Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Άμεση επίλυση στα προβλήματα σχολείων Τ.Ε.Ε».


Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.) παραμένουν τεράστια σε όλη την επικράτεια, και η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι τραγική.
Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού μετά τη συνταξιοδότηση πολλών εκπαιδευτικών καθώς και των ήδη υπαρχόντων ελλείψεων μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ,ο αριθμός προσλήψεων εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων είναι μηδαμινός.
Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις σας για την άμεση κάλυψη των κενών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Τ.Ε.Ε. η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ολόκληρα τμήματα ειδικοτήτων κινδυνεύουν να διακόψουν την λειτουργία τους ,να μην διδάσκονται επαρκώς ή και καθόλου μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλήνιες , και ο μη επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών στα μαθήματα εργαστηριών δεν διασφαλίζει τους μαθητές.
Ευνόητο είναι λοιπόν ότι οι μαθητές των Τ.Ε.Ε θα οδηγηθούν στο να μην αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας ή το πτυχίο αυτό ακόμη και αν τους έχει αποδοθεί να μην έχει ουσιαστική ισχύ αφού δεν έχουν διδαχτεί βασικές τεχνικές έννοιες.
Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική από τη συγκυβέρνηση απαξίωσης της Τ.Ε.Ε. με απώτερο σκοπό ίσως και αυτόν της αναστολής της λειτουργίας της.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ .Υπουργέ:


Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε ώστε έστω και μετά το πρώτο τετράμηνο να αποκατασταθεί η λειτουργία των Τ.Ε.Ε.;
Διατίθεστε να προβείτε στην άμεση πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών;
Γιατί επιλέξατε να διορίσετε συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών και να αφήσετε πάλι εκτός διορισμών τις τεχνικές ειδικότητες ενώ παράλληλα από τους 3.113 αναπληρωτές που τοποθετήσατε γιατί μόλις οι 553 είναι τεχνικών ειδικοτήτων, όταν τα κενά είναι τριπλάσια στα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ. της χώρας;



Η Ερωτώσα Βουλευτής



ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis