Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΕΙ»

Δελτίο τύπου 1/8/2012






 
Το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η εσωτερική τρόικα για τις τροποποιήσεις του Νόμου 4009/11 της κ. Διαμαντοπούλου δεν απαντά στις ουσιαστικές αλλαγές που νομίζουμε ότι είναι αναγκαίες για την Πανεπιστημιακή κοινότητα.
 
Με τη λογική του «ράβε – ξήλωνε» δεν λύνονται ουσιώδη ζητήματα, όπως διοικητικά και ακαδημαϊκά, ούτε δίνει λύσεις στην ομαλή λειτουργία των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά.
 
Με την υφαρπαγή των αποθεματικών από τα ταμεία των πανεπιστημίων και την ουσιαστικά μηδαμινή κρατική επιχορήγηση είναι αδύνατον να παραχθεί διδακτικό και ερευνητικό έργο και δεν καλύπτονται οι βασικές ανάγκες για την φοιτητική μέριμνα.
 
Με το παρόν νομοσχέδιο είναι σαν να χορηγούμε «ασπιρίνη» στον ήδη βαριά νοσούντα. Αρνούμαστε να δώσουμε θετική ψήφο και καταδικάζουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής, αναμένοντας να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Παιδείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis