Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥΣ, ΣΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Δελτίο τύπου 29/9/2012





Ολοκληρώθηκε απόψε η τριήμερη επίσκεψη εργασίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στην Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου που εποπτεύει.
Μετά την Ικαρία, χθες το απόγευμα είχε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον Δήμαρχο Φούρνων Γιάννη Μαρούση και μέλη του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατεγράφη με ιδιαίτερη έμφαση το πρόβλημα της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού, θέμα για το οποίο ο Τέρενς Κουίκ θα καταθέσει Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Σήμερα (29/09/2012) έφτασε στο νησί της Σάμου όπου είχε συνεχόμενες  συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενάρχη, υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Ενοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων, στελέχη της Μ.Κ.Ο «Αρχιπέλαγος», το Δήμαρχο του νησιού Στέλιο Θάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.
Σε όλες τις συναντήσεις τον συνόδευαν οι Πολιτευτές Σάμου Κώστα Χατζημιχάλη, Λαμπρινή Βατούγιου και Γιώργο Γαρυφάλλου Γιώργος αλλά και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής του Κινήματος Νίκο Παρθένη.
Αναχωρώντας από τη Σάμο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μιλώντας στα τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΡΤ και των τοπικών ΜΜΕ έκανε την εξής δήλωση:
«Η δεύτερη επίσκεψή μου στην Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου που εποπτεύω ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
Κατ’ αρχήν δηλώνω με έμφαση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αρνούμεθα κατηγορηματικά να αποδεχθούμε τη δημιουργία κέντρου «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών στο νησί, κάτι το οποίο δεν το θέλουν ούτε οι κάτοικοι, γιατί επί της ουσίας θα φτιαχτεί άλλη μία χωματερή ανθρώπων στοιβαγμένων σε ένα στρατόπεδο, το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε καν σε στοιχειώδεις προδιαγραφές.
Άκουσα με προσοχή το Δήμαρχο να μου λέει ότι εκείνος το αποδέχεται προκειμένου να μην περιφέρονται λαθρομετανάστες αδέσποτα στο νησί και υπό την προϋπόθεση ότι θα κρατούνται εδώ μόνο για 8 μέρες και με maximum αριθμό τους 200 λαθρομετανάστες.
Του απάντησα ότι περιμένω την αντίδρασή του όταν οι 8 μέρες θα έχουν γίνει 18 και 28 και οι 200 θα έχουν γίνει 300, 400 και 500. Υπενθυμίζοντάς του ότι θα προωθούνται λαθρομετανάστες και από άλλα σημεία του Αιγαίου.
Χωρίς να θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα προχωρήσουν σε δράσεις στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. Πάντως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι με «Γκουαντάναμο», παρά μόνο με σκληρές και επιτακτικές πολιτικές θέσεις στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με βάση όσα περιγράφουμε στην Εθνική μας Αντιπρόταση.
Με το Δήμαρχο συζήτησα και το θέμα του περίφημου τουρκόγλωσσου χάρτη της Σάμου διαπιστώνοντας ότι έχουμε διαμετρικά αντίθετες θέσεις.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όμως, υποσχέθηκαν τόσο στο Δήμαρχο όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, ότι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στο απόλυτα δίκαιο αίτημά τους να μην γίνει σφαγή των κονδυλίων που χρειάζονται και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης για την έναρξη ή και την ολοκλήρωση ζωτικών έργων στο νησί που έχουν να κάνουν κυρίως με υποδομές..
Με ικανοποίηση άκουσα από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι διαφωνεί ριζικά με την συγχώνευση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, όπως επίσης άκουσα με πολύ ενδιαφέρον την εισήγησή του να προωθήσει το Υπουργείο Γεωργίας στο νησί μικρά σφαγεία, με προδιαγραφές Ε.Ε.
Του ζήτησα επίσης να συμβάλλει προσωπικά ο ίδιος στην επίλυση του προβλήματος του Γηροκομείου Ικαρίας, το οποίο προχθές Πέμπτη επισκέφθηκε προσωπικά ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος.
Οι απαντήσεις του κ. Παπαθεοφάνους δεν με ενθάρρυναν, αλλά παρ´ όλα αυτά υπενθυμίζω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δια του Προέδρου τους, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψουν την αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση οριστικής λύσης.
Τέλος, απευθυνόμενος δημόσια στον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, του ζητώ να επιλύσει άμεσα το θέμα της ρύθμισης των χρεών στα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών (κάτι που πρέπει να κάνει για όλη την Ελλάδα) ώστε να αποφευχθεί η εκρηκτική κινητοποίηση μαθητών και γονέων. Ήδη στη Σάμο βρίσκονται σχολεία υπό κατάληψη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis