Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δελτίο τύπου 24/8/2012






Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για την τύχη των υπαλλήλων των καταργούμενων φορέων του Δημοσίου.
 
Η Μ. Χρυσοβελώνη ζήτησε από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μ. Βολουδάκη, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση, πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλους φορείς να προηγείται αξιολόγηση με ξεκάθαρα και αξιοκρατικά κριτήρια.
 
Ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύτηκε πως τα κριτήρια αυτά θα γίνουν έγκαιρα γνωστά, όπως ζητήθηκε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός και να κερδηθεί η συναίνεση των ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης.
 
 Η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έθεσε επίσης στον αρμόδιο υφυπουργό το θέμα με τα διάφορα σενάρια «εφεδρειών» -στην ουσία απολύσεων - που διακινεί η Συγκυβέρνηση.
 
Ο κ. υφυπουργός, θεωρώντας το θέμα «ανεπίκαιρο» (!) απέφυγε να απαντήσει στην Μ. Χρυσοβελώνη, αρνούμενος να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση ή έστω σε κάποια διάψευση των φημών που διαδίδουν συγκεκριμένα υπουργεία.
 
Η φυγομαχία αυτή στο θέμα των «εφεδρειών» - απολύσεων προκάλεσε την παρέμβαση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία κατηγόρησε την Συγκυβέρνηση πως με ευφημισμούς, όπως «νέα εφεδρεία», «έξυπνη εφεδρεία» και άλλες μεταφράσεις της λέξης «απόλυση» προσπαθεί να συγκαλύψει την αλήθεια. Ότι δηλαδή απειλεί με απολύσεις τους υπαλλήλους για να μην εξεγερθούν κατά των νέων μειώσεων μισθών που πρόκειται να τους επιβάλλει μαζί με την Τρόικα.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σήμερα ο κ. Βολουδάκης χαρακτήρισε «ανεπίκαιρη και μάχη οπισθοφυλακής» την συζήτηση περί εφεδρείας, κάτι που φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις Στουρνάρα περί “έξυπνης εφεδρείας”. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι οι συμμετέχοντες στην Συγκυβέρνηση ότι οφείλουν να λάβουν σαφή θέση και να σταματήσουν να προκαλούν σύγχυση, αβεβαιότητα και τρόμο στην κοινωνία».
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis