Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ




«Την στιγμή που οι λιγοστοί δάσκαλοι στο Ελληνικό σχολείο της Χιμάρας είναι λίγοι καθώς και απλήρωτοι, η συγκυβέρνηση διορίζει τον κουμπάρο της κυρίας Μπακογιάν
νη, κ. Γερασιμίδη Νικόλαο, σε ανύπαρκτη θέση. Το υπεύθυνο προξενείο για το σχολείο της Χιμάρας είναι αυτό των Τιράνων, όπου αναπληρωτής συντονιστής εκπαίδευσης είναι ο κ. Χρονόπουλος Γεώργιος. 

Με τον διορισμό του κ. Γερασιμίδη στο προξενείο Αργυροκάστρου, με ευθύνη ΜΟΝΟ για ένα σχολείο, αυτό της Χιμάρας, εγείρεται ένα έντονο θέμα αδικαιολόγητης τοποθέτησης του εν λόγω κυρίου. 

Πρώτον δεν προκηρύχτηκε η θέση, ώστε να κατατεθούν υποψηφιότητες κι έγινε άμεσος διορισμός από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς διαφάνεια και παράθεση προσόντων (πτυχία, διδακτορικοί τίτλοι, ξένες γλώσσες κλπ.). Εκτός από το ότι έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, ήταν υποψήφιος βουλευτής νομού Ιωαννίνων με την Δημοκρατική Συμμαχία και παλιότερα με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερον, δεν υπάρχει καμιά ανάγκη δύο συντονιστών και μάλιστα σε ζώνη που δεν είναι μειονοτική, την στιγμή που σε άλλες χώρες, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ομογενειακών σχολείων (Γερμανία, Καναδάς, Αυστραλία κλπ.) υπάρχει ένας μόνο συντονιστής.

Τέλος, και το θεωρώ πολύ σημαντικό, ανακλήθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Θεόδωρος Καμαρινός-Οικονόμου από τα Τίρανα κι ο λόγος της ανάκλησής του ήταν τα λόγια που είπε στους Βορειοηπειρώτες, πως «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες», πως εκεί «έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών» και ότι «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο». 

Υπήρξε ποτέ στο προξενείο Αργυροκάστρου ένας αντίστοιχος Καμαρινός που να πάει στα χωριά της Πρεμετής, της Λιούτζης, της Οντρίε, της Τζάρας ή του Λουκόβου για να πει στους κατοίκους αυτών των περιοχών "μην φοβηθείτε να δηλώσετε ότι είστε Έλληνες"; Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ.

Τι περισσότερο είπε για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, τον κ. Καμαρινό τον ανακάλεσαν! Γιατί;

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων που διορίζουν τον κ. Γερασιμίδη σε μια ανύπαρκτη θέση και οι αρμόδιοι του υπουργείου Εξωτερικών που ανακαλούν από την θέση του Γενικού Προξένου τον κ. Καμαρινό με ποιο σκεπτικό ενήργησαν;»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis