Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

"Από το βράδυ 18 Μαίου 2012, έντρομοι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην οποία έχω εκλεγεί Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με ενημερώνουν ότι ασθενείς της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών.
Έχω επικοινωνήσει με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, η οποία με ενημέρωσε σχετικά και με διαβεβαίωσε ότι από πλευράς διοικήσεως του νοσοκομείου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το τραγικό αυτό γεγονός, όμως δεν κατέστη δυνατή η επίλυσή του.
Όπως με ενημέρωσε, η παθολογική κλινική λειτουργεί εδώ και μήνες με δύο μόνο γιατρούς, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν την κλινική καθώς έχουν υπερβεί τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, σωματική εξουθένωση η οποία, σύμφωνα και με συνεχείς επιστολές διαμαρτυρίας προς την διοίκηση του νοσοκομείου, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την ζωή των ασθενών.
Ο δανεικός γιατρός από το νοσοκομείο Γρεβενών που αποδέχτηκε φιλότιμα το κάλεσμα της κάλυψης εφημεριών της κλινικής , βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.
Οι προσλήψεις των δύο επικουρικών γιατρών, που απεγνωσμένα το νοσοκομείο ζητούσε επί μήνες από το Υπουργείο Υγείας πάγωσαν λόγω εκλογών, αφού η προκήρυξη των θέσεων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών.
Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, είχε προειδοποιήσει για την κίνδυνο που εγκυμονούσε η κατάσταση και με ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει ότι : "Η Διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας αντιμετώπισαν με τη γνωστή απάθεια το ζήτημα".
Σε μια περιοχή με αυξημένα εργατικά ατυχήματα, με καρκινοπάθειες λόγω της σφοδρής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, σε μια περιοχή που έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές λόγω της απάθειας και της καταστροφικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση στην υγεία κατ’ εντολή της τρόικας, με τον κ. Λοβέρδο να επιχαίρει κάθε φορά που κλείνει μια Κλινική ή ένα Νοσοκομείο, οδήγησε ένα ακόμη νοσοκομείο της χώρας στο να βάλει λουκέτο.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταγγέλουμε την προηγούμενη κυβέρνηση και καθιστούμε υπεύθυνους για το λουκέτο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου τον κύριο Λοβέρδο και την κυβέρνηση που υπηρέτησε και απαιτούμε από τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας της κυβέρνησης, όπως άμεσα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου".

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis