Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δελτίο τύπου 14/6/2012



Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Ελληνική περιφέρεια (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο), ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική περιφέρεια στενάζει. Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει και η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων παριστάνει την ανήξερη μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα και εθελοτυφλεί μπροστά στις νέες προκλήσεις.

Ο Πρόεδρος του κινήματος μας κ. Πάνος Καμμένος κατέθεσε ήδη κατά την επίσκεψή του στον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τις προτάσεις του κινήματός μας για την βιωσιμότητα των καλλιεργειών, την εξασφάλιση των εισοδημάτων του αγροτικού κόσμου και την πρότασή μας για τους δημοτικούς βοσκοτόπους και τις δασικές εκτάσεις της Χώρας. Και έδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό το σαφές πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλουμε να δράσουμε άμεσα, χωρίς καμία επιπλέον χρονοτριβή.

Ήδη, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασε πολύτιμο χρόνο στην προετοιμασία της Χώρας μας για την επικείμενη Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ο πρώην υπουργός δεν φρόντισε καν να υποβάλλει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την νέα ΚΑΠ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείναμε την κινητοποίηση της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη της συνεργασίας με τις Ενώσεις Αγροτών και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ώστε με τις προτάσεις που θα καταθέσουν σε μια Ειδική Διακομματική Επιτροπή (Task Force) για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, να εκπονηθεί η πλέον συμφέρουσα πρόταση περιφερειοποίησης στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί άλλος χρόνος, ούτε θα επιτρέψουμε να χαθεί έστω και ένα ευρώ από τα ποσά που δικαιούται η Χώρα μας για την περίοδο μέχρι το 2019.

Στόχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι τα χρήματα από τη νέα ΚΑΠ να διοχετευθούν στην πραγματική αγροτική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή, ώστε να προστατευθεί το εισόδημα της ελληνικής αγροτιάς, αλλά και να εξασφαλίσουμε ως Χώρα την διατροφική μας επάρκεια.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis