Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Δελτίο τύπου 14/6/2012





Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η περιοδεία του Εκπροσώπου του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στη Χίο και τις Οινούσσες.

Η περιοδεία ξεκίνησε με επίσκεψη στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού όπου συναντήθηκε με το Λιμενάρχη, Αρχιπλοίαρχο Γιώργο Σκανδάλη και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λιμενικών, με δεδομένο ότι χθες, Τετάρτη η άνδρες του Λιμενικού είχαν πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας για τα οξύτατα προβλήματα που έχουν στην προμήθεια των φαρμάκων λόγων των μεγάλων χρεών που έχει το Ταμείο τους στα φαρμακεία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το «Σκυλίτσειο» Κρατικό Νοσοκομείο Χίου προκειμένου να ενημερωθεί από το Διοικητή του κ. Παντελή Μπούμπαρη  για τις συνθήκες της φαρμακονοσηλευτικής περίθαλψης που παρέχει στους κατοίκους του νησιού. Η διαπίστωση είναι ότι και εδώ το Μνημόνιο των Σαμαρά-Βενιζέλου και το σύστημα του ΕΟΠΥΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, έχει διαλύσει τη δημόσια υγεία παρά τις προσπάθειες γιατρών, νοσοκόμων και διοικητικού προσωπικού.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Εκπροσώπου του Κινήματος ήταν οι Οινούσσες όπου πήγε με φουσκωτό μαζί με τους υποψήφιους του νομού.

Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμποροπλοιάρχων κ. Ιωάννη Μάργαρη και με το Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Κατούμα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στο σαφές πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να ξαναγυρίσει ο εφοπλισμός ο οποίος είναι σκορπισμένος σε όλο τον κόσμο, πίσω στο σπίτι του. Στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα να ξαναγεμίσουν όλες οι θάλασσες της γης με πλοία με ελληνική σημαία, καθώς η απαξιωτική ναυτιλιακή πολιτική των πάλαι ποτέ μονοκομματικών κυβερνήσεων, με εξαίρεση την περίοδο που υφυπουργός ήταν ο Πάνος Καμμένος, τις συρρίκνωσε σε δραματικό σημείο.

Στις δηλώσεις του ο Τέρενς Κουίκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλα τα κίνητρα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένα που δίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την παλιννόστηση του εφοπλισμού ώστε ταυτόχρονα να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας για τον Έλληνα ναυτικό, όπως και οι δουλειές στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας.

Επιστρέφοντας στη Χίο ο Εκπρόσωπος του Κινήματος περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς μιλώντας με καταστηματάρχες και πολίτες και στη συνέχεια είχε μία ιδιαίτερα ανθρώπινη συνάντηση με τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Καρκινοπαθών του νησιού κ. Δημήτρη Μυωμέρη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Νικόλαο Χαλκιά αλλά και τον επί δώδεκα χρόνια νεφροπαθή κ. Χρήστο Καραγιώργη, η ζωή του οποίου τέθηκε σε κίνδυνο τις τελευταίες μέρες λόγω του απαράδεκτου προβλήματος της έλλειψης φαρμάκων.

Καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τη δραματική κατάσταση που υπάρχει και στο νησί της Χίου σε σχέση με τους βαρέως ασθενείς και την προμήθεια των φαρμάκων τους εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ, του πιο αποτυχημένου συστήματος στη δημόσια υγεία από καταβολής του ελληνικού κράτους που εγκατέστησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε εφαρμογή του Μνημονίου και εντολές της τρόικας.

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε εθιμοτυπικά και τον Αντιπεριφερειάρχη της Χίου κ. Γανιάρη. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για τον τουρισμό και την παιδεία κ. Λύκου.

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος επισκέφθηκε και το περίπτερο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπου για λίγη ώρα μοίρασε προεκλογικά φυλλάδια στον κόσμο και έκλεισε την περιοδεία του με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, αναφερόμενος σε όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας.

Διαβεβαίωσε ότι είναι κατηγορηματική απόφαση του Κινήματος να καταγγελθούν τα Μνημόνια και οι επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις. Διαβεβαίωσε επίσης ότι όλη η πολιτικοί ένοχοι που καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό ή τον οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή δυστυχία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με ταυτόχρονη δέσμευση των περιουσιών τους και σημείωσε με έμφαση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα εγγυηθούν το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, χωρίς όμως τη συμμετοχή Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα Μνημόνια της ανεργίας, των αυτοκτονιών, της κάθετης ύφεσης, της εξόντωσης της ελληνικής οικογένειας, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και της εφαρμογής του αγγλικού Δικαίου.


     

             



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis