Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Δελτίο τύπου 15/6/2012





 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
 
Διήμερη περιοδεία στην Ευρυτανία πραγματοποίησε Πέμπτη και Παρασκευή 14 και 15 Ιουνίου 2012, ο Εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
 
Ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννς, ο οποίος του έθεσε τρία σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή:
 
Την οδική σύνδεση Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, το Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Καρπενησίου που κινδυνεύει να κλείσει και την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, για την οποία ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι «το κράτος τιμωρεί με αυτό τον τρόπο τους πολίτες οι οποίοι επέλεξαν να ζήσουν σε ορεινές περιοχές».
 
Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπενησίου ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε: 
 
«Το Καρπενήσι είναι ο προτελευταίος μας προεκλογικός σταθμός. Ήταν για μένα ιδιαίτερη χαρά που ενημερώθηκα από τον δήμαρχο Καρπενησίου, τον κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη για τα ζητήματα της περιοχής. 
 
Καταγράψαμε τα θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, αλλά και την φορολογία στο ορεινό αυτό όγκο της Ελλάδας, που πρέπει πράγματι να μπει στο άρθρο 101, παρ. 4 του Συντάγματος, δηλαδή 30% κάτω από τον μέσο όρο του ΦΠΑ, αλλά και 5% για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών. 
 
Καταγράψαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών, για την οποία πρέπει να βρεθεί μια λύση με τη ΔΕΗ. 
 
Πλέον δεν δικαιούμαι να λέω ότι δεν ήμουν ενημερωμένος. Από Δευτέρα, από τις τάξεις της βουλής, θα δώσω έναν πολύ μεγάλο αγώνα, έτσι ώστε η Ευρυτανία να γίνει ένας από τους κυριότερους τόπους χειμερινού αλλά και θερινού τουρισμού, για να μπορέσει να αποκτήσει ξανά ζωή μία από τις περιοχές της Ελλάδας που τη χτύπησαν και η κρίση και τα μνημόνια».
 
Έπειτα ο Εκπρόσωπος του Κινήματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι «με την δική μας υπογραφή γίναμε πιόνια του διεθνούς σιωνισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Χρειάζονται άνθρωποι που να αγαπάνε το Θεό και την Ελλάδα» συνέχισε. 
 
Από την πλευρά του ο κ. Κουίκ έθεσε υπόψη του Σεβασμιότατου τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Εκκλησία και την επίθεση που αυτή δέχεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
 
Στις δύο αυτές συναντήσεις το «παρών» έδωσαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, Κώστας Μπακόλας και Θανάσης Γαλάνης, αντίστοιχα. 
 
Την Πέμπτη το βράδυ ο κ. Κουίκ συναντήθηκε και με άλλους τρεις υποψήφιους βουλευτές από τη Φθιώτιδα, τους Θοδωρή Χειμάρα, Γιώργο Χριστόπουλο και Ελισάβετ Τσαπή.
 
 
Παράλληλα ο Τέρενς Κουίκ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην Ιερά Μονή στον Προυσσό, αλλά και τον τάφο του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στο παλαιό Κοιμητήριο του Καρπενησίου, με τον οποίο τον συνέδεσε μία στενή φιλία, για να δηλώσει αμέσως μετά:
 
«Στον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη χρωστώ τη τηλεοπτική και δημοσιογραφική καριέρα μου στην ΕΡΤ, αμέσως μετά τα χρόνια της Δικτατορίας, όταν εκείνος ανέλαβε αν.Γενικός Διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης και εγώ του κτύπησα τη πόρτα, άνεργος δημοσιογράφος και μου έδωσε την ευκαιρία της ζωής μου, χωρίς να με ξέρει.
 
Στον απέριττο τάφο του, με τις φραουλιές και τα κομμάτια βράχων από το χωριό του, υπάρχει σκαλισμένη μία φράση του Παύλου, που ήταν και το δόγμα στη ζωή του.
 
ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
 
Το στέλνω ως μήνυμα σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ψηφοφόρους, που κάποιοι προσπαθούν να εκφοβήσουν και να καθυποτάξουν».
 
 
 
Κάποιες «λίγο καλλιτεχνικές» φωτογραφίες λογω μικρού τεχνικού προβλήματος
 
 
ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑΣ
 
 
   
 
 
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
 
 
 
 

ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ,ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ,ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ κ. ΜΠΑΚΟΛΑ 
 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis