Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ





Θέμα: «Κατάργηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής της ΣΕΥΠ των ΤΕΙ Αθήνας»





Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, έγγραφο-απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας των ΤΕΙ Αθήνας με το οποίο ζητείται ομόφωνα να μην καταργηθεί το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής όπως προτείνεται στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».



Τα μέλη του Τμήματος επισημαίνουν ότι αιφνιδιάστηκαν με την πρόταση κατάργησης του Τμήματος δεδομένου ότι τα κριτήρια που θέτει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για διατήρηση των Σχολών και Τμημάτων πληρούται απολύτως στην περίπτωση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.



Πρόκειται, όπως τονίζουν, για κεντρικότατο Τμήμα από γεωγραφική άποψη, μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη ζήτηση ανάμεσα στους φοιτητές, με την υψηλότερη βάση εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και την μεγαλύτερη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.



Επίσης καταγράφουν τον ειδικό εκπαιδευτικό τομέα τον οποίο καλύπτουν παρέχοντας εξειδικευμένες, απαιτητικές και ποιοτικές υπηρεσίες σε παιδιά, οικογένειες, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.



Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis