Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

Δελτίο τύπου 3/8/2012






Το θέμα των περιπτώσεων διαφθοράς επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και ειδικά του Πυροσβεστικού Σώματος έφερε στη Βουλή με τη μορφή Επίκαιρης Ερώτησης  προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια , ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β΄ Αθήνας,  Βασίλης Καπερνάρος . Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούσαν την εκμίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων πυρόσβεσης - ένεκα των οποίων  25 άτομα αποτελούμενα από πρώην και νυν ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος και πρώην Στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης παραπέμπονται για κακουργήματα απιστίας εις βάρος του δημοσίου (βάσει του Ν.1608/1950) με προβλεπόμενη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που Υπουργός σε Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή απέφυγε να απαντήσει δηλαδή όταν του έδωσε το λόγο η Πρόεδρος, εκείνος σήκωσε το χέρι του απλώς αποφεύγοντας να απαντήσει.

Να σημειωθεί ότι η Ερώτηση του βουλευτή κ. Καπερνάρου αφορούσε, μεταξύ άλλων, το πρόσφατο φιάσκο του απόρρητου –κατά παράβαση- διαγωνισμού για την εκμίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης, μέσω του Νατοϊκού Οργανισμού NAMSA, καθώς και τις σκανδαλώδεις διαδικασίες προμήθειας  και σπατάλης για την αγορά και τη συντήρηση των ελικοπτέρων του Σώματος.

Στην Ερώτηση που απήυθυνε προς τον κ. Δένδια  ο κ. Καπερνάρος ζτητούσε να πληροφορηθεί πως προτίθεται  ο Υπουργός να εξασφαλίσει την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων διαφθοράς, τη διαφάνεια στη διαχείριση των δαπανών, των προμηθειών και της συντήρησης του πυροσβεστικού στόλου, καθώς και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του νέου «δόγματος πυρόσβεσης» που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis