά τις γιορτές θα ξαναπάει στο Υπουργείο για νέο και ισχυρότερο διάβημα διαμαρτυρίας.

«Κανένας δεν θα παίξει με την υγεία της ιδιαίτερης πατρίδας μου», τόνισε ο Δήμαρχος του νησιού στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με το άνοιγμά της θα επισκεφθεί τη Βουλή για να μιλήσει με όλους τους Βουλευτές που έχουν ρίζες από το νησι.

Χθες το βράδυ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμμετείχε σε σύσκεψη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, την οποία συγκρότησε ο Πρόεδρός της Βασίλης Καμπίτσης.

Η σύσκεψη κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και ασχολήθηκε τόσο με οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει προσυνεδριακών και συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα τέλη Απριλίου, όσο και με θέματα που απασχολούν το νησί και πρέπει να διαχειριστούν κοινοβουλευτικά οι Βουλευτές-Τομεάρχες του Κινήματος.

Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα αναχωρεί αεροπορικώς για τη Χίο, η οποία και αυτή βρίσκεται υπό τη βουλευτική του εποπτεία.



Ληξούρι. Στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο που βρίσκεται υπό μνημονιακό καθεστώς ισοπέδωσης.







Με τον πυρήνα των Συντονιστικών Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ»


«Ζητούμε την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αφού κρατά ακόμη στις θέσεις τους στο ΤΑΙΠΕΔ την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντίνου, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, καθώς επίσης τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που την τοποθέτησαν.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ομάδα της συγκυβέρνησης έχει πολλά πλοκάμια με τους εμπλεκόμενους της λίστας Λαγκάρντ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 
«ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΤΟ ΒΑΘΥ, ΗΜΟΥΝΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ. ΣΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ, ΕΧΕΙ ΕΡΗΜΩΣΕΙ»
 
«ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΜΕΣΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ» ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -  ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΚΟΥΒΕΛΗ»
 
 
Την Ιθάκη που χάνει τους κατοίκους της, επισκέφθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία όλα τα Ιόνια νησιά.
 
Έφτασε χθες το βράδυ και έφυγε αργά το μεσημέρι για Κεφαλονιά, αφού προηγουμένως:
 
*Περπάτησε στους δρόμους στο κεντρικό λιμάνι στο Βαθύ, για να ανταλλάξει ευχές με τους λίγους εμπόρους που κράτησαν τα καταστήματά τους ανοιχτά, εργαζόμενους και τους Θακιούς που απέμειναν στο νησί για τις γιορτινές μέρες.
 
*Επισκέφθηκε τις Φρίκες, ένα μικρό τουριστικό λιμάνι στα Βόρεια του νησιού, απόλυτα εγκαταλελειμμένο και στο οποίο τώρα το χειμώνα ζουν δεν ζουν 15 άνθρωποι.
 
*Υπήρξε συνάντηση μίας ώρας και με το Δήμαρχο Γιάννη Κασιανό, με τον οποίο συζήτησαν ουσιαστικά προβλήματα του νησιού που χρήζουν άμεσης επίλυσης.
 
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ζητά να γίνει πράξη το χωροταξικό του νησιού, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξή του, καταγγέλλοντας την εγκληματική ολιγωρία του Κτηματολογίου Α.Ε.
 
«Εάν ο Πρόεδρος του Κτηματολογίου Α.Ε. ονόματι Αρβανίτης, δεν βάλει την υπογραφή του για το χωροταξικό, θα ανοίξει γραφείο Κτηματολογίου στην Ιθάκη ο ίδιος ο Δήμος, με δικά του χρήματα και με δικό του τοπογράφο-μηχανικό», τόνισε με έμφαση ο κ. Γιάννης Κασιανός.
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεσμεύτηκε ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα, μία από τις πρώτες ενέργειές του θα είναι να επισκεφθεί ο ίδιος τον επικεφαλής του Κτηματολογίου Α.Ε., στα γραφεία του στην Αγία Παρασκευή, για να ξεκαθαρίσει ότι η υπομονή του κάθε Θακιού, για το σημαντικό αυτό ζήτημα, έχει εξαντληθεί και ότι το νησί θα έχει την πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην κάθε πρωτοβουλία που θα αναπτυχθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης και το ζήτημα της σύνδεσης του νησιού με υδροπλάνα, ζήτημα ουσίας για την ανάπτυξη του νησιού και το οποίο φρενάρει μέσα στον απίστευτο γραφειοκρατικό δαίδαλο του αθηνοκεντρικού κράτους.
 
Ο Τέρενς Κουίκ υπενθύμισε ότι το θέμα της σύνδεσης των νησιών με υδροπλάνα είναι από τα βασικά στοιχεία-δέσμευση στην Εθνική Αντιπρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας.
 
Αναχωρώντας από την Ιθάκη για την Κεφαλονιά, προκειμένου να συνεχίσει την πολυήμερη περιοδεία του σε 16 νομούς της χώρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
 
«Ήρθα στην Ιθάκη για 3η φορά μέσα σε δύο μήνες. Αυτή τη φορά την περπάτησα μέχρι τη Βόρεια άκρη της, μαζί με τα μέλη της εδώ Συντονιστικής μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημοσθένη Συρμή.
 
Ένιωσα το απόλυτο σοκ.
 
Στο ξενοδοχείο στο Βαθύ όπου διανυκτέρευσα, ήμουν ο μόνος πελάτης!!!
 
Στο ταβερνάκι που έφαγα χθες το βράδυ, μου έλεγε το ζευγάρι που το συντηρεί ότι όλη την ημέρα πούλησαν 4 ποτήρια τσίπουρο και μια μερίδα κοτόπουλο με πατάτες σε πακέτο!!! Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου οι πρώτοι και οι μοναδικοί τους πελάτες που κάθισαν σε τραπέζι.
 
Μεσημέρι Σαββάτου, κάθισα να πιω έναν καφέ στο ζαχαροπλαστείο του Χάνου στο Βαθύ και ήμασταν εκείνος και εγώ. Και όπως μου έλεγε αυτός ο άνθρωπος, που τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες μέρες δεν είχε καρέκλα να δώσει, δεν ήταν φέτος η μοναδική μέρα με τέτοια ερημιά.
 
Ξέρω ότι η περιγραφή που κάνω είναι η περιγραφή που θα έκανα ως δημοσιογράφος. Αλλά θα ήθελα ένα από τα μεγάλα κανάλια που διαφημίζουν  το «Μεσσία Σαμαρά», να έστελνε ένα συνεργείο εδώ στην Ιθάκη για να δει ότι στις 2 το μεσημέρι οι καφετιέρες και οι τοστιέρες είναι σβηστές και τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά, όχι γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε για σιέστα, αλλά γιατί δεν αντέχουν χωρίς πελατεία να μένουν ανοιχτά, ξοδεύοντας ρεύμα και το όποιο λίγο πετρέλαιο για θέρμανση.
 
Θα συνιστούσα στον κάθε Στουρνάρα, στον κάθε Παπανδρέου ή Βενιζέλο ή Κουβέλη ή Σαμαρά, να περνούσαν από ένα τέτοιο νησί, μόνοι τους, χωρίς τη συνήθη πολυπληθή συνοδεία τους για να δημιουργούν μπούγιο, για να δουν πώς έχουν καταντήσει την Ελλάδα μας με τα Μνημόνια και τους κολλητούς τους τοκογλύφους τραπεζίτες.
 
Λυπάμαι που βγάζω αυτή την οργή γιορτινές μέρες. Εύχομαι χρόνια πολλά στους Θακιούς και εβδομάδες λίγες σε αυτή τη συγκυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα».

 
Με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιθάκης, κ. Δημοσθένη Συρμή.
 
 

Συνομιλία με ιδιοκτήτη mini market στις Φρίκες. 



Με το Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Κασιανό. 
 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Στην σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ με θέμα την λίστα λαγκάρντ και πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων προέκυψαν τα παρακάτω ερωτήματα:
1)  Είναι αλήθεια κ. Παπακωνσταντίνου ότι δηλώσατε εσείς τα εξής αλησμόνητα στην επιτροπή της βουλής «Δεν ξέρω που είναι το αρχικό CD που μας έστειλαν οι Γάλλοι!» «Το αρχικό αρχείο με την συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα»

2) Είναι αλήθεια κ.Παπακωνσταντίνου ότι αλλιώσατε την περιβόητη λίστα και για αυτό τον λόγο σας διέγραψαν απο το ΠΑΣΟΚ; Η....Υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός;

3) Είναι αλήθεια ότι ο τ.πρωθυπουργός  κ.Γ.Παπανδρέου γνώριζε για την λίστα Λαγκάρντ;

4) Eίναι αλήθεια ότι από το 2011 ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος γνώριζε για την λίστα Λαγκαρντ...Και την υπεξαίρεσε επί μήνες;

Τέρμα οι δολοπλοκίες και τα ψέματα!!!
Η μνήμη των 3500 ΕΛΛΗΝΩΝ που αυτοκτόνησαν είναι μεγάλη!
Η τιμωρία των δοσίλογων πολιτικών θα είναι μεγαλύτερη!
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ως γνήσιο κίνημα της πλατείας που μετεξελίχθηκε σε κόμμα παραμένει πιστό στην ιδρυτική του διακήρυξη , σέβεται απόλυτα το σύνταγμα και την κοινοβουλευτική δημοκρατία, τους νόμους του κράτους και την νομοθεσία που διέπει την λειτουργία και την δράση των πολιτικών κομμάτων και  υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Όμως θα πάμε ένα βήμα παραπάνω:θα ζητήσουμε την αλλαγή του Συντάγματος και την δήμευση της περιούσιας μέχρι γ΄ βαθμού συγγένειας για ορισμένες κατηγορίες πολιτικών που αποδεδειγμένα  με την στάση τους και τις ενέργειες  τους  αντιβαίνουν την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος!!!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ







ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ LAGARDE:

«Είναι η ώρα που δεν θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο με τους δήθεν νόμους περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικές ασυλίες πολιτικοί που δεν έβαλαν απλώς το δάχτυλο στο μέλι αλλά που εκτέλεσαν τις ελληνικές οικογένειες»


Τους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Κατά την επίσκεψή του στα Σφακιά προσκύνησε την Παναγία Θυμιανή όπου ξεκίνησε η επανάσταση κατά της τουρκικής κατοχής στην Κρήτη το 1821.

Στην Ανώπολη Σφακίων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Γιάννη Δασκαλογιάννη ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα κατά των Τούρκων το 1770.

Στα Χανιά συναντήθηκε με τους πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, επισκέφθηκε την αγορά όπου συνομίλησε με χιλιάδες πολίτες, ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, ο βουλευτής Β’ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Καπερνάρος και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Ολοκληρώσαμε την περιοδεία στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων, γυρίζουμε από τα Σφακιά, γυρίζουμε από τον τόπο όπου ο λόγος τιμής είναι ισχυρότερος του όρκου, από τον τόπο που ξεκίνησε ο ξεσηκωμός για να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, η ελληνική οικογένεια περνούν μια πολύ δύσκολη περιπέτεια, μία περιπέτεια στην οποία μας έβαλαν οι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Ο ελληνικός λαός την χρονιά που έρχεται πρέπει να δώσει τη δική του μάχη για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, για την αποβολή εκείνων οι οποίοι λειτουργούν ως νέοι κατακτητές.

Είναι η ώρα όμως να χτυπήσουμε παράλληλα και την ατιμωρησία. Έρχονται και φεύγουν διάφορες λίστες, λίστες με παράνομους που πήραν τα χρήματα από τον ελληνικό λαό, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να εξαγοράσουν εν συνεχεία τα κατασχεμένα σπίτια, τις κατασχεμένες επιχειρήσεις, τα κατασχεμένα χωράφια του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα που θα πρέπει να αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι τιμωρεί. Η ελληνική δικαιοσύνη να συλλάβει εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Είναι η ώρα που δεν θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο με τους δήθεν νόμους περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικές ασυλίες πολιτικοί που δεν έβαλαν απλώς το δάχτυλο στο μέλι αλλά που εκτέλεσαν τις ελληνικές οικογένειες. Αν αυτό δεν γίνει τώρα, αν δεν αποφασίσει η ελληνική πολιτεία να τιμωρήσει παραδειγματικά, ποινικά αλλά και αστικά με δήμευση των περιουσιών εκείνους που λήστεψαν τον ελληνικό λαό τότε θα είναι υπεύθυνοι για την ατιμωρησία εκείνοι που θα ξεσηκώσουν τη λαϊκή οργή.

Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατρακύλα της μεταπολίτευσης. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τη στήριξη του ελληνικού λαού θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτή τη φαυλοκρατία που επικράτησε μέχρι σήμερα.

Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά».


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ




ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Η Βουλή δια των αρμοδίων οργάνων της αρνήθηκε σήμερα να χορηγήσει στα κόμματα αντίγραφο της νέας λίστας Λαγκάρντ και της κίνησης των σχετικών λογαριασμών.

Απαιτούμε να μας δοθεί το σύνολο των στοιχείων της νέας λίστας Λαγκάρντ διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι προσπάθειες απόκρυψης από τον ελληνικό λαό οδηγούν σε συγκάλυψη προσώπων που έχουν διαπράξει παράνομες ενέργειες που σχετίζονται και με το πολιτικό χρήμα. Το ίδιο δηλαδή που διέπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου τον οποίο υπενθυμίζουμε ότι στήριξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Εμμένουμε στην πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ που διατυπώσαμε σήμερα το πρωί προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους στην υπόθεση αυτή. Επιμένουμε επίσης στην πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για το Μνημόνιο.»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ






«Το μαρτύριο της σταγόνας για την επόμενη δόση του δανείου άρχισε ήδη πριν μας εγκαταλείψει το 2012 και η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της Τρόικας ετοιμάζει ως μποναμά για τον Έλληνα οικογενειάρχη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ» ΤΩΝ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΟΤ




«ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΟΤ»


«Αν ευσταθούν οι πληροφορίες για προσπάθεια αποσόβησης οποιασδήποτε δημοσιοποίησης ή δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση ανακάλυψης μαύρης τρύπας ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΤ η οποία φέρεται να έχει δημιουργηθεί επί υπουργίας Παύλου Γερουλάνου, τότε επιβεβαιώνεται η ομερτά που συνδέει τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, καθώς και η επιρροή που ασκούν οι πολιτικές -και όχι μόνο- συγγένειες στο να μένει ο δημόσιος βίος της χώρας παγιδευμένος στο τέλμα της διαπλοκής, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.

Η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση πάνω σε όλα αυτά τα απίστευτα γεγονότα και τις αποκαλύψεις γύρω από τον ΕΟΤ και να αφήσουν στην άκρη τις παραινέσεις προς τη Δικαιοσύνη, η οποία, ως ανεξάρτητος πυλώνας της Δημοκρατίας μας, έχει τη θεσμική υποχρέωση, αλλά διαθέτει και το ηθικό βάρος, να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να μοιράσει ευθύνες και κατηγορίες εκεί και σε εκείνους που ανήκουν».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΒΡΗ






«ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ! ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ»

ΝΕΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ


Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/12/2012) το απόγευμα η περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα.

 Το πρωί, μαζί με τον βουλευτή Αχαΐας τοατος Γιώργο Νταβρή, συναντήθηκε στην Άρτα με το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Παπαλέξη και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Παπάζογλου, οι οποίοι περιέγραψαν και την άκρως προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο νομό από την κατακόρυφη πτώση της οικονομίας και την άνοδο της ανεργίας. Μία κατάσταση που την περιέγραψαν με ακόμα μελανότερα χρώματα οι ίδιοι οι παραγωγοί, στην επίσκεψη που έκαναν ο Τέρενς Κουίκ και ο Γιώργος Νταβρής στην κλειστή λαϊκή αγορά της πόλης, μαζί με τον Πολιτευτή Αντώνη Βασιλείου.

«Οι μεσάζοντες αγοράζουν από εμάς το πορτοκάλι 8 λεπτά το κιλό, εμείς δεν βγάζουμε ούτε το κόστος της παραγωγής μας και εκείνοι θησαυρίζουν με τις τιμές που φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή», τόνισε μία 70χρονη παραγωγός, λέγοντας ότι φέτος δεν θα μπορέσει ούτε το μικρότερο δώρο να κάνει στα εγγόνια της.

Στη συνέχεια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μαζί με το Βουλευτή Αχαΐας του Κινήματος Γιώργο Νταβρή ο οποίος ανέλαβε όλη την Εκλογική Περιφέρεια Ηπείρου υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία, περπάτησαν στον πεζόδρομο της Άρτας, συνομιλώντας με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και κόσμο.

Η επίσκεψη στην Άρτα έκλεισε με μία πολύ σημαντική σύσκεψη την οποία διοργάνωσε ο Πολιτευτής του Κινήματος Αντώνης Βασιλείου, με τη συμμετοχή μελών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που προσχώρησαν τις τελευταίες 10 ημέρες και που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της ανανεωμένης τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Τέρενς Κουίκ και Γιώργος Νταβρής κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τη Φιλιππιάδα, όπου εκεί μαζί και με τον Πολιτευτή Χρήστο Ρίζο αντάλλαξαν ευχές με τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος, το Δήμαρχο αλλά και κατοίκους στην κεντρική αγορά.

Αργότερα, στην Πρέβεζα συγκροτήθηκε νέα σύσκεψη με τα μέλη της εκεί Συντονιστικής Επιτροπής, με παλαιά και νέα στελέχη, στην οποία πήραν μέρος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Πολιτευτής Πρέβεζας Στρατής Κυπριωτέλης, μαζί με τον Πολιτευτή Α' Αθήνας Τάσο Μπανάκο.

Χθες βράδυ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συντόνισε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του Βουλευτή Ημαθίας και Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ο. Του Κινήματος Κώστα Γιοβανόπουλο, όλων των Πολιτευτών του νομού, αλλά και του Γενικού Διευθυντή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καθηγητή Κώστα Χαραλαμπόπουλου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος και Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής του νομού Θεσπρωτίας.

Η σύσκεψη διάρκειας 2,5 ωρών ασχολήθηκε κυρίως με οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει της προσυνεδριακής εκδήλωσης που θα γίνει στα Ιωάννινα με θέμα «Παιδεία και Υγεία», στην πορεία για το Συνέδριο του Κινήματος που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος για τα τέλη Απριλίου.

Με το τέλος της σύσκεψης και μιλώντας στα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τελικά πράγματι οι Ηπειρώτες είναι… αγύριστα κεφάλια! Δεν εννοούν με τίποτα να εγκαταλείψουν τον αγώνα που ορκίστηκαν να κάνουν μαζί με όλους τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι όσοι, λίγοι, ελάχιστοι, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, άφησαν χώρο για να ενταχθούν μαζί μας πολλαπλασίως περισσότεροι.

Η Ήπειρος έχει αποδώσει στην ελληνική ιστορία σπουδαίους ευεργέτες. Έχει συνδέσει το όνομά της με κορυφαίους εθνικούς αγώνες. Τώρα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία κοινή προσπάθεια για να σταματήσουμε την απόλυτη κατρακύλα που επέβαλλαν τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, ταυτόχρονα με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας, υποσχόμενοι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα παλέψουμε για να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας».

Απόψε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα μεταβεί στην Ιθάκη και αύριο το μεσημέρι στην Κεφαλονιά, συνεχίζοντας τη περιοδεία του σε 16 νομούς της χώρας.


ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ




«Βελτίωση της νομοθεσίας για τις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και φοιτητών που έχουν γονείς ή αδέλφια με αναπηρία»


Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και φοιτητών που έχουν γονείς ή αδέλφια με αναπηρία.

Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε σχετικό έγγραφο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) με θέμα «Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ζητάει τη βελτίωση της τροπολογίας για τις μετεγγραφές φοιτητών».

Σύμφωνα με το έγγραφο της Ε.Σ.ΑμεΑ η νομοθεσία δεν προστατεύει με ουσιαστικό τρόπο ούτε τους ίδιους τους φοιτητές με αναπηρία ούτε τις οικογένειες των φοιτητών που είχαν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία (συγγένεια α’ βαθμού γονέα, αδελφό).

Η Ε.Σ.ΑμεΑ ζητάει:

• Τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω να έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής τους στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους, σε περίπτωση εισαγωγής τους μέσω του συστήματος γενικών εξετάσεων.

• Για τους φοιτητές και σπουδαστές που έχουν τον ένα ή και τους δύο γονείς με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στο τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

• Για τους φοιτητές και σπουδαστές που έχουν αδελφό/ή το οποίο είναι άτομο με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και το οποίο βαρύνει φορολογικά την οικογένεια του φοιτητή αδελφού και αποδεδειγμένα διαβιεί στο σπίτι και όχι σε ίδρυμα να έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Τη βασική ευθύνη ενός ατόμου με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες (π.χ. νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση) την έχει η ίδια η οικογένεια με αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών των οικογενειών ο ένας εκ των δύο γονέων να μην εργάζεται.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ - «ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ»


«Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγουδά ο Πάνος Καμμένος μαζί με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού Κρητικού γλεντιού.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποίησε περιοδεία σε νομούς της Κρήτης. 

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ



«Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΠΕΣΕ 50%, ΕΝΩ ΣΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ»



«Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ»



«ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΗΣ»





Γρεβενά σε πορεία κατάρρευσης. Αιχμή του δόρατος η αγροτοκτηνοτροφία που βιώνει τις χειρότερες εποχές των τελευταίων 60 ετών.



Αυτό το δραματικό μήνυμα κατεγράφη στη δίωρη σύσκεψη που είχαν σήμερα στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών τρεις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλλά και συνεταιριστικών οργανώσεων.



Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, του Τομεάρχη Γεωργίας Κώστα Γιοβανόπουλου και της Τομεάρχη Ενέργειας Ραχήλ Μακρή, σε εκπλήρωση δέσμευσης μετά από αίτημα των αγροκτηνοτρόφων, πριν από 38 μέρες, όταν ο Τέρενς Κουίκ είχε επισκεφθεί και πάλι τα Γρεβενά. Αίτημα να ασχοληθεί το Κίνημα ενεργότερα με τα προβλήματά τους,



Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν τα εξής:


Το 2012 η παραγωγή του γάλακτος έπεσε στο 50% σε σχέση με την παραγωγή του 2011.


Την άνοιξη του 2013 υπολογίζεται ότι τα Γρεβενά θα μείνουν με τα μισά αιγοπρόβατα.


Οι κτηνοτρόφοι, αδυνατούν να προμηθευτούν ζωοτροφές διότι τους χρωστούν μεγάλα ποσά οι έμποροι γάλακτος. Γαλακτοβιομηχανίες αλλά και εταιρίες παραγωγής τυριού.


Χάνονται ελληνικές φυλές αιγοπροβάτων (με αντικατάσταση φυλών από το εξωτερικό) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αλλοιωθεί η αυθεντικότητα ενός καθαρόαιμου ελληνικού προϊόντος, της φέτας, η οποία είναι από τα βασικά εξαγώγιμα κτηνοτροφικά προϊόντα.


Οι αγρότες δεν θα αντέξουν τη δραματική αλλοίωση που επιφυλάσσει το Μνημόνιο ΙΙΙ, στην επιστροφή του ΦΠΑ, στο ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου αλλά και στην επερχόμενη φορολόγηση γης.


Χρήζει η άμεση διευθέτηση της χρήσης γης για αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς, όπως ελέχθη, «τα σύγχρονα τσιφλίκια απομυζούν τους αγρότες από υψηλά ενοίκια».



Στους τρεις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παραδόθηκε υπόμνημα τριών σελίδων από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών Στέφανο Ράπτη και το γεωπόνο της Θανάση Φωλίνα.



Στη συνέχεια η ομάδα των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε κοινή δράση, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών όπου συζητήθηκαν τα θέματα αστυνόμευσης της περιοχής, κυρίως στο κομμάτι της λαθρομετανάστευσης.



Αργά το μεσημέρι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Κώστας Γιοβανόπουλος είχαν σύσκεψη με Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής τόσο των Γρεβενών όσο και κλιμακίου από την Κοζάνη, για οργανωτικά θέματα εν’ όψει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων στην πορεία προς το ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο που εξήγγειλε για τα τέλη Απριλίου ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.



Την ίδια ώρα, η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, η οποία έχει υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία της όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Γρεβενών και ενημερώθηκε από το Διοικητή του για τα προβλήματα δυσλειτουργίας, όπως εξάλλου συμβαίνει, λόγω Μνημονίων, στη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα.



Τέρενς Κουίκ και Κώστας Γιοβανόπουλος θα επισκεφθούν απόψε τα Ιωάννινα, όπου θα βρίσκεται και ο Βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Νταβρής υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται οι Εκλογικές Περιφέρειες της Ηπείρου.



Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο., επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Βέροιας στο γραφείο της, όπου είχαν και συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των τοπικών ΟΤΑ.



Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που στραγγαλίζει όλους τους Δήμους της χώρας «με εμφανή σκοπό σαλαμοποιημένοι να παραδοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες» όπως τόνισε με έμφαση ο Τέρενς Κουίκ.



Πριν από την αναχώρησή τους από τη Βέροια για τα Γρεβενά, οι δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκαν και κλιμάκιο του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών που οργανώνει δωρεάν διανομή τροφίμων στους τρίτεκνους, σε ποσότητες ανάλογες με την οικονομική τους κατάσταση, εν’ όψει της Πρωτοχρονιάς.







Οι τρεις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Ραχήλ Μακρή, Τέρενς Κουίκ και Κώστας Γιοβανόπουλος









Με τους αγροκτηνοτρόφους του νομού Γρεβενών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ





Η υπ. αριθμόν 3359/24/10/12 ερώτηση της Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλας Ξουλίδου θίγει μια πολύ σημαντική παράμετρο οικονομικής αλλά και περιβαλλοντολογικής «επιβίωσης», της παροχής φυσικού αερίου στο Κιλκίς.

Στο νομό Κιλκίς, που πλήττεται από δριμύ χειμώνα, αν και εφάπτεται του βασικού άξονα μεταφοράς του φυσικού αερίου, δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης. Αν και υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, το δίκτυο υφίσταται, και οι νέες οικοδομές διαθέτουν την ανάλογη εγκατάσταση, καθώς και τα καίρια δημόσια κτήρια, το δίκτυο εξακολουθεί να βρίσκεται σε αχρηστία και να φθείρεται ανεπανόρθωτα.

Αλλεπάλληλες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα χωρίς όμως η πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να ανταποκριθεί. Οι πολίτες του Κιλκίς εξακολουθούν να εμπαίζονται και να παραπλανούνται, χωρίς να βρίσκουν λύση στο αδιέξοδο τους.

Με την συγκριμένη ερώτηση προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε την πολιτεία, η οποία όμως θεώρησε ανάξιο λόγου το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν μπήκε στην διαδικασία απάντησης της ερώτησης.

Θεωρούμε απαράδεκτη την στάση της συγκυβέρνησης έναντι τέτοιου μεγέθους προβλημάτων και ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσει την στάση της. Τονίζουμε όμως ότι τέτοιου είδους απαξίωση τόσο σοβαρών προβλημάτων επιτείνει τόσο την κοινωνική δυσφορία όσο και την κατακραυγή. Οφείλετε θεσμικά να επιλύσετε το ζήτημα όταν ο Ελληνικός λαός ζει στα όρια της εξαθλίωσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δελτίο τύπου 27/12/2012

Το Ηράκλειο Κρήτης επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Συναντήθηκε με πολιτευτές του νομού και μέλη των συντονιστικών επιτροπών με θέμα την πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Περπάτησε στην αγορά της πόλης όπου μίλησε με χιλιάδες πολίτες, μέλη των παραγωγικών τάξεων, εκπροσώπους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, ο βουλευτής Β’ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Καπερνάρος και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Από την πόλη του Ηρακλείου θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Οι Έλληνες περάσαμε μια δύσκολη χρονιά μέσα από το μνημόνιο, μια πολιτική που δεν βγαίνει πουθενά, μια πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, που οδηγεί στην φτωχοποίηση των Ελλήνων, που οδήγησε σε 3.000 αυτοκτονίες, σε 1.800.000 ανέργους.

Η ελπίδα είναι μία, η απελευθέρωση της χώρας από τις δυνάμεις κατοχής. Η απελευθέρωση της χώρας θα γίνει όταν καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι αυτή τη στιγμή το Σύνταγμα καταπατείται, η δημοκρατία κινδυνεύει και είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να εφαρμόσουμε αυτό που λέει ρητά το άρθρο 120 του Συντάγματος, ότι η προστασία και η διαφύλαξη του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να έχουμε τους δανειστές, τους επικυρίαρχους, χωρίς να έχουμε αντικαταστήσει στα υπουργεία τους υπουργούς από επιτρόπους, χωρίς να παίρνουμε εντολές από την τρόικα και την κα. Μέρκελ.

Η Ελλάδα είναι η χώρα της Δημοκρατίας, η χώρα του πολιτισμού. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από εδώ, από την Κρήτη, με το Ιδρυτικό μας Συνέδριο μετουσιωνόμαστε στο μεγαλύτερο δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα το οποίο θα μπορέσει να πάρει στα χέρια του την τύχη της χώρας.

Συγκρουστήκαμε από την πρώτη στιγμή με τη νέα τάξη πραγμάτων. Κάποιοι πίστευαν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ένα κίνημα πολιτών, θα μετατραπούν σε ένα κόμμα της μεταπολίτευσης ή μάλλον σε ένα απόκομμα της μεταπολίτευσης, δήθεν κεντροδεξιό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική παράταξη η οποία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, τους Έλληνες της πατριωτικής Αριστεράς, τους Έλληνες του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ - που πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στον Κώστα Σημίτη που παρέδωσε τα Ίμια - τους Έλληνες της μεγάλης παράταξης του δημοκρατικού Κέντρου - της πατριωτικής παράταξης που διέλυσαν οι συμπληγάδες της μεταπολίτευσης - τους Έλληνες της Κεντροδεξιάς που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, της καταργημένης εθνικής κυριαρχίας, αλλά στην Ευρώπη που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Όλοι αυτοί οι Έλληνες θα προχωρήσουμε μαζί. Όσοι θέλουν παραμάγαζα της μεταπολίτευσης μπορούν να τα κάνουν από μόνοι τους. Εμείς θα προχωρήσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό, με πολίτες που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τη νέα τάξη πραγμάτων».



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ






ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ




ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


«Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα δικαστήρια και τη δήμευση των περιουσιών τους.»


ShareThis