Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ «ΔΩΡΙΖΕΙ» 2 ΔΙΣ ΣΤΗ SIEMENS KAI NA MΗΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Δελτίο τύπου 24/8/2012






 
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και ο υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Βουλευτής Α’ Πειραιώς Παναγιώτης Μελάς, συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 24-8-2012 με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο από τον οποίο ενημερώθηκαν για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γραμματέας Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε τα εξής:
 
«Ενημερωθήκαμε το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τον υπουργό Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί. Ανησυχούμε πολύ βαθιά. Το ελληνικό κράτος χρωστά πάνω από 80.000 ευρώ σε κάθε φαρμακοποιό  της χώρας.
 
Οι έλληνες πολίτες αναγκάζονται να αγοράζουν τα φάρμακά τους και αποδεικνύεται τελικά ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει παρά είναι μόνο στα χαρτιά, χωρίς προίκα, χωρίς χρήματα και χωρίς προοπτική. Ζητήσαμε να καταργηθεί το κοστοβόρο τηλεφώνημα στον ΕΟΠΥΥ που στοιχίζει πάνω από 5 ευρώ στον καθένα, με αμφιβολία για το αν θα βρει γιατρό για να επισκεφθεί ο ασθενής.
 
Και τέλος, ζητήσαμε από τον υπουργό Υγείας να κάνει ότι περισσότερο μπορεί και εμείς θα το στηρίξουμε. Να μην μειωθούν οι κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας, να υπάρχει περισσότερη χρηματοδότηση στο Σύστημα Υγείας.
 
Δεν μπορεί η χώρα να «δωρίζει» 2 δις ευρώ στη SIEMENS και να μην περισσεύουν λίγες εκατοντάδες εκατομμύρια για το Σύστημα Υγείας , για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και για το φάρμακο. Είναι προφανές ότι το κοινωνικό κράτος της χώρας έχει καταρρεύσει δυστυχώς, ελέω του μνημονίου.
 
Ερ. Δηλαδή δεν συμφωνείτε με τη συγχώνευση κλινικών;
 
Κώστας Μαρκόπουλος: Εάν η συγχώνευση κλινικών δεν φέρει αναταραχή και δυσλειτουργία στα νοσοκομεία και δεν μειώσει τις κλίνες, δεν θα τη δούμε αρνητικά. Εάν όμως αυτό είναι ένα «όχημα» για να μειωθούν τα νοσοκομεία, να μειωθούν οι κλίνες, να αυξηθούν τα ράντζα θα μας βρουν απέναντι.
 
Κοιτάξτε, όσο  φτωχαίνει ένα κράτος τόσο, πρέπει να διογκώνεται και να είναι πιο αποτελεσματικό το κοινωνικό κομμάτι της κρατικής περίθαλψης. 
Η Ελλάδα φτωχαίνει, οι έλληνες φτωχαίνουν, πρέπει τουλάχιστον υγεία, παιδεία, φάρμακο και ασφάλεια να τους τα δώσουμε απλόχερα.»  
 
Ο υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Βουλευτής Α’ Πειραιώς Παναγιώτης Μελάς Παναγιώτης Μελάς δήλωσε τα εξής :
 
«Η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων έχει υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
 
Οι ασθενείς, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί βιώνουν αυτή την πολιτική. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μη χρηματοδότηση, στην  απαραίτητη θα έλεγα, χρηματοδότηση  και των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.
 
Για αυτό επιβάλλεται, επειδή η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, να χρηματοδοτηθούν και ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία ούτως ώστε να προσφέρουμε μια καλύτερη υγεία για τον ελληνικό λαό, αλλά και να προστατέψουμε και την αξιοπρέπεια και των γιατρών και των φαρμακοποιών.
 
ΕΡ. Ποιά είναι η δική σας πρόταση;
 
Παναγιώτης Μελάς: Η δική μας πρόταση είναι να βρεθούν χρήματα από διάφορες άλλες πηγές και να δοθούν στον ΕΟΠΥΥ, να δοθούν στα νοσοκομεία.
 
Για παράδειγμα, η  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που κρατείται από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία έχουν ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν τα χρήματα αυτά στον ΕΟΠΥΥ και όχι να τα κρατούν τα ταμεία για την εξυπηρέτηση άλλου σκοπού.   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis