Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ «ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ 35.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ»

Δελτίο τύπου 24/8/2012




 
«Η παρούσα Κυβέρνηση διαψεύδει καθημερινά ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αφού αποδεικνύεται συνέχεια της προηγούμενης τόσο όσον αφορά στην πιστή τήρηση των όρων του Μνημονίου όσο και στην έλλειψη σχεδιασμού και προχειρότητα στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
 
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. Αρ. Πρωτ. 8127287 /31-07-12 έγγραφο του ΟΑΕΔ προκύπτει ότι το περίφημο πρόγραμμα αυτεπιστασίας των Δήμων, το οποίο ανέμεναν τόσο οι χιλιάδες άνεργοι όσο και οι Δήμοι θα καλυφθεί με ίδιους πόρους των Δήμων παρά τις εξαγγελίες για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου και του ΟΑΕΔ. 
 
Είναι περιττό να αναφέρουμε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Δήμοι μετά και τις πρόσφατες περικοπές της χρηματοδότησης που φτάνουν στο ύψος του 65% από την εφαρμογή του Μνημονίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτεπιστασίας που καλούνται οι Δήμοι να καλύψουν εντάσσεται στα τεχνικά έργα και αποτελούσε προσδοκία των Δημάρχων προκειμένου να εκτελέσουν μικροπαρεμβάσεις απόλυτης προτεραιότητας αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ.
 
Καλείται ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και να υποδείξει μια άμεση λύση που θα ανακουφίζει τους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας που περιμένουν εδώ και μήνες κατανοώντας ότι το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από του Δήμους είναι ανεφάρμοστο.»
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis