Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δελτίο τύπου 1/8/2012






 
Σκληρή κριτική για την διαδικασία του κατεπειγόντως, αλλά και για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την παιδεία, άσκησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος  στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου.
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  τόνισε ότι νεοφιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πιέζουν για να ψηφισθεί το νομοσχέδιο.
 
«Μια ομάδα νεοφιλελεύθερων της ΝΔ, που από ότι είδα είναι απόντες από την αίθουσα για να  υπερασπιστούν το νομοσχέδιο και μια ομάδα οπαδών της υπουργού της φωτοτυπίας που δεν εξελέγη και δεν είναι σε αυτή τη Βουλή.
 
Αυτό το Σχέδιο Νόμου κύριε υπουργέ, που ελπίζω να με παρακολουθείτε και να μην σας απασχολούν πολλοί, απέτυχε παταγωδώς. Δηλαδή το μεγάλο πείραμα για της συνεννόησης  απέτυχε δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
 
Προς μεγάλη διδαχή του πολιτικού συστήματος, ότι όταν το πολιτικό σύστημα αποφασίζει σε κλειστά δωμάτια , σε πολιτικό δοκιμαστικό σωλήνα  χωρίς συνεννόηση με την κοινωνία, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει. Είναι ότι κάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συναντώνται τώρα πρωί και απόγευμα και συναντώνται μέρα παρά μέρα και σε λίγο κάθε μέρα. Και σε λίγο θα μένουν και μαζί στο ίδιο σπίτι.
 
Αποφασίζουν μαζί ερήμην της κυβέρνησης όπως το Σχέδιο Νόμου σας δεν πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και ερήμην της Ελληνικής Βουλής και ύστερα τα φέρνετε εδώ, στην πλειοψηφία που υπάρχει και είναι ευρεία, για να τα ψηφίζει. Αναλαμβάνετε δηλαδή ως μέλη της κυβέρνησης και ως εισηγούμενος υπουργός, την ευθύνη να υπερψηφιστεί κάτι που θα αποτύχει εκ νέου.   
Μας ζητάτε λοιπόν,  να ψηφίσουμε σημαντικές αλλαγές σε εκείνο το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο που απέτυχε παταγωδώς, και μας ζητάτε να τις ψηφίσουμε τώρα.»
 
Παράλληλα απευθυνόμενος στο σύνολο των βουλευτών  ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε τα εξής:  
 
«Για αυτό τον λόγο εκτός από την ονομαστική ψηφοφορία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ   σήμερα θα καταθέσουν μια επιστολή στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα ζητήσουμε τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων και των βουλευτών, όλων των βουλευτών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων , αλλά και των κομμάτων για να υπάρχουν τα 2/5 τα οποία χρειάζονται για να ζητήσουμε ακρόαση από τον κ. υπουργό να μας πει για το «Σχέδιο Αθηνά», να μην το μαθαίνουμε ούτε  εμείς , ούτε ο πολίτες, ούτε οι καθηγητές , ούτε οι φοιτητές , ούτε η ελληνική κοινωνία, από τις διαρροές των εφημερίδων.
 
Εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας ,  εδώ είναι η μεγάλη πολιτική διαβούλευση, όχι στον κλειστό δοκιμαστικό σωλήνα , όχι στη διαβούλευση  των τριών αρχηγών , όχι στη διαβούλευση με την τρόικα. Κάποτε η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική πολιτική σκηνή πρέπει να αποκτήσει το δικό της αξιακό σύστημα και η Ελληνική Βουλή και οι έλληνες βουλευτές που επωμίζονται το βάρος να ψηφίζουν πράγματα για τα οποία δεν έχουν ποτέ ερωτηθεί , πρέπει κάποτε να αντιληφθούν και εκείνοι και εμείς, ότι πρέπει να απαιτούμε τα δικά μας δικαιώματα, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις.
 
Καταψηφίζουμε αυτό το Σχέδιο Νόμου κύριε υπουργέ.»      
 
Λαμβάνοντας επίσης τον λόγο επί προσωπικού ο κ. Μαρκόπουλος και απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ  Άδωνη Γεωργιάδη, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  υπογράμμισε τα εξής:
 
«Πάντοτε στη ζωή μου πίστευα ότι είναι στα θετικά ενός πολιτικού να κάνει την προσωπική του αυτοκριτική. Να κοιτάζει δηλαδή το κοινωνικό συμφέρον αρκεί να μην μένει δεμένος με κάτι για το οποίο η κοινωνία το έχει απορρίψει, το οποίο διοικητικά έχει αποτύχει και  το οποίο η ίδια η κυβέρνηση έρχεται και τα αλλάζει γιατί κατάλαβε ότι  αυτό για το οποίο  κάποιοι επέμεναν να ψηφισθεί, μεταξύ των οποίων και ο αξιότιμος κ. Γεωργιάδης, απέτυχε παταγωδώς. Η τέχνη της πολιτικής είναι ακριβώς να προσαρμόζεται στα ζητήματα της κοινωνίας. Ο εγωισμός και η αλαζονεία η πολιτική του μένουμε δεμένοι σε αυτό που κάποτε ψηφίσαμε είναι ο χειρότερος εχθρός της πολιτικής.
 
Είμαι υπερήφανος κύριε πρόεδρε για το γεγονός ότι έχω τη δυνατότητα να σκέπτομαι.  Έχω τη δυνατότητα να αυτοκρίνομαι και να προσαρμόζομαι στα δεδομένα τα οποία υπάρχουν. Μακάρι και η κυβέρνηση να έχει αυτή τη δυνατότητα και οι βουλευτές της σημερινής πλειοψηφίας να είχαν αυτή τη δυνατότητα και να δεχόντουσαν να μην ψηφίζουν νομοσχέδια γραμμένα σε κλειστά δωμάτια » κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος         

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis