Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δελτίο τύπου 24/7/2012






Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουικ παραβρέθηκε σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου 2012,  στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και αντιπροσωπεία εργαζομένων του Δήμου, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού κήρυξε σήμερα εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την επίλυση χρονίων και σοβαρών θεμάτων που αφορούν στην έλλειψη προσωπικού και στις συνεχώς μειούμενες επιδοτήσεις και θεσμοθετημένες οικονομικές παροχές τις οποίες οφείλει να του καταβάλλει η Κεντρική Διοίκηση.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρούσα και η Λία Εγγλέζου, πολιτευτής Β' Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμφανίστηκαν ως επαίτες σε αυτονόητα αιτήματά τους. Και για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, έφυγαν με άδεια τα χέρια.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα. Παρέπεμψε τα ζητήματα του προσωπικού σε διεκδίκηση μέσω Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα - όπως είπε- ότι ο ίδιος συναινεί σε μία θετική δικαστική απόφαση και σε ό, τι αφορά στα οικονομικά ζητήματα, προέτρεψε μέσα σε όλα το Δήμαρχο να «αξιοποιήσει» (δηλαδή να ξεπουλήσει) την ακίνητη περιουσία του Δήμου.

Και όλα αυτά την ώρα, που η κεντρική εξουσία με μνημονιακές fast-trackδιαδικασίες ξεπουλήματος του Ελληνικού, στερεί το δικαίωμα του Δήμου για εκμετάλλευση του παλιού αεροδρομίου ως ένα μοναδικό Μητροπολιτικό Πάρκο της Αττικής με ήπιες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, συνεδριακές, αθλητικές και ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επαναλαμβάνουν ότι θα είναι στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλα τα δίκαια αιτήματά της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis