Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δελτίο τύπου 21/12/2012






ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Έχασε η ΝΔ τον λογαριασμό με τους διορισμένους Γενικούς Γραμματείς στην Κυβέρνηση»





Σήμερα το απόγευμα εκτυλίχθηκαν κωμικοτραγικές σκηνές στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και την σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού.



Αιτία ήταν η αναφορά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην δημιουργία και νέας παχυλά αμειβόμενης θέσης Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του κ. Σαμαρά, πέραν των Γενικών Γραμματέων Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης κ.κ. Μπούρα και Μπαλτάκου. Η αρμόδια για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρατήρησε ότι η Συγκυβέρνηση εφαρμόζει στο γραφείο του Πρωθυπουργού το μοντέλο του υπουργείου Τουρισμού με επίσης 3 πολιτικά διορισμένα άτομα (ΓΓ ΕΟΤ, Πρόεδρο ΕΟΤ και ΓΓ Τουρισμού)!



Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι το μοντέλο αυτό είναι αποτυχημένο φέρνοντας το πρόσφατο παράδειγμα του ΓΓ του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυρία Κεφαλογιάννη με αιχμές για «προσωπικές επιλογές» του!



Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του νομοσχεδίου εκ μέρους της Συγκυβέρνησης κ. Αυγενάκης κατηγορώντας την Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι ψεύδεται. Συγκεκριμένα αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τον κ. Καραχάλιο και ισχυρίστηκε ότι ο κ. Μπούρας δεν είναι Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού!



Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη επεσήμανε τα εξής:



«Δεν θα ασκήσω κριτική στον κ. Αυγενάκη. Αν και εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου είναι λογικό να έχει μπερδευτεί ο άνθρωπος με τους 57 πλέον γενικούς γραμματείς της Συγκυβέρνησης. Έχοντας χάσει το λογαριασμό με τους διορισμένους φίλους του κ. Σαμαρά οι Βουλευτές της ΝΔ εκτίθενται ανεπανόρθωτα, όχι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά εξαιτίας του νεποτισμού και της ανικανότητας της κυβέρνησης τους.



Οφείλω να ενημερώσω τον κ. Αυγενάκη ότι ο κ. Μπούρας είναι Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού με απόφαση του ίδιου του κ. Σαμαρά που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 27-6-12.



Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι ο ίδιος ο κ. Καραχάλιος παραδέχθηκε χθες δημόσια ότι υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του ΓΓ του ΕΟΤ. Δεν θα υπεισέλθω στις «προσωπικές επιλογές» που του χρεώνουν ούτε σε θέματα χρηματοδότησης χορευτών και φωτομοντέλων.

Το βασικό πολιτικό ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι τι προσφέρει στο πολίτη όλο αυτό το απειράριθμο πλήθος κομματικά διορισμένων γραμματέων της Κυβέρνησης.



Και εδώ δυστυχώς εξαντλούνται οι δικαιολογίες άγνοιας του κ. Αυγενάκη αλλά και κάθε άλλου βουλευτή της Συγκυβέρνησης όταν έρχεται στη Βουλή να υποστηρίξει το ίδιο αποτυχημένο πρότυπο του υπουργείου Τουρισμού και για το γραφείο Πρωθυπουργού (!) με 3 διορισμένους κομματικούς φίλους να κάνουν την ίδια δουλειά...».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis