Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έκθεση Goldman Sachs: "Μνημόνιο τέλος για Ελλάδα - Μένει όμως στο ευρώ"


Έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Goldman Sachs επιβεβαιώνει ότι Μνημόνιο τέλος για την Ελλάδα, αλλά και παραμονή εντός του ευρώ!

Συγκεκριμένα στην έκθεση που φέρνει στην δημοσιότητα το Defencenet.gr αναφέρεται ότι:

"'Οποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα επιλέξει να κινηθεί εντός ευρωζώνης, αλλά δεν πρόκειται να εφαρμόσει το Μνημόνιο.

....Ως αποτέλεσμα αυτό θα οδηγήσει σε παύση της εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας από την τρόϊκα. Κάτι τέτοιο δεν θα συνιστά από μόνο του αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεδομένου ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους μηχανισμούς της ΕΚΤ"!

..................

Γενικά, η Goldman Sachs αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ακόμα και με στάση πληρωμών!

Τονίζει πως "Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι πιθανή, ούτε μπορεί κανείς να αποβάλει την Ελλάδα. Αν όμως η Ελλάδα αποφασίσει από μόνη της να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να εκδώσει δικό της νόμισμα, οι επιπτώσεις θα ήταν δραματικές για την ίδια την ευρωζώνη, αλλά και για τις παγκόσμιες αγορές".

"Η Ελλάδα θα δημιουργούσε μεγάλη αναταραχή στις κεφαλαιαγορές και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης μέχρι και 2% και αυτό με την προπϋπόθεση ότι θα λαμβανόταν άμεσα, μέτρα αντιμετώπισης", τονίζει η Goldman Sachs.

Διαβάστε το άρθρο στο: Defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis