Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


«Παρά τη νέα ομολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που παραδέχεται την αποτυχία του μνημονίου και την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και παρά τις εσωκομματικές βολές, ο κ. Στουρνάρας, πιστός στις εντολές της Τρόικας, προχωρά ακάθεκτος τη φορομπηχτική του πολιτική κατά της ιδιωτικής περιουσίας του Έλληνα οικογενειάρχη. Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζει το μνημονιακό του δρόμο;»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


«Η κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στους αγρότες εξελίσσεται σε προβοκάτσια για να δυναμιτίσει το κλίμα, το αγροτικό κίνημα ωστόσο δεν υποκύπτει και ετοιμάζεται για νέες μορφές κινητοποιήσεων. Ο καθένας ας σκεφτεί τι έκανε για τον τόπο.»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Δελτίο τύπου 31/01/2013





Ολοκληρώθηκε χθες 30/01/2013 η επίσκεψη της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα στο Νομό Πιερίας. Η κα Γιαταγάνα συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή και τους Πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός καθώς και για οργανωτικά θέματα του Κινήματος ενόψει της έναρξης των προσυνεδρίων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα η κα Γιαταγάνα εμφανίστηκε στη «Δίον Τηλεόραση», καλεσμένη του πρ. Βουλευτή Ευγένιου Παπαδόπουλου στην εκπομπή «Ευ ζην», στην οποία η Βουλευτής δήλωσε πως προτίθεται να παραστεί αφιλοκερδώς ως συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων και οποιουδήποτε κατοίκου της Πιερίας διωχθεί εξαιτίας των αγώνων του για την κατάργηση των διοδίων.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ








ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Ν. ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ



«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ»





Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έκαναν σήμερα το ελάχιστο καθήκον τους για τους ήρωες των Ιμίων.



Με εντολή του Προέδρου Πάνου Καμμένου, πέντε Βουλευτές κατέθεσαν στη Κάλυμνο στεφάνι στο εκεί μνημείο των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 και έριξαν δάφνινο στεφάνι στα αιγαιοπελαγίτικα νερά όπου συνετρίβη από τα τουρκικά πυρά το ελικόπτερο που πετούσαν οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης.



«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος που αφορά στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, δεν έχει κλείσει. Παραμένει ανοικτός», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.



Σήμερα στην Κάλυμνο ταξίδεψαν, εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Τομεάρχης Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, η Βουλευτής Δωδεκανήσου Τομεάρχης Ναυτιλίας Μίκα Ιατρίδη και η Τομεάρχης Παιδείας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.



Στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται στην Κάλυμνο, παρουσία του Δημάρχου του νησιού Δημήτρη Διακομιχάλη, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν στεφάνι με τους Βουλευτές Τέρενς Κουίκ και Κώστα Γιοβανόπουλο, για να ψάλλουν αμέσως μετά τον Εθνικό Ύμνο.



Στη συνέχεια, οι πέντε Βουλευτές επιβιβάστηκαν σε σκάφος που παραχώρησε ο Δήμος Καλυμνίων και αντικρίζοντας τα Ίμια όλοι έριξαν λουλούδια στη θάλασσα και ο Τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Νταβρής δάφνινο στεφάνι.



Η αντιπροσωπεία των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επιστρέφει απόψε στην Αθήνα μέσω της Κω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ ΣΤΙΣ 31/1/1996 ΣΤΑ ΙΜΙΑ







Όσα χρόνια και αν περάσουν ποτέ δεν θα ξεχαστεί στην ψυχή και τη συνείδηση του Ελληνισμού η θυσία των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, στις 31 Ιανουαρίου 1996 στις βραχονησίδες Ίμια. Τα τρία παλικάρια στάθηκαν απέναντι στους εχθρούς ως φρουροί του Έθνους, ως ακοίμητοι βιγλάτορες και έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να μην καταπατηθεί σπιθαμή από έδαφος ελληνικό.



Σε τέτοιους άξιους Έλληνες δεν πρέπει να αφιερώνει κανείς ένα απλό μνημόσυνο, διότι αυτό ακριβώς θέλει το σύστημα του ενδοτισμού και των πράξεων εθνικής μειοδοσίας, δηλαδή να γίνονται οι ήρωες απλή ανάμνηση και από κάποια στιγμή και έπειτα, η ανάμνηση να γυρνά σε λήθη. Τιμή, αναγνώριση και πάνω απ’ όλα δικαίωση για τους Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό είναι να τους θεωρούμε στο διηνεκές παράδειγμα προσφοράς στο όραμα μίας ελεύθερης και πραγματικά ανεξάρτητης Ελλάδας και αυτό το παράδειγμα των τριών παλικαριών, να το κάνουμε γνωστό και να το μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.



Δεν περιμένουμε από το υπάρχον σύστημα να αναδείξει το πραγματικό νόημα της θυσίας αυτών των ηρώων. Διότι το σύστημα αποτελείται από πρόσωπα και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σήμερα είναι οι ίδια που πρωταγωνιστούσαν και επί του καθεστώτος διακυβέρνησης υπό τον Κώστα Σημίτη. Ενός καθεστώτος που όχι μόνο επέτρεψε να μεθερμηνεύσουν οι Τούρκοι τη φράση «no ships, no troops, no flags» σε de facto κατάσταση «γκρίζων ζωνών», αλλά επίσης,


πέντε μήνες μετά τη νύχτα στα Ίμια πήγε και συνυπέγραψε με το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ την Συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώριζε αμοιβαία ενδιαφέροντα και συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και δέσμευε την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς ενέργειες που ήταν δυνατό να προκαλέσουν στρατιωτική ένταση (βλέπετε δικαίωμα προέκτασης των υδάτων μας στα 12 ν.μ. και το casus belli της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ακριβώς για το θέμα αυτό).
τύλιξε και παρέδωσε ως πακέτο δώρου στην τουρκική ΜΙΤ τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ηγέτη του ένοπλου κουρδικού αγώνα.
συνέτεινε πολιτικά σε τεράστιο βαθμό στη ματαίωση της εγκατάστασης του πυραυλικού συστήματος S300 στην Κύπρο.
καθιέρωσε την προπαγάνδα της πολιτικής της βήμα-προς-βήμα προσέγγισης με την Τουρκία, καθώς και τη λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών» την ίδια εποχή που οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο πολλαπλασιάζονταν.



Απευθύνουμε μήνυμα σε αυτά τα πρόσωπα, ότι η πολιτική των υποχωρήσεων, των παραχωρήσεων και των εθνικών εκπτώσεων τελείωσε καθώς και τα παρελκυστικά εφευρήματα τύπου «ξεκίνησα να δω τους εμίρηδες για επενδύσεις και έπεσα πάνω στον Ερντογάν» δεν πρόκειται να περάσουν.



Κλείνουμε με δύο φράσεις:



Τιμή στους ήρωες, αιώνια αθάνατοι.



Ελεύθερη, πραγματικά ανεξάρτητη Πατρίδα, για σήμερα, για αύριο, για πάντα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, δήλωσε τα ακόλουθα:



«Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημοσίων Νοσοκομείων, δικαιολογημένα προβαίνει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διότι, όλοι τους, βιώνουν, αφενός μεν, τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Νοσοκομεία (έλλειψη προσωπικού, αναλώσιμων υλικών κλπ.) και αποβαίνουν εις βάρος της υγείας των ασθενών, αφετέρου δε, την οικονομική τους εξαθλίωση, λόγω της μεγάλης μείωσης των αποδοχών τους.»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΠΑΔ)



Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Νέα συγκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου στον ΟΠΑΔ»





Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφεραν στο φως της δημοσιότητας το ξεχασμένο οικονομικό σκάνδαλο του ταμείου υγείας του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).



Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την λεηλασία στο υπουργείο Υγείας των χρημάτων του Ελληνικού λαού για υγειονομικές δαπάνες ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η ζημία του Κράτους από την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δις Ευρώ.



Απαντώντας ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο» (!) αλλά ανέφερε πως δόθηκε εντολή ελέγχου στην Οικονομική Επιθεώρηση στις 25-10-2012. Όμως συμπλήρωσε πως η εντολή αυτή πρόσφατα ακυρώθηκε προκειμένου να ξαναξεκινήσει ο έλεγχος από άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων). Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:



«Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο με το ταμείο υγείας του Δημοσίου. Προφανώς δεν έχει ανάγκη να περιμένει ελέγχους και πορίσματα επιθεωρητών. Πριν ολοκληρωθούν, ο κ. Υπουργός σπεύδει να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα τους.



Από τα λεγόμενα του δε, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο έλεγχος στον ΟΠΑΔ παρακωλύεται συστηματικά. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Σταϊκούρα ξεκίνησε κάποιος έλεγχος τον περασμένο Οκτώβριο, ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε δυο μήνες μετά σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου του! Για να ξαναξεκινήσει για 3η φορά από την αρχή...



Εδώ θέλω να θυμίσω στον κ. Σταϊκούρα ότι ο έλεγχος στον ΟΠΑΔ δεν ξεκίνησε για 1η φορά τον Οκτώβριο του 2012 όπως ισχυρίστηκε.



Έγγραφο του ίδιου του Υπουργείου του τον διαψεύδει και αποδεικνύει ότι ο έλεγχος για την περίοδο 2004 – 2008 είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011, δηλαδή πριν από 20 μήνες! Γιατί ξέχασε ο κ. Σταϊκούρας να αναφέρει στη Βουλή τον έλεγχο αυτό; Μήπως γιατί δεν τον βόλευαν τα συμπεράσματα του; Μήπως γιατί οδηγούσε αναπόφευκτα στον καταλογισμό ευθυνών σε σημερινά στελέχη της ΝΔ; Ο κ. Υπουργός οφείλει να εξηγήσει γιατί απέκρυψε τα παραπάνω από την Βουλή και γιατί προσπαθεί να εξαφανίσει το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στον ΟΠΑΔ».

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 3.000 ΕΥΡΩ





«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το σχέδιο της Τρόϊκας για την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας και των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, αποστέλλοντας ατομικές βεβαιώσεις χρεών ακόμη και για ποσά έως 3.000 ευρώ σε όλους τους εξαθλιωμένους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους του Μνημονίου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούμε την άμεση απόσυρση του μέτρου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ








«Η παραπληροφόρηση δεν έχει όρια.



Όταν ο Δημήτρης Ψαθάς έγραφε το 1965 το σενάριο της ταινίας «Φωνάζει ο κλέφτης», δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα επιβεβαιωνόταν για μια ακόμα φορά εν έτη 2013.



Στη κύρωση του μνημονίου κατανόησης με την Τουρκία στον τομέα των Δασών παρουσιάστηκαν πολλοί αυτόκλητοι υπερασπιστές των αυθαιρεσιών του προεδρεύοντος, στην προσπάθειά του να φιμώσει όσους διαφωνούσαν και είχαν στοιχεία να καταθέσουν.



Από μικρό κορίτσι έχω μάθει να λέω την αλήθεια, όσο πικρή και εάν είναι. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι επεσήμανα στην κ. Βούλτεψη ότι η αντιστασιακή δράση του πατέρα της δεν συνάγει με την στάση της για εκποίηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Σαφές, καθαρό και απλό. Επίσης, έχω μάθει να μην απαντώ σε «νιαουρίσματα» και κλάματα, που παραποιώντας τα λεγόμενά μου, καλούν τον «δάσκαλο» να με βάλει στη θέση μου.



Για αυτούς τους λόγους, όταν διαπιστώνω αυτό το επίπεδο από τους υπερασπιστές της διαστρέβλωσης του αυτονόητου, αποχωρώ. Άλλωστε ούτε η παιδεία μου, ούτε οι χριστιανικές μου αρχές επιτρέπουν να απαντώ σε χαρακτηρισμούς όπως «Τσόκαρο», «Είσαι του πεζοδρομίου», «Είσαι Χούντα» και «Αϊ Σικτίρ». Η ηθική μου υπόσταση κρίνεται από τα έργα μου, η οικογένεια μου και οι άνθρωποι που με κάλεσαν να τους εκπροσωπήσω στο Εθνικό, ακόμα, Κοινοβούλιο με γνωρίζουν και μπορούν να την πιστοποιήσουν. Ναι, στο πεζοδρόμιο αγωνίζομαι μαζί με τους άλλους Πολίτες αυτής της Χώρας. Μια παρατήρηση μόνο για τους Βουλευτές που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο μνημόνιο. Όταν θα έρθουν οι δήθεν «ειδικοί» από την Τουρκία, ζητήστε τους να σας μάθουν τι σημαίνει «Αϊ Σικτίρ». Θα διαπιστώσετε ότι αναφέρεται στην τουρκική αργκό του ρήματος «συνουσιάζομαι» στην παθητική φωνή. Αυτές οι φράσεις χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μου εντός της αιθούσης της Ολομέλειας. Δεν με αγγίζουν όμως, τους τις επιστρέφω και τους αφήνω να χαίρονται με το επίπεδο που διαθέτουν.



Εμείς γνωρίζουμε Ιστορία και έχουμε επίγνωση των ιμπεριαλιστικών πολιτικών της Τουρκίας. Γνωρίζουμε τον γείτονα μας για να μην του δώσουμε την ευκαιρία να γίνει εχθρός μας. Ελπίζω να το κάνετε και εσείς κάποια στιγμή για να ξέρετε τουλάχιστον τι λέτε».

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;



Ανοχύρωτη πόλη η Κατερίνη.
Οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας είναι εξαφανισμένες από χθες από την πόλη της Κατερίνης. Αντί να φυλάσσουν την πόλη, τους πολίτες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, αντί να προστατεύουν τις περιουσίες των πολιτών από κάθε διαρρήκτη και να μεταδίδουν στον κόσμο το αίσθημα ασφάλειας και ομαλότητας, με αυξημένες περιπολίες και αστυνόμευση του τόπου, η Αστυνομία εξαφανίστηκε από την πόλη μας! Άλλαξε περιβολή, (κουστούμι) και εμφανίστηκε σύσσωμη στα διόδια του Αιγινίου για να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα της πολυεθνικής και του μεγαλοεργολάβου, στρέφοντας τα όπλα της κατά των πολιτών.
Είναι οφθαλμοφανές πως έχει ξεχάσει το ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία! Και για να είμαστε σαφείς: Πολιτεία δεν έιναι ούτε η πολυεθνική ούτε ο μεγαλοεργολάβος!
Υ.Γ. Χθες στην κατάληψη των διοδίων του Αιγινίου δεν είδα ούτε ένα ασθενοφόρο!
Γ.Κ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα Πέμπτη 31/01/2013 ο αγώνας για τη δικαίωση της Πιερίας με την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο συνεχίζεται πιο δυναμικά.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη συζήτηση και θετική θέση για τον αγώνα μας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την απόφασή της να κάνει ειδική συνεδρίαση για τον αποκλεισμό της Πιερίας από τα διόδια.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση συμμετοχής στον αγώνα μας του Δήμου Κατερίνης.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση συμμετοχής στον αγώνα μας του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη συμμετοχή στον αγώνα μας της Ένωσης Μεταφορέων Πιερίας, των Ελεύθερων Ποδηλατών, των Αθλητικών Σωματίων, των Δημοσιογράφων των Ελληνικών και Γερμανικών ΜΜΕ, των Βουλευτών και άλλων νομών, των Νομικών, των αγροτών και όλων των φορέων και πολιτών που αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημά μας και έμπρακτα συμμετέχουν στον αγώνα μας.

Σήμερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού είναι στην Αθήνα για να απαιτήσουν ξανά την κατάργηση των διοδίων.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην ειρηνική διαδήλωση κατά των διοδίων
σήμερα στο σταθμό διοδίων Αιγινίου στις 14:30 μμ.

Στις 5:00 μμ θα γίνουν μουσικές εκδηλώσεις στο χώρο των διοδίων από μουσικά σύνολα του Δήμου.

Τα διόδια Αιγινίου πλήττουν όλη την Πιερία.
Επιτέλους πρέπει να εισακουσθεί και ο λαός.

Δε θα αφήσουμε να μας καταστείλουν με τη βία.

Κάθε μέρα γινόμαστε πιο πολλοί πιο δυνατοί.
Ο αγώνας συνεχίζεται – Η κρατική τρομοκρατία δεν περνάει.


ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΟ «ΕΥ ΖΗΝ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ »

Χρυσούλα Γιαταγάνα [βουλευτής "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"] στον Ευγένιο Παπαδόπουλο-Ολύμπιο στο σημερινό "ΕΥ ΖΗΝ":
"-Δηλώνω δημόσια ότι είμαι αφιλοκερδώς,ως μαχόμενη ακόμη νομικός,στην διάθεση οποιουδήποτε κατοίκου της Πιερίας διωχτεί εξαιτίας των αγώνων του για την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο!"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» μπροστά στην τρόικα η οποία παρανομεί, καταλαμβάνει υπουργεία και διαλύει την χώρα, την ίδια στιγμή επιστρατεύει το δόγμα Δένδια, «νόμος και τάξη», προκειμένου να τρομοκρατήσει τον μαχόμενο ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών, όπως έκανε με τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ προς τους οποίους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους.»

TOMEAΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Τα Ίμια αποτελούν μία συστάδα νησίδων της Δωδεκανήσου. Αυτά εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (10-12-1947) όπου η Ιταλία εκχώρησε στην Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τις νήσους της Δωδεκανήσου απαριθμούμενες: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο ως και τις παρακείμενες νησίδες. Σε προγενέστερη μάλιστα διμερή συνθήκη, του 1932, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία τα Ίμια συμπεριλαμβάνονταν σε χάρτη με τα ιταλικά εδάφη. Αργότερα, καθώς όλες οι ιταλικές κτήσεις επί της Δωδεκανήσου πέρασαν στην ελληνική κυριότητα, ομοίως και τα Ίμια ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά.
Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 189 του Κ.Δ.Ν.Δ. εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δικαίωμα για παροχή επιθαλάσσιας αρωγής δίδεται μόνο στα υπό ελληνική σημαία ρυμουλκά ή ναυαγοσωστικά.Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ είναι πατριωτικό κίνημα και τιμάει την επέτειο αυτή με το να αναφέρει τα ονόματα των  ένδοξων παλικαριών που.....Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές της οσφυοκαμπτικής κυβέρνησης του κ.ΣΗΜΙΤΗ ήταν.... Ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου!!!!Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός 31/01/1996.Υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι το γεγονός αποκρύφθηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.....Φυσικά ο κ.ΣΗΜΙΤΗΣ στην Βουλή των Ελλήνων τότε...Ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ!
Ελαφρύ ας είναι το χώμα που σας σκεπάζει.....31/01/2013.


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμφώνησε πλήρως με τα αιτήματα των αγροτών, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας και πρόσθεσε ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών παρέδωσαν υπόμνημα στον κ. Καμμένο, όπου μεταξύ άλλων, ζητείται η μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα με τους συναδέλφους μου βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντηθήκαμε με την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».
Αγρότες από όλη την Ελλάδα, από διαφορετικές παραγωγές, κτηνοτρόφοι, ήλθαν να μας εκθέσουν τα προβλήματά τους. Είναι απόλυτα σαφές, ότι η προσπάθεια της τρόικας αλλά και των υπαλλήλων της τρόικας, δηλαδή της σημερινής συγκυβέρνησης, είναι να σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή.
Μετά την πώληση της ΑΤΕ, έρχεται η βαριά φορολόγηση των αγροτών. Η επιβάρυνση του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και μια σειρά μέτρων οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεύτερον, θα καταθέσουμε τροπολογία που αφορά το γεωργικό πετρέλαιο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα- που δεν έχει κόστος για την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκταμιεύει χρήματα- προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι αγρότες ώστε να υπάρξει παραγωγή.
Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση εκτελώντας εντολές, μετά την ΑΤΕ και την Ζάχαρη, αλλά και πριν λίγη ώρα με την κατάθεση ελέγχου των υδάτων, δεν θα περάσουν και δεν είναι δυνατόν να τις ανεχθεί κανένας, είτε είναι αγρότης, είτε μένει σε αστική περιοχή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινάμε μαζί με τους αγρότες ένα μεγάλο αγώνα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Νότης Μαριάς, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Γιοβανόπουλος, η τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ραχήλ Μακρή και ο τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Νταβρής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ, ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΑΜΗΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ «ΚΥΒΕΡΝΑ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;»


Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίτντς δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι:

Σε συνομιλία του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο τέθηκε από πλευράς Νταβούτογλου το θέμα της υπερψήφισης της τροπολογίας για τους ιμάμηδες από την πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Αρίντς, ο Έλληνας Υπουργός άφησε το ενδεχόμενο επανεξέτασης του ζητήματος από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης με τη φράση «Να το ξαναδούμε αυτό».

Αναμένω από πλευράς του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να τοποθετηθεί επί του σχετικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν είναι καθόλου αθώο, με δεδομένο ότι για το ζήτημα των ιμάμηδων η Άγκυρα έχει σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους των αντιδράσεών της.

Και το ερώτημά μου είναι πολύ απλό:

Θα αγνοήσει η ελληνική κυβέρνηση την ετυμηγορία της πλειοψηφίας της Ελληνικής Βουλής; Και πόσο μάλλον όταν την τροπολογία την ενέκρινε και την κατέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων; Θα δεχθούμε να «κυβερνά» στη Θράκη, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής;

Παραθέτω το link του βίντεο της συνέντευξης τύπου του Τούρκου Αντιπροέδρου και κυβερνητικού εκπροσώπου (χωρίς υποτιτλισμούς).

http://www.cihan.com.tr/video/Arinc-Basbakan-240-Imam-Yasasi-na-iliskin-Yunan-Basbakani-ni-arayacak-CHOTI0NjIzLzAvMi8xMDA1;jsessionid=jr-UXRHwNRaT1uB8FvR0BFnc.undefined

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΙΚΑΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παύλου Χαϊκάλη στο νομό Ηλείας.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στο νομό πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου κ. Δημήτρη Αποστολόπουλο, ο οποίος του μετάφερε τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την παραχώρηση του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ και της αξιοποίησης της μαρίνας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας με τους οποίους συζήτησε επίκαιρα θέματα που τους απασχολούν, ενώ αντάλλαξε απόψεις με παραγωγικούς φορείς και άντλησε πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεσμευόμενος ότι θα ασκήσει αυστηρό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Επιπλέον, ο Βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κινήματος στον Πύργο, ενώ παρέστη και στην κοπή της πίτας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε όλους τους φίλους και τα μέλη του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή σχετικά με τα μείζονα προβλήματα της περιοχής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Παύλος Χαϊκάλης επισκέφτηκε την τοπική αγορά και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη σε Τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό.

Στο τέλος της διήμερης περιοδείας του ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή του κόσμου και το ενδιαφέρον των πολιτών όσον αφορά τις απόψεις του Κινήματος και δεσμεύτηκε για περαιτέρω μελλοντικές δράσεις και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς με σκοπό να ακουστούν και εκτός νομού τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Ξεκινά από αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 η πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το ιδρυτικό συνέδριο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί την Τήνο όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου. Επίσης θα εγκαινιάσει τα γραφεία του Κινήματος στο νησί.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 θα επισκεφθεί την Θάσο και την Δράμα, ενώ το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιείται το πρώτο προσυνέδριο στην Καβάλα.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιείται το δεύτερο προσυνέδριο στην Λάρισα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ

Θέμα: «Τιμές χρέωσης ανά μερίδα στα συσσίτια παράνομων μεταναστών»

Κύριε Υπουργέ



Δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στις 20/1/2013 έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με το κόστος χρέωσης που καταβάλλεται ανά μερίδα για τη σίτιση των παράνομων μεταναστών που διαμένουν στα ανά την Ελληνική Επικράτεια ειδικά κέντρα κράτησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται η τιμή μερίδας πληρώνεται σε εταιρείες catering στα 5,8€ κατά μέσο όρο, ενώ έχει σημειωθεί και περίπτωση που η τιμή έχει εκτιναχθεί έως και στα 12€. Αναφέρεται επίσης ότι την ίδια ώρα έγγραφο διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση απόρων φοιτητών αποτιμά το κόστος της μερίδας στα 2,2€.

Ερωτάται ο Υπουργός:


Επιβεβαιώνει ή μη και αν ναι, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, τις πληροφορίες του δημοσιεύματος;
Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο για να παύσει άμεσα ένα τέτοιο όργιο υπερτιμολογήσεων;
Διακόπτονται άμεσα και δραστικά από το Υπουργείο οι όποιες συμβάσεις μίας τέτοιας υπερτιμολόγησης στη σίτιση παράνομων μεταναστών και επιλαμβάνεται ο αρμόδιος πειθαρχικός, διοικητικός, ακόμη και ποινικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι αρμόδιοι που βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοιες συμβάσεις;



Η ερωτώσα βουλευτής



ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«Ο ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ: ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ Ή Ο ΤΌΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ;»


Την απόλυτη εξόντωση, φυσική και οικονομική των Ελλήνων πολιτών, η φοροδοτική ικανότητα των οποίων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω των ανάλγητων μνημονιακών μέτρων αλλά και της άρνησης της τρικομματικής συγκυβέρνησης για γενναία ρύθμιση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
«Οι πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στις Εφορίες δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε λαμόγια, ούτε σε καμία από τις λίστες Λαγκάρντ» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι «πέρυσι τέτοιο καιρό, η Βουλή των Ελλήνων «κατάπιε» απόφαση που είχε πάρει για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με 60 δόσεις, επειδή… θύμωσε ο κ. Τόμσεν που δεν τον ερώτησε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση που έφερε στη Βουλή, αξιώνοντας ως ύπατος κυβερνήτης της χώρας να καταργηθεί ο σχετικός νόμος και να διαγραφεί από το ΦΕΚ!».
Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες, (η τελευταία σήμερα στη Δημοκρατία), σε συνδυασμό και με τη συνέντευξη που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν την Κυριακή (Real News) αναφέρουν ότι η Τρόικα με ύφος Σουλτάνου, επιβάλλει στην τρικομματική συγκυβέρνηση να περιορίσει σε απαράδεκτα ελάχιστο αριθμό τις δόσεις προς τις Εφορίες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις συντάξεων και μισθών κατευθείαν από τις τράπεζες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων και να ποινικοποιήσει με συλλήψεις τον όποιον Έλληνα που εξαιτίας της μνημονιακής της οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να φοροδοτήσει».
«Αληθεύει ναι ή όχι ότι η Τρόικα σας απαγορεύει να κάνετε γενναίο αριθμό δόσεων, όπως το αποδέχονται Υπουργοί της κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη των συγκυβερνητικών κομμάτων; Εσείς κυβερνάτε ή η Τρόικα;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση για το «Εθνικό Ταμείο των Ληξιπρόθεσμων Οφειλετών».



Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.



ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ



ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Κύριε Υπουργέ,



 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, μόνο το 50% των εσόδων από ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Κράτους, την ώρα που όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι καθίστανται «ληξιπρόθεσμοι» για πάσης φύσεως οφειλές.Σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία οι Εφορίες για την τελευταία τους «σοδειά», προσδοκούσαν έσοδα 4,6 δις ευρώ. Εισέπραξαν τελικά 2,4 δις ευρώ.
Σας έχω υποβάλλει επανειλημμένες Ερωτήσεις ακόμα και Επίκαιρες, με τις οποίες σας ζητώ να πρυτανεύσει η λογική και το αυτονόητο όταν οι πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στις Εφορίες δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε «λαμόγια» ούτε σε καμία από τις λίστες τύπου Λαγκάρντ.
Είναι οι Έλληνες εκείνοι που μέχρι πριν από δύο χρόνια μπορούσαν και φοροδοτούσαν, ρύθμιζαν με τις Εφορίες τις υποχρεώσεις τους, πλήρωναν τις δόσεις τους, ενώ τώρα από τη μνημονιακή πολιτική που εσείς επιβάλλατε, αδυνατούν να φοροδοτήσουν.
Σας υπενθυμίζω ότι πολλοί από τους οφειλέτες έχουν αυτοκτονήσει και άλλοι έχουν διασυρθεί με χειροπέδες και προφυλακίσεις.
Σας υπενθυμίζω ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2012, η Βουλή των Ελλήνων «κατάπιε» απόφαση που είχε πάρει για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με 60 δόσεις, επειδή… θύμωσε ο κ. Τόμσεν που δεν τον ερώτησε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση που έφερε στη Βουλή, αξιώνοντας ως ύπατος κυβερνήτης της χώρας να καταργηθεί ο σχετικός νόμος και να διαγραφεί από το ΦΕΚ.
ι τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες (η τελευταία σήμερα στη Δημοκρατία), σε συνδυασμό και με συνέντευξη που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν την Κυριακή (Real News) αναφέρουν ότι η Τρόικα με ύφος σουλτάνου σας επιβάλλει να περιορίσετε σε απαράδεκτα ελάχιστο αριθμό τις δόσεις προς τις Εφορίες, να προχωράτε σε κατασχέσεις συντάξεων και μισθών κατευθείαν από τις τράπεζες, να προχωράτε σε κατασχέσεις ακινήτων και να ποινικοποιείτε με συλλήψεις τον όποιον Έλληνα εξαιτίας της μνημονιακής οικονομικής σας πολιτικής δεν μπορεί να φοροδοτήσει.



Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:


Πιστεύετε ότι με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις ακινήτων και φυλακίσεις θα λύσετε σε μία τέτοια έντονη υφεσιακή εποχή το πρόβλημα του πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που είναι οφειλέτες του Δημοσίου;
Αληθεύει ναι ή όχι ότι η Τρόικα σας απαγορεύει να κάνετε γενναίο αριθμό δόσεων, όπως το αποδέχονται (μου το έχουν παραδεχθεί σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους) Υπουργοί της κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη των συγκυβερνητικών κομμάτων;
Στο Υπουργείο Οικονομικών είστε εσείς, ο αναπληρωτής Υπουργός και ο Υφυπουργός, οι αποκλειστικοί και μόνοι που αποφασίζουν και διοικούν ή επί της ουσίας στις καρέκλες σας κάθεται και διατάσσει ο Πωλ Τόμσεν και η παρέα του;
Προτιμάτε τις απάνθρωπες διώξεις εναντίον των Ελλήνων που εξακολουθούν να είναι έντιμοι αλλά ανίκανοι πλέον να φοροδοτήσουν ή να εφαρμόσετε αυτό που λέει η παροιμία η οποία πηγάζει από τη σοφία των ανθρώπων και της παράδοσης «μάζευε και ας είναι ρώγες;».



Σας υπενθυμίζω για μία ακόμα φορά να συμβουλευτείτε και την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το «Εθνικό Ταμείο των Ληξιπρόθεσμων Οφειλετών» που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματός μας anexartitoiellines.gr.



Ο ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ: Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη από μια σειρά δράσεων που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Μέλη του τομέα εθελοντισμού της Νεολαίας, υπό την ευθύνη της Ευδοκίας Παπαγγέλου, βρέθηκαν έξω από το μετρό των Σεπολίων στην Αθήνα το Σάββατο 26/01/2013, προσκαλώντας τον κόσμο να συμβάλλει στην στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.
Συγκινητικότατη η προσφορά, ακόμα και η ελάχιστη, από ανθρώπους που είναι και οι ίδιοι άνεργοι με ανήλικα παιδιά. Η λύση στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών πρέπει να είναι πολιτική, αλλά ο κόσμος σήμερα δυσκολεύεται ακόμα και να επιβιώσει, αφού οι έξωθεν επιβαλλόμενες και έσωθεν αγόγγυστα υιοθετούμενες μνημονιακές πολιτικές τους έχουν στερήσει την ίδια τους την αξιοπρέπεια. Η στήριξη αυτών των ανθρώπων, λοιπόν, οφείλει να γίνεται τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και με άμεσο, έμπρακτο τρόπο. Εμείς οι νέοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απαντάμε με ένα ηχηρό όχι σε όσους επιδιώκουν τη συρρίκνωση του πληθυσμού της πατρίδας μας.
Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης που ενισχύουν τον όγκο των αγαθών που ήδη έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία του Κινήματος, Λ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2, από μέλη τόσο της Νεολαίας και όσο και του Κινήματος. Η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνεχίζει την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και παιχνιδιών για τις πολύτεκνες οικογένειες (με την αρωγή του ΕΟΠΑ), με παρουσία στον δρόμο, σε κάθε δήμο της Αττικής και επεκτείνοντας αντίστοιχες δράσεις σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.
Την στήριξή τους έδειξαν με την φυσική τους παρουσία, αλλά και εμπράκτως, οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Έλενα Κουντουρά και κ. Βασίλης Καπερνάρος. Μαζί σε όλη την προσπάθεια η πρόεδρος της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου.





ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΕΩΡΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ


«ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ»«ΠΙΡΑΝΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΝΩ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΚΑΙ ΩΡΛ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ!»



Με καταγεγραμμένα σημαντικότατα ζητήματα που χρειάζονται τις παρεμβάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στη Βουλή, αλλά και απευθείας στα Υπουργεία, επέστρεψε αργά απόψε στην Αθήνα από τη Σύρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Στην κορυφή, το τεράστιο πρόβλημα του ναυπηγείου Νεωρίου, το νοσοκομείο της Σύρου, που είναι και το Μητροπολιτικό των Κυκλάδων και ζητήματα σχετιζόμενα με την επιχειρηματικότητα, σε ένα σύμπλεγμα νησιών με πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες, κυρίως τουριστικές.
Ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόμενος από Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος, επισκέφθηκε κατά σειρά το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων, τους εργαζόμενους στο Νεώριο, τη Διοίκηση του Ναυπηγείου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε με τους Προέδρους ή εκπροσώπους των συνταξιούχων του ΙΚΑ, των τριτέκνων και πολυτέκνων, των οικοδόμων, των ομολογιούχων που υπέστησαν ζημιές σε βαθμό κακουργήματος από το κούρεμα, των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και μεμονωμένους πολίτες που ανέδειξαν σημαντικότατα ζητήματα σχετιζόμενα κυρίως με θέματα υγείας.
Στο Επιμελητήριο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος κατέγραψε επίσης και τις θέσεις-προβλήματα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι σημαντικών κλάδων όπως των ενοικιαζόμενων δωματίων, της εστίασης, αλλά και των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας για την προώθηση της Κουζίνας του Αιγαίου.
Πριν την αναχώρησή του από τη Σύρο ο Τέρενς Κουίκ έκοψε τη βασιλόπιτα της τοπικής Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα γραφεία του Κινήματος, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη στην οποία καθορίστηκαν οργανωτικά ζητήματα ενόψει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων, αλλά και τρόποι προώθησης των θεμάτων των Κυκλάδων που χρήζουν κοινοβουλευτικής ανάδειξης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε παρέμβαση με τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος ευχήθηκε καλή συνέχεια στον πολύ σημαντικό αγώνα που δίνουν μέλη, εθελοντές και πυρήνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην περιοχή των Κυκλάδων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με την επίσκεψή του στη Σύρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει λύσεις για το ναυπηγείο Νεωρίου της Σύρου.
Έχει υποσχεθεί επανειλημμένα ότι θα φέρει εδώ στο νησί δύο δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν και να πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρωστούμενα πέντε μηνών (αφήνω τους ατελείωτους μήνες των απλήρωτων υπερωριών) και προπαντός να μην βάλει λουκέτο μια κορυφαία βιομηχανική μονάδα που θα σημάνει ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τη Σύρο και την νησιωτική αυτή περιοχή γενικότερα.
Είμαι υποχρεωμένος επίσης να διερευνήσω και άλλα ζητήματα σχετιζόμενα με την υπογραφή παραγγελίας που έδωσε το Υπουργείο Άμυνας στις 6 Μαρτίου του 2012 για τις δύο δεξαμενές του ναυτικού, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται ότι «οι υπογραφές από πλευράς Υπουργείου μπήκαν απλά για να μπουν, χωρίς να ενδιαφέρεται επί της ουσίας να κλειδώσει τη δουλειά με το ναυπηγείο, παρά την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του αρχηγείου του Π.Ν. που επικαλείτο και επικαλείται μέχρι τώρα και σοβαρότατους τεχνικούς λόγους».

Να ήταν απλά μία προεκλογική ρουκέτα;

Σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Άμυνας Γιώργο Νταβρή θα αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Σε ό, τι αφορά στο νοσοκομείο, δεν μένω έκπληκτος με τα μνημονιακά σύνδρομα που το βασανίζουν. Με αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους που μας κυβερνούν, γιατί να παραξενεύομαι που από το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου ξέχασαν-έτσι είπαν από το Υπουργείο- να συμπεριλάβουν το Οφθαλμολογικό τμήμα;
Γιατί να μου κάνει εντύπωση που το Ορθοπεδικό και το ΩΡΛ τα έχουν κατατάξει στην επιστημονική ευθύνη της… ουρολογικής κλινικής;
Καμώματα Λυκουρέντζου που φαντάζομαι ότι θα τα ζήλευε και ο ίδιος ο Πιραντέλο.
Όσον αφορά τη συνάντησή μου με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, οφείλω να πω ότι με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν τα μέλη του να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της βαθιάς ύφεσης. Αξιοποιώντας πλήρως τη διαδικτυακή τεχνολογία και με οδηγό τους την κοινή λογική που δεν την έχουν οι κυβερνώντες, οι άνθρωποι του εδώ Επιμελητηρίου είναι πράγματι αξιοθαύμαστοι και παράδειγμα για μίμηση.
Πάντως, ένα από τα βασικά ζητήματα που συμφωνήθηκε να προωθήσω με κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, είναι η ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, καθώς ο σχεδιαζόμενος αριθμός δόσεων που επιβάλλει η τρόικα, είναι επιεικώς ανεπαρκέστατος.
Το σημερινό μου ταξίδι στη Σύρο, με εντολή του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει έμπρακτα δείξει την ευαισθησία του για τις Κυκλάδες, είναι το πρώτο σε αυτό το πανέμορφο νησιωτικό σύμπλεγμα. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε όσο γίνεται περισσότερα νησιά μέχρι την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη που θα γίνει αρχές Απριλίου εδώ, με θέμα τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική».



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ CDS ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ




Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 16:00 θα μεταβεί στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου να εγχειρήσει νέα στοιχεία για την υπόθεση των CDS, την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής Αντρίκου Παπανδρέου κατά Πάνου Καμμένου. Θα προσκομίσει επίσης αποδεικτικά στοιχεία για τον δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ



«Τη στιγμή κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται, όπως άλλωστε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι η συνταγή του μνημονίου απέτυχε, η τρόικα επιμένει στη μείωση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων στα ακίνητα, αναγκάζοντας έτσι τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα της λάθος πολιτικής της, αντί να αποζημιώσει την πατρίδα μας για την οικονομική διάλυση που επέφερε».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ






«O αγροτικός κόσμος της χώρας εξαπατήθηκε για πολλές δεκαετίες, αυτή τη στιγμή είναι αποφασισμένος να μην χάσει την γη του, να μην διακινδυνεύσει την αξιοπρέπειά του και να αντισταθεί μέχρις εσχάτων σε όσους σχεδιάζουν την εξόντωσή του.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ





Θέμα: «Ζητούνται στοιχεία για χορηγίες και έξοδα διαφήμισης εποπτευόμενων φορέων»





Κύριε Υπουργέ,



μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των «χορηγιών» και των εξόδων της ΔΕΗ για διαφήμιση του έργου της, αντίστοιχη πληροφόρηση αναμένει η κοινή γνώμη από το Υπουργείο σας, για τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς.



Ερωτάστε:



Ποια ποσά χορηγήθηκαν κατά την διετία 2011-2012 και ποια ποσά υπολογίζονται για χορηγίες, διαφήμιση κλπ, από τους παρακάτω εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου σας, αναλυτικά;



Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης,



Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων,



Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης,



Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις,



Κτηματολόγιο Α.Ε.,



Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας,



Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας,



Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης,



Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε,.



Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.,



ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.,



Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.,



Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.,



Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε,



Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΝΠΙΔ),



Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΝΠΙΔ),



Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ανεξάρτητη Αρχή),



Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελαιώνα,



Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»,



Μ.Κ.Ο με έργο τους την « Πράσινη Ανάπτυξη, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και αλλού,



Μ.Κ.Ο με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και αλλού.



Αθήνα 24/1/2013



αρ. πρωτ.: 6262-579/24-1-13



ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ



ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ


ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ TH ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ






«Θεωρούμε ατυχή τη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη αναφορικά με την αναγραφή των Ελλήνων πολιτών του θρησκεύματός τους στις φορολογικές τους δηλώσεις έτσι ώστε να πληρώνονται μέσω αυτής της συγκεκριμένης φορολογίας οι ιερείς της εκκλησίας μας.



Θα του διαφεύγει προφανώς ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας κατοχυρώνεται μέσω του Συντάγματος μας άρθρο 3 καθώς επίσης και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών στο άρθρο 9α.



Του υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, στηρίζοντας τους καθημερινά με το έργο της, στους δύσκολους αυτούς καιρούς.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και εγώ προσωπικά ως Ελληνίδα Πολίτης αλλά και θεολόγος καταδικάζουμε την ατυχή αυτή δήλωση.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ








Ο Ελληνισμός ακόμη πενθεί για την απώλεια του Μακαριστού Χριστόδουλου, πέντε χρόνια μετά την κοίμησή του. Επρόκειτο για έναν μεγάλο ηγέτη που δεν απευθυνόταν μονάχα στο θρησκευτικό αίσθημα του ποιμνίου της Εκκλησίας μας, αλλά στη συνείδηση κάθε Ελληνίδας και Έλληνα και στην ψυχή κάθε ελεύθερου ανθρώπου.



Ο Μακαριστός Χριστόδουλος δίδαξε σε όλους μας και κυρίως στη Νεολαία τη οποία καλούσε «να ‘ρθεί κοντά του ακόμη και φορώντας σκουλαρίκι», την αγάπη και τη μεγαλοσύνη του Χριστού και το νόημα της φιλανθρωπίας. Μας ενέπνευσε περαιτέρω την ιδέα του πατριωτισμού και μας περιέγραψε με δυνατές λέξεις και εικόνες ποια είναι η ισχύς των πατροπαράδοτων ηθικών και πνευματικών αξιών του λαού και τους έθνους μας απέναντι στην «κιμαδομηχανή» -όπως είχε χαρακτηριστικά τονίσει- της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και μολονότι κατηγορήθηκε ως τάχα συντηρητικός από τις δυνάμεις του μηδενισμού και τους πρέσβεις του δόγματος της εθνικής μας εξαφάνισης, δεν έπαψε στιγμή να ανοίγει με το λόγο και τις ιδέες του νέους δρόμους για πράξεις, έργα, πρόοδο, καινοτομία, δημιουργία τόσο σε ότι αφορά την Εκκλησία, όσο και την Κοινωνία μας.



Είναι ευτύχημα ότι στο πρόσωπο του Μακαριοτάτου Ιερωνύμου βρέθηκε ένας άξιος θρησκευτικός ποιμένας και συνεχιστής του ανθρωπιστικού και κοινωνικού έργου του Μακαριστού Χριστόδουλου, ειδικά στις εποχές αυτής της τεράστιας και πολύμορφης κρίσης που διερχόμαστε. Παρ’ όλα αυτά «ο Χριστόδουλός μας», όπως μας είχε προτρέψει ο ίδιος να τον θεωρούμε, έχει μείνει και θα εξακολουθεί να παραμένει ζωντανός στις καρδιές μας. Η θύμηση του λόγου, του κηρύγματος και του μηνύματός του, μας οπλίζει με σθένος και θάρρος απέναντι σε κάθε αντίπαλο και σε όλες τις αντιξοότητες και μας δίνει την εντολή να μείνουμε αλώβητοι και να βγούμε νικητές.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009



«ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ;»

«ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ»

Με νέα Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και το έλλειμμα του 2009, επανέρχεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και μάλιστα αυτές τις μέρες που λαμβάνει χώρα η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από τους οικονομικούς Εισαγγελείς κκ Μουζακίτη και Πεπόνη, του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.



Η Ερώτηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της απάντησης που έστειλε μέσω του Υπουργείου Οικονομικών στον Τέρενς Κουίκ ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, σε προηγούμενη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας, η οποία ήταν βασισμένη στην τελευταία έκθεση, με νέα πολύ σοβαρά στοιχεία, που δημοσιοποίησε η καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά μέσω του attikanea.blogspot.com.



Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί να μένει σιωπηλός ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, γι’ αυτό και τον ερωτά, εάν αποδέχεται ναι ή όχι το περιεχόμενο της απάντησης που έστειλε ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στον Τέρενς Κουίκ, με ό, τι αυτό σημαίνει για τον ίδιο τον Υπουργό, καθώς η υπόθεση έχει πάρει πλέον ποινικές διαστάσεις.



Στην ίδια Ερώτηση ο Τέρενς Κουίκ εκφράζει την απορία του προς τον κ. Στουρνάρα για ποιο λόγο το Υπουργείο του μπλοκάρισε για πάνω από δύο μήνες την απάντηση που είχε ετοιμάσει ο Ανδρέας Γεωργίου.



Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.



ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: «ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009»



Κύριε Υπουργέ,



Σε απάντηση του εγγράφου σας υπ’ αριθ. ΓΚΕ 1176764 ΕΞ 2012 /618 σχετικά με την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για το χρέος και έλλειμμα του 2009, όπως καταγγέλλει και με τις αλλεπάλληλες εκθέσεις της η καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά, έχω να σχολιάσω τα εξής:


Σας υπέβαλα 11 ερωτήσεις. Σε καμία από αυτές δεν εκφέρετε την δική σας άποψη, αλλά μου διαβιβάζετε έγγραφο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου. Υποθέτω συνεπώς ότι συμφωνείτε με το έγγραφό του, με ότι αυτό σημαίνει και στη ποινική διερεύνηση του θέματος, μετά τη δίωξη που άσκησαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Σας υπενθυμίζω ότι τον Απρίλιο του 2011, ως Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, είχατε εκφράσει δημοσίως την άποψη, η οποία ασφαλώς βασιζόταν στην επιστημονική σας γνώση, ότι η μεταφορά των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ από τον τομέα των Μη-Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή στον δημόσιο τομέα, δεν έπρεπε να γίνει.
Καμία από τις ερωτήσεις μου δεν έχουν απαντηθεί. Στο συνημμένο έγγραφο, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει σε ανακριβείς και αποφθεγματικές δικαιολογίες των πεπραγμένων του, ενώ παρουσιάζει πίνακα με αλλοιωμένα ποσοστά πωλήσεων/κόστους για 12 από τις 17 ΔΕΚΟ που ενέταξε στην Γενική Κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει το κριτήριο του 50%. Δίνω έμφαση στις παρακάτω τρεις παρατηρήσεις μου που βασίζονται στην μαρτυρία του καθ’ ύλην ειδικού της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίου Νικολάου Στρόμπλου, Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών επί πολλά χρόνια. Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ:
Έχει θεωρήσει το 100% των επιδοτήσεων που παίρνουν οι μεταφορικές εταιρείες (ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, κοκ) ως επιδοτήσεις στην παραγωγή με συνέπεια να τις εντάσσει στο κόστος και όχι στα έσοδα. Είναι συνεπώς ολοφάνερος ο βαθμός στον οποίο έχει διαστρεβλώσει και παραποιήσει το έλλειμμα, το οποίο στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ESA95 ορίζεται ως έσοδα μείον κόστος. Έχει, δηλαδή, φουσκώσει το κόστος και μειώσει τα έσοδα. Για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις εισιτηρίου εντάσσονται στις πωλήσεις και όχι στο κόστος σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Eurostat.
Έχει υπολογίσει εμπορικές αποσβέσεις αντί για εθνικολογιστικές αποσβέσεις που είναι το σωστό σύμφωνα με τους Κανονισμούς του ESA95, με συνέπεια να φουσκώνει το κόστος ακόμα περισσότερο.
Έχει υποεκτιμήσει, σε πολύ υψηλό βαθμό που προσεγγίζει το 30%, τον παρονομαστή του κλάσματος, δηλαδή το ΑΕΠ, με βάση το οποίο υπολογίζει τα ποσοστά του. Η συνέπεια είναι ακόμα μεγαλύτερο τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος του 2009.



Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:


Αποδέχεσθε τις θέσεις του κ. Γεωργίου, ναι ή όχι;
Θα ζητήσετε την απομάκρυνση του κ. Γεωργίου, μετά την άσκηση της ποινικής Δίωξης, ναι ή όχι;
Γιατί χρειάστηκε να καταθέσω την ίδια Ερώτηση δύο φορές, για να πάρω την απάντηση Γεωργίου που μου διαβιβάσατε;
Γιατί ενώ η απάντηση Γεωργίου συνετάχθη και σας απεστάλη στις 12.10.2012, εσείς μου τη διαβιβάσατε με καθυστέρηση πλέον των δύο μηνών, στις 20.12.2012, την ημέρα που έκλεινε η Βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων;



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»





Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, μαζί με κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής του Ιλίου και με την Επικεφαλής Συντονίστρια της Δράσης κα Μίκα Παππά-Σέβου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 25/01/2013 το Νοσοκομείο «Αττικόν».



Είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ηλία Λαμπίρη, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα των Εργαζομένων κ.κ. Ι. Παλαγιανάκο και Μιχάλη Ρίζο, καθώς και με τις Προϊσταμένες του Παθολογικού και Υπευθύνους άλλων Τομέων.



Συζήτησαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, τα οποία έχουν σχέση με την μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και άλλου προσωπικού.



Λόγω των ελλείψεων αυτών, από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα 6-7.



Εκατό κλίνες δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα, το Νοσοκομείο να είναι γεμάτο ράντζα, γεγονός που αποβαίνει πολλές φορές εις βάρος της υγείας των ασθενών.



Επίσης, συζήτησαν την έλλειψη αναλώσιμου υλικού, καθώς και το ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν καιρό για την υπερωριακή απασχόλησή τους.



Ο κ. Μελάς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ένα Νοσοκομείο όπως το «Αττικόν» να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και ότι θα φροντίσει να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του, για το καλό των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ



«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε για μία ακόμη φορά τον κ. Χατζηδάκη να σταματήσει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους αντί να προσφεύγει σε αντισυνταγματικές μεθόδους καταστολής των κινητοποιήσεών τους. Τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με διάλογο και όχι με επιτάξεις.»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ



«H κίνηση του κ. Σημίτη να εμφανιστεί αρθρογραφώντας ως κήνσορας της διαφάνειας και της ηθικής, συνιστά πρόκληση.


Η πρωθυπουργική του πορεία έχει σημαδευτεί από πράξεις εθνικής μειοδοσίας όπως τα Ίμια, η μαύρη επέτειος των οποίων απέχει λίγες μόλις μέρες, από τεράστια οικονομικά σκάνδαλα για τα οποία στελέχη του βρίσκονται φυλακή και από μεθοδεύσεις σε βάρος της Οικονομίας με κερδοσκόπους τύπου Goldman Sachs. Ακόμη και ο Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε τα μνημόνια και που σήμερα παραπέμπεται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι άνθρωπος που ο τέως πρωθυπουργός «φύτεψε» μέσα στο πολιτικό σύστημα.

Μπορεί ο κ. Σημίτης να αναθαρρεύει από το γεγονός ότι οι κκ. Σαμαράς-Βενιζέλος τον «δικαιώνουν» παραδίδοντας τα κλειδιά της οικονομικής διακυβέρνησης στους δικούς του ανθρώπους Παπαδήμο - Στουρνάρα, αλλά στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού παραμένει ο πρωθυπουργός των μειοδοσιών και των σκανδάλων και ο πρωθυπουργός που δραπέτευσε από τη λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές του 2004».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΜΟΥΣΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ



«Αντί ο κ. Άσμουσεν να προϊδεάζει τον ελληνικό λαό για τα νέα επώδυνα μέτρα που θα λάβουν η Τρόικα και η κυβέρνηση, καλό θα ήταν να προετοιμάζεται σιγά-σιγά για το βαθύ «κούρεμα» που πρέπει να γίνει στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που συνεχίζει να κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού λαού.»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ





ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η 1η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ



ΚΟΥΙΚ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»





Με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο επαφών με Αυτοδιοικητικούς φορείς και σε επίπεδο δράσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ολοκληρώθηκε σήμερα (27/1/2013) το απόγευμα η διήμερη περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Μεσσηνία (Σάββατο) και τη Λακωνία (Κυριακή).



Είναι άλλες δύο σημαντικότατες Εκλογικές Περιφέρειες τις οποίες ανέλαβε υπό τη βουλευτική του εποπτεία.



Ο Τέρενς Κουίκ είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Καλαμάτας και Σπάρτης και με τους Αντιπεριφερειάρχες των δύο νομών, όπως επίσης και με τους δύο Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Μονεμβασίας-Σπάρτης.



Σε ό, τι αφορά στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρες συσκέψεις και στις δύο Εκλογικές Περιφέρειες με Πολιτευτές και πυρήνες του Κινήματος, με τη συμμετοχή και της συνδέσμου-συντονίστριας εκ μέρους του κοινοβουλευτικού του γραφείου με τη Νότιο Πελοπόννησο Λουκία Αποστολίδου, οι οποίες απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα:



*Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκε η πρώτη τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες με τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων στην Καλαμάτα.



*Στη Λακωνία επαναδραστηριοποιήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή, με νέα διευρυμένη σύνθεση, καθώς κατεγράφησαν πολλές και σημαντικές προσχωρήσεις στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.



Και σε αυτή την περίπτωση η ανακοίνωση της νέας διευρυμένης Συντονιστικής θα γίνει επίσης σε λίγες μέρες, με τα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος που έχουν ήδη εξευρεθεί για ενοικίαση στο κέντρο της Σπάρτης.



Για τα οργανωτικά αυτά ζητήματα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:



«Με ιδιαίτερη χαρά επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο για να τον ενημερώσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν πλέον και στη Λακωνία και στη Μεσσηνία δύο πολύ δυναμικές Συντονιστικές Επιτροπές, οι οποίες μάλιστα σε λίγες μέρες θα θέσουν σε λειτουργία και τα αντίστοιχα γραφεία τους.



Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή που μου ανατέθηκε η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και αυτών των δύο Περιφερειών που είναι άρρηκτα δεμένες με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.



Ο Πρόεδρος του Κινήματος μου ζήτησε να διαβιβάσω, όπως και το έκανα, τα θερμά του συγχαρητήρια στις νέες και αναβαθμισμένες Συντονιστικές μας Επιτροπές, υποσχόμενος ότι σε ημερομηνία που θα το επιτρέψουν οι Προσυνεδριακές, θα επισκεφθεί και τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.



Τέλος, θέλω να σημειώσω κάτι που προανέφερα και σε ένα tweet. Ότι ειδικά στη Μεσσηνία αισθάνθηκα ιδιαίτερα προνομιακά, του να ζήσω όλη εκείνη τη χθεσινοβραδινή διαδικασία της συγκρότησης της πρώτης τοπικής μας Συντονιστικής Επιτροπής. Το πάθος, η αποφασιστικότητα και ο απόλυτος συναδελφικός και δημοκρατικός τρόπος με τον οποίο τακτοποίησαν τα της τοπικής τους Συντονιστικής, Πολιτευτές και εθελοντές του Κινήματος, ήταν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Κίνημα και για κάθε Κόμμα



Προχωράμε γερά στη Μεσσηνία, όπως προχωράμε εξίσου πολύ γερά και στα χώματα του Λεωνίδα, στη Λακωνία, όπου η επαναδραστηριοποίηση με αναβαθμισμένο σχήμα της Συντονιστικής μας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουν και εκεί μία έντιμη μάχη για το καλό του τόπου τους και της Ελλάδας γενικότερα».



Σε ό, τι αφορά στους φακέλους των προβλημάτων που κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ από τις επαφές του με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και στους δύο νομούς, είναι οι εξής:


Η επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού σε εκπλήρωση της σύμβασης κατασκευής του έργου που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το Κοινοβούλιο. (Το θέμα έχει «κολλήσει» σε αδυναμία χρηματοδότησης από πλευρά της κοινοπραξίας των τραπεζών που ανέλαβαν το έργο).
Η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των προβλεπομένων διαδικασιών για το μουσείο της Σπάρτης. Σημειώνεται, για παράδειγμα, ότι χιλιόμετρα ψηφιδωτών βρίσκονται στοιβαγμένα σε αποθήκες.
Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου τόσο μεταξύ Σκούρα-Πυρί όσο και μεταξύ Αγίου Φωκά-Νεάπολης.
Η αποτροπή της όποιας σκέψης να αλλοιωθεί η υφιστάμενη υποδομή σε επίπεδο ΑΕΙ και ΤΕΙ του νομού Λακωνίας.



Σημαντικότατη ήταν και η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι η μαρίνα της πόλης του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και με την πιο κατηγορηματική δέσμευση να αλλάξει διαχειριστικό καθεστώς και πόσο μάλλον να περάσει στα χέρια τουρκικής εταιρίας όπως συνέβη στη Λευκάδα, την Κέρκυρα και την Αττική.



Σημαντική ήταν επίσης και η διαβεβαίωση της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ντίας Τζανετέα οτι η Ελαφόνησος, με ευρωπαϊκά προγράμματα γίνεται «πράσινο νησί», ώστε να σωθεί από εκείνους που την οικοδοποιούν με καταστροφικές συνέπειες.



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα για να παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας των Συντονιστικών του ΒΑ Τομέα της Β’ Αθηνών του Κινήματος και του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων Αττικής.



Τη Δευτέρα (29.01.2013), ο Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί τη Σύρο όπου κατ’ αρχήν θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Ναυπηγείου του Νεώριου και στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με την τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος για την προσυνεδριακή εκδήλωση που θα γίνει στις Κυκλάδες 6 και 7 Απριλίου με θέμα τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

«Σήμερα η αρχή για την κατάλυση της Δημοκρατίας γίνεται με την αντισυνταγματική επίταξη στο μετρό. Ακολουθούν η ΔΕΗ, ο δημόσιος τομέας, οι ΟΤΑ και ό,τι έχουν βάλει στο στόχαστρο οι αλαζόνες συγκυβερνώντες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που υπηρετούν.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


 
Θέμα: «Φόρος πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα»
 
 
Κύριε Υπουργέ
 
Αφότου είχε εκπνεύσει και η τελική προθεσμία καταβολής τελών κυκλοφορίας στις 8/1/2013, αποφασίσατε να επιβάλλετε φόρο πολυτελείας σε ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.ε. με έτος πρώτης κυκλοφορίας μέχρι και μία δεκαετία πίσω. Και αυτό, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα.  
 
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
 
Ξεκινώντας από τις χαμηλότερες χρεώσεις με βάση την φορολογία που επιβάλλετε, ας δούμε την περίπτωση ιδιοκτήτη αυτοκινήτου 1.929 κ.ε. που έχει συμπληρώσει ήδη πενταετία. Ενώ μέχρι τις 8/1/2013 πήγε στην τράπεζα και κατέβαλλε τέλη κυκλοφορίας στα 660€, τώρα τον καλείτε να καταβάλλει φόρο πολυτελείας ύψους 293€. Ετήσιο σύνολο δηλαδή στα 953€.
 
Και όλα αυτά, ενώ…
 
  • Πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση, πολλοί οικογενειάρχες μεσαίου εισοδήματος είχαν αξιοποιήσει τις μειώσεις δασμών-τελών από το κράτος καθώς και τις τραπεζικές διευκολύνσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν για την οικογένειά τους ένα άνετο, ασφαλές ΙΧ αυτοκίνητο.
  • Τώρα οι ίδιοι οικογενειάρχες έχουν εγκλωβιστεί να διατηρούν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, καθώς η εμπορική και μεταπωλητική τους αξία έχουν καταρρεύσει στο ναδίρ, ενώ ταυτόχρονα η προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση καθιστούν δύσκολη την κατοχή και συντήρησή τους.
 
Ερωτάται ο Υπουργός:
 
  1. Αποτελεί πράξη εξαπάτησης του φορολογούμενου ή όχι, ότι ενώ παρ’ όλη την προσωπική ή οικογενειακή οικονομική του δυσχέρεια προτίμησε να μην καταθέσει πινακίδες αλλά να βρει τρόπο να καταβάλλει τα -ήδη υψηλά- τέλη, έρχεται αμέσως μετά το κράτος και τον φορτώνει με πρόσθετο φόρο;
  2. Άλλο κράτος ήταν εκείνο που πριν την κρίση έδινε πλούσια κίνητρα απόκτησης αυτοκινήτων 1.929 κ.ε. και άνω στο μέσο οικογενειάρχη και άλλο είναι το τωρινό που για το ίδιο ακριβώς ζήτημα τον εξοντώνει οικονομικά και φορολογικά; Το κράτος δεν πρέπει να δείχνει συνέχεια και συνέπεια; Η ασυνέχεια και η ασυνέπεια του κράτους δεν αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα δομικά προβλήματα που συνέθεσαν τη μεγάλη κρίση που περνάμε ως χώρα;
  3. Πέρα από την κατάθεση των πινακίδων, ποια είναι η μέριμνα ή οι προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου ο φορολογούμενος να απεγκλωβιστεί από το εκβιαστικό δίλημμα να καταθέσει πινακίδες και να μείνει χωρίς αυτοκίνητο, ή να εξοντωθεί φορολογικά λόγω της κατοχής του, με τρίτη πιθανή λύση να πουλήσει το αυτοκίνητό του σχεδόν τσάμπα;
  4. Με αυτό το φορολογικό πογκρόμ, δεν αντιλαμβάνεται ο Υπουργός ότι δίνει τη χαριστική βολή στην αγορά του αυτοκινήτου που ήδη διαλύεται αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες επιχειρηματιών και εργαζομένων, αλλά και σε όλα τα συναφή επαγγέλματα (εμπορία ανταλλακτικών, συνεργεία κ.α.);
 
Η ερωτώσα βουλευτής
 
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
 



ShareThis