Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: « Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

Δελτίο τύπου 1/8/2012






Στην δευτερολογία του  κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα , ο  Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Κώστας Μαρκόπουλος  τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν  τα  Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα .   
 
«Όταν μιλάμε για παιδεία μιλάμε για ποιότητα και πρέπει η πολιτική ηγεσία να πιστεύει και να εμπιστεύεται τον χώρο της ελληνικής παιδείας πολύ δε περισσότερο, της ανώτερης και της ανώτατης παιδείας. 
 
Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε σε αυτό που όλη η υφήλιος μιλά, το ελληνικό πνεύμα , τον ελληνικό πολιτισμό, την επανάσταση την οποία  μπορούν να φέρουν όλοι αυτοί άνθρωποι οι οποίοι αποφοίτησαν  από τα ελληνικά πανεπιστήμια , αντί να  υποστέλλουμε την ελληνική σημαία και την πίστη στην δυνατότητα την οποία έχει όλος αυτός ο λαμπρός κόσμος των ελλήνων επιστημόνων».
 
 Ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας άρθρο του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία απεύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Παιδείας :  «Σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία έχει υπερπολαπλασιαστεί  σήμερα θα έπρεπε να μας φέρνετε την ίδρυση καινούργιων νηπιαγωγείων και δημοτικών στην περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης που ζουν χιλιάδες έλληνες με τα παιδιά τους  και εσείς μειώνετε τα ελληνικά σχολεία; 
 
Υπάρχει κύριε υπουργέ  κάποια συμφωνία με τη Γερμανία για την αλλαγή του εκπαιδευτικού πλαισίου της ελληνικής γλώσσας και της εκμάθησης του ελληνικού πολιτισμού και των γραμμάτων στους έλληνες της Γερμανίας;  Γιατί βλέπουμε αυτή την απόφαση που είναι στο νομοσχέδιο για μείωση των διπλωματικών και των προξενικών  σχολείων που έχουν ιδρυθεί στη Γερμανία; Για ποιο λόγο τα μειώνετε την ώρα που ελληνικός πληθυσμός στη Γερμανία αυξάνεται;»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis