Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Δελτίο τύπου 18/7/2012







Η κατεστημένη ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του θέρους είναι πλέον προκλητική και εγκληματική. Ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Δένδιας όχι μόνο δεν αρνείται την πλήρη ανετοιμότητα του συστήματος πυρόσβεσης, αλλά με ατυχείς δηλώσεις του, ζητά από το ίδρυμα Νιάρχου χορηγία για δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και 90.000 ευρώ που απαιτούνται για να ανανεωθούν τα πτυχία των πιλότων, ώστε να μπορούν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη!
 
Ο κ. Δένδιας μιλά ακόμα για μείωση του κόστους πυρόσβεσης με εθελοντική προσφορά και κατηγορεί ότι συγκριτικά με άλλες χώρες το κόστος στη χώρα μας είναι υψηλότερο, την ίδια στιγμή που τα διαθέσιμα κονδύλια έχουν μειωθεί συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια κατά 45%,  το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας έχει κατακρεουργηθεί και ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το εκλογικό επίδομα των 90€!
 
Καθίσταται σαφές ότι η προστασία της υγείας και των περιουσιών των πολιτών έχει αφεθεί στο έλεος των πάσης φύσεως κερδοσκόπων και ξένων επιτηδείων που εκμεταλλεύονται την τραγική έλλειψη κρατικού ελέγχου και στρατηγικού προγραμματισμού πυρόσβεσης και δρουν ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο.
 
Ποιος ξεχνά την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας; Λες και δεν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία".
 
Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και αφιλότιμες ενέργειες των κυβερνώντων, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους πυροσβέστες μας που έδωσαν και δίνουν αυτή τη στιγμή τις φιλότιμες προσπάθειές τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών και ελπίζουμε να τεθούν σύντομα υπό έλεγχο.
 
Για όλες τις ηρωικές θυσίες των πατριωτών μας πυροσβεστών και για να μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2007, σε μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας, 
 
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε να απαιτήσουμε να αποδοθεί η δικαιοσύνη :
 
  • Για τη σκόπιμη αποδόμηση της πυροσβεστικής που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να ελπίζουμε σε μια αποτελεσματική πολιτική προστασία.
     
  • Για την οικονομική εξαθλίωση των πυροσβεστών των οποίων ο καθαρός μισθός τους ανέρχεται στα 687€ (με επίδομα γάμου).
     
  • Για μια στρατηγική πολιτική Ευρωπαϊκού σχεδιασμού πυρόσβεσης και πυρασφάλειας και ανανέωσης του αξιόμαχου του πυροσβεστικού μας Σώματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis