Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αυτό είναι το "νέο μίγμα πολιτικής" της ΝΔ; Η δέσμευση των καταθέσεων 10 έως 20%;


ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΜΑΪ́ΟΥ 20



Εμείς στη λάσπη και στη συκοφαντία θα απαντάμε με γεγονότα!

Αυτό υποστηρίζει ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με ενυπόγραφο σχόλιο του στο site antinews.

Διαβάστε τι έγραψε:

"Θα απαντήσω ευθέως και συνολικά, ακόμη και σε όσους ρίχνουν με ευκολία απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Η ουσία του άρθρου μου είναι στην τελευταία παράγραφο. Πρέπει να είμαστε εντός του παιχνιδιού όταν αυτοί οι μ@λ@κες θ’ αναγκαστούν να κόψουν χρήμα και να εκδώσουν ευρωομόλογο.
Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη που έχω γράψει πολλές φορές, ότι η απειλή της χρεωκοπίας είναι χάρτινη, ότι δεν θα τολμούσαν. Άλλωστε δεν υπάρχει νομικός, θεσμικός μηχανισμός να μας βγάλουν από το ευρώ. Το έχω γράψει, το έχω σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Θεωρώ ότι η συντριπτική πιθανότητα είναι πως οι Γερμανοί δεν θα το διακινδύνευαν.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μια έστω μικρή πιθανότητα να το έκαναν. Γιατί μπορεί θεσμικά να μην μπορούν, μπορούν όμως πραγματικά, ήτοι να σου κλείσουν τις στρόφιγγες κι ενώ θα κάνεις στάση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους, ενώ δεν θα πληρώνεις τα προηγούμενα δανεικά, να σου λείπουν 5,8 δις για τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, γιατί έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, τα έσοδα του κράτους υπολείπονται των δαπανών. Δηλαδή θα μας λείπανε 5,8 δις για μισθούς, συντάξεις, καύσιμα κι ανταλλακτικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, για τον εφοδιασμό νοσοκομείων και Σχολείων κλπ δημόσιες δαπάνες.
Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεςκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις."

http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis