Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δελτίο τύπου 12/6/2012





Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βουλευτή Επικρατείας κ. Μιχάλη Γιαννάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας:

«Την ώρα που περισσότερα από 200 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως εργάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες, την ώρα που ετησίως περισσότερα από 1 εκατομμύριο ανήλικοι προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της παιδικής εκμετάλλευσης ο πολιτισμένος κόσμος της Δύσης γιορτάζει την 12ηΙουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, εθελοτυφλώντας μπροστά στο γεγονός ότι και στις προηγμένες χώρες, η παιδική εκμετάλλευση λαμβάνει, υπό οξύτατες οικονομικές συνθήκες, εκρηκτικές διαστάσεις.

Στην χώρα μας, σύμφωνα με τις μετριοπαθέστερες των εκτιμήσεων, χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο εγκαταλείπουν το σχολείο και η παιδική εργασία αυξάνεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς χάρη στα ιδιαίτερα ανεπτυγμένα δίκτυα διακίνησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, την διογκούμενη λαθρομετανάστευση, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανέχειας που έχει προκαλέσει στην ελληνική οικογένεια η πολιτική της άγριας λιτότητας και των Μνημονίων.

Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, απορρίπτουμε την πολιτική των Μνημονίων που καταστρέφει ολοκληρωτικά τον προϋπολογισμό και τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας. Απορρίπτουμε τα Μνημόνια που «κλέβουν» την παιδική ηλικία, που βάζουν λουκέτο στα σχολεία και μαζί τους σφραγίζουν για πάντα τα όνειρα των νέων μας. Απορρίπτουμε ακόμα και την ψυχική βία που ασκούν σε χιλιάδες παιδιά εκείνοι που δεν δίστασαν να παίξουν με τον ψυχισμό τους και επιχειρούν ακόμα και σε τηλεοπτικά σποτ να αποτυπώσουν τον τρόμο σε πρόσωπα ανηλίκων. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταρτίσαμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο οικονομικής ανάτασης που εγγυάται την παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους και κυρίως εγγυάται το χαμόγελο και τη συνοχή της ελληνικής οικογένειας.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis