Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ, ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Δελτίο τύπου 18/7/2012





 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινούν το κοινοβουλευτικό τους έργο με την κατάθεση τεσσάρων επίκαιρων ερωτήσεων που αποτελούν κορυφαία ζητήματα και   αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας (Κατάργηση κλινών σε νοσοκομεία , ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ, και ενσωμάτωση του Ειδικού Τέλους στους λογαριασμούς), ενώ θα ακολουθήσει σειρά επίκαιρων ερωτήσεων και στη συνέχεια.

Ειδικότερα:

  • Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας  Μαρκόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση  προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο ζητώντας απάντηση για το αν η  κυβέρνηση έχει την πρόθεση  να προχωρήσει σε μείωση  κλινών νοσηλείας κατά 10.000 και να  ιδιωτικοποιήσει δημόσια νοσοκομεία.
 
  • Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ κατέθεσε  επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα  ζητώντας άμεση νομοθετική ρύθμιση για  ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, πρόβλημα που  αφορά περισσότερους από 1.000.000 έλληνες πολίτες.  

  • Η βουλευτής Κοζάνης   και Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού τομέα Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής   Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς  τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο ρωτώντας τον υπουργό αν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ έως και 30%, απόφαση που επιβαρύνει οικονομικά  χιλιάδες νοικοκυριά . Επίσης αν θα συνεχίσει το Ειδικό Τέλος να παραμένει ενσωματωμένο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
 
  • Η βουλευτής Μαγνησίας και  Υπεύθυνη  Κοινοβουλευτικού τομέα   Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη ρωτά με ποια μέτρα η κυβέρνηση θα επιλύσει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis