Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩ

Δελτίο τύπου 17/7/2012






Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα στις15:00 μ.μ ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Κουράκος ώς υπεύθυνου τομέα Κοινοβουλευτικής ευθύνης Εσωτερικών.

Παρά το ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε ως εθιμοτυπική, ο διάλογος ανέδειξε ουσιαστικά προβλήματα.

Το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας αποτέλεσε αφορμή ανταλλαγής απόψεων μετά την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση από το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Όσον αφορά τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, ο κ. Γ.Κουράκος  τόνισε την ανάγκη τροποποίησης του Καλλικράτη. Στον ίδιο άξονα, επεσήμανε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει στους Δήμους και τις Περιφέρειες μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τις περικοπές που επέφερε η υλοποίηση των πολιτικών του Μνημονίου.

Υπογράμμισε ότι η οικονομική κατάσταση των Δήμων βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση της
χρηματοδότησης.

Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής της Β’ Πειραιά, έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της απόφασης για την  πρόσληψη 4.700 ατόμων σε κοινωνικές δομές των Δήμων, δίνοντας έμφαση στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.
 
Ο κ. Γ. Κουράκος δήλωσε ότι μέλημα του παραμένει η άσκηση εποικοδομητικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis