Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Δελτίο τύπου 14/6/2012


Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ για την αποκατάσταση των μικρών ομολογιούχων, ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού πρώτα συνυπέγραψε με τον κ. Βενιζέλο την καταλήστευση των αποταμιεύσεων χιλιάδων μικροομολογιούχων, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ως ο σωτήρας των μικρών αποταμιευτών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα σταθούμε σε αξιολογικές κρίσεις για το περιεχόμενο, την σκοπιμότητα και τον χρόνο δημοσιοποίησης του «δήθεν» σχεδίου αποζημίωσης των ομολογιούχων που εκπόνησε η ΝΔ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε εκπονήσει ένα σαφές σχέδιο για την αποκατάσταση των ομολογιούχων που έχει δημοσιοποιήσει ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος. Ένα ρεαλιστικό και ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει την έκδοση νέων ειδικών σειρών ομολόγων (ομόλογα με ρήτρα γης) για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν οι Έλληνες μικροί ομολογιούχοι από το PSI και οι οποίες θα είναι πλήρως καλυμμένες με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. Το ύψος των εγγυήσεων, μάλιστα προβλέπεται να καθοριστεί σύμφωνα με τις αντικειμενικές και όχι τις εμπορικές αξίες των συγκεκριμένων ακινήτων, προκειμένου να διασφαλίζεται  η αντιστοιχία του ποσού των ομολόγων με την επάρκεια των εμπράγματων εγγυήσεων.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis