Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΕΩΡΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ


«ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ»«ΠΙΡΑΝΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΝΩ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΚΑΙ ΩΡΛ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ!»



Με καταγεγραμμένα σημαντικότατα ζητήματα που χρειάζονται τις παρεμβάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στη Βουλή, αλλά και απευθείας στα Υπουργεία, επέστρεψε αργά απόψε στην Αθήνα από τη Σύρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Στην κορυφή, το τεράστιο πρόβλημα του ναυπηγείου Νεωρίου, το νοσοκομείο της Σύρου, που είναι και το Μητροπολιτικό των Κυκλάδων και ζητήματα σχετιζόμενα με την επιχειρηματικότητα, σε ένα σύμπλεγμα νησιών με πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες, κυρίως τουριστικές.
Ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόμενος από Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος, επισκέφθηκε κατά σειρά το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων, τους εργαζόμενους στο Νεώριο, τη Διοίκηση του Ναυπηγείου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε με τους Προέδρους ή εκπροσώπους των συνταξιούχων του ΙΚΑ, των τριτέκνων και πολυτέκνων, των οικοδόμων, των ομολογιούχων που υπέστησαν ζημιές σε βαθμό κακουργήματος από το κούρεμα, των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και μεμονωμένους πολίτες που ανέδειξαν σημαντικότατα ζητήματα σχετιζόμενα κυρίως με θέματα υγείας.
Στο Επιμελητήριο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος κατέγραψε επίσης και τις θέσεις-προβλήματα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι σημαντικών κλάδων όπως των ενοικιαζόμενων δωματίων, της εστίασης, αλλά και των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας για την προώθηση της Κουζίνας του Αιγαίου.
Πριν την αναχώρησή του από τη Σύρο ο Τέρενς Κουίκ έκοψε τη βασιλόπιτα της τοπικής Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα γραφεία του Κινήματος, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη στην οποία καθορίστηκαν οργανωτικά ζητήματα ενόψει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων, αλλά και τρόποι προώθησης των θεμάτων των Κυκλάδων που χρήζουν κοινοβουλευτικής ανάδειξης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε παρέμβαση με τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος ευχήθηκε καλή συνέχεια στον πολύ σημαντικό αγώνα που δίνουν μέλη, εθελοντές και πυρήνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην περιοχή των Κυκλάδων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με την επίσκεψή του στη Σύρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει λύσεις για το ναυπηγείο Νεωρίου της Σύρου.
Έχει υποσχεθεί επανειλημμένα ότι θα φέρει εδώ στο νησί δύο δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν και να πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρωστούμενα πέντε μηνών (αφήνω τους ατελείωτους μήνες των απλήρωτων υπερωριών) και προπαντός να μην βάλει λουκέτο μια κορυφαία βιομηχανική μονάδα που θα σημάνει ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τη Σύρο και την νησιωτική αυτή περιοχή γενικότερα.
Είμαι υποχρεωμένος επίσης να διερευνήσω και άλλα ζητήματα σχετιζόμενα με την υπογραφή παραγγελίας που έδωσε το Υπουργείο Άμυνας στις 6 Μαρτίου του 2012 για τις δύο δεξαμενές του ναυτικού, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται ότι «οι υπογραφές από πλευράς Υπουργείου μπήκαν απλά για να μπουν, χωρίς να ενδιαφέρεται επί της ουσίας να κλειδώσει τη δουλειά με το ναυπηγείο, παρά την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του αρχηγείου του Π.Ν. που επικαλείτο και επικαλείται μέχρι τώρα και σοβαρότατους τεχνικούς λόγους».

Να ήταν απλά μία προεκλογική ρουκέτα;

Σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Άμυνας Γιώργο Νταβρή θα αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Σε ό, τι αφορά στο νοσοκομείο, δεν μένω έκπληκτος με τα μνημονιακά σύνδρομα που το βασανίζουν. Με αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους που μας κυβερνούν, γιατί να παραξενεύομαι που από το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου ξέχασαν-έτσι είπαν από το Υπουργείο- να συμπεριλάβουν το Οφθαλμολογικό τμήμα;
Γιατί να μου κάνει εντύπωση που το Ορθοπεδικό και το ΩΡΛ τα έχουν κατατάξει στην επιστημονική ευθύνη της… ουρολογικής κλινικής;
Καμώματα Λυκουρέντζου που φαντάζομαι ότι θα τα ζήλευε και ο ίδιος ο Πιραντέλο.
Όσον αφορά τη συνάντησή μου με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, οφείλω να πω ότι με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν τα μέλη του να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της βαθιάς ύφεσης. Αξιοποιώντας πλήρως τη διαδικτυακή τεχνολογία και με οδηγό τους την κοινή λογική που δεν την έχουν οι κυβερνώντες, οι άνθρωποι του εδώ Επιμελητηρίου είναι πράγματι αξιοθαύμαστοι και παράδειγμα για μίμηση.
Πάντως, ένα από τα βασικά ζητήματα που συμφωνήθηκε να προωθήσω με κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, είναι η ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, καθώς ο σχεδιαζόμενος αριθμός δόσεων που επιβάλλει η τρόικα, είναι επιεικώς ανεπαρκέστατος.
Το σημερινό μου ταξίδι στη Σύρο, με εντολή του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει έμπρακτα δείξει την ευαισθησία του για τις Κυκλάδες, είναι το πρώτο σε αυτό το πανέμορφο νησιωτικό σύμπλεγμα. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε όσο γίνεται περισσότερα νησιά μέχρι την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη που θα γίνει αρχές Απριλίου εδώ, με θέμα τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis