Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ)

Δελτίο τύπου 7/8/2012





«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΕΤΑΑ για τους ωφελούμενους των παιδικών σταθμών στα πλαίσια της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αδυναμία της Κυβέρνησης να στοχεύσει στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.
 
Παρά το γεγονός ότι όλοι οι φορείς είχαν προειδοποιήσει για τις αυξημένες ανάγκες του προγράμματος που αποτελεί ανάσα για τους Δήμους και ανακουφίζει τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, περισσότερα από 50.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.
 
Συγκεκριμένα οι αιτήσεις  ΕΕΤΑΑ Α.Ε, δικαιούχου του προγράμματος, έφτασαν τις 96.000 αυξημένες κατά 43% συγκριτικά με την περσινή χρονιά.
 
Σύμφωνα με τους τελικούς πίνακες που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 125 εκ αντιστοιχεί στην κάλυψη μόνο 43.000 θέσεων, αριθμού μικρότερου και από τις περσινές, με συνέπεια να προκαλείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.
 
Σημειωτέον ότι μέσω αυτού του προγράμματος ουσιαστικά οι Δήμοι χρηματοδοτούσαν και τις υπόλοιπες δομές των παιδικών σταθμών, η λειτουργία των οποίων παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες μετά τις τελευταίες περικοπές του Υπ. Εσωτερικών.
 
Σε μια οικονομία που διανύει την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης με τους ανέργους να υπερβαίνουν το 1,3 εκ. και την κρίση να έχει πλήξει το σύνολο των νοικοκυριών, η Κυβέρνηση αφήνει κονδύλια να λιμνάζουν σε αναξιοποίητα προγράμματα ενώ θα μπορούσαν, κατά την πρακτική που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει ακολουθηθεί, να μεταφερθούν πόροι σε προγράμματα με αυξημένη ζήτηση που συμβάλλουν καταλυτικά στην ανάπτυξη και ενισχύουν τις κοινωνικές δομές.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis