Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΤΑΝΑ




«Εκπροσωπώντας το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, εκφράζω τη βαθιά λύπη όλων μας για το θάνατο του Δημήτρη Καστανά Δευτέρα βράδυ στη Νέα Υόρκη.



Ο εκλιπών πήγε στην Αμερική μετανάστης σε νεαρή ηλικία, χωρίς μέσα ή δυνατότητες. Τρέφοντας έμφυτη αγάπη για τη δημοσιογραφία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό, ξεκίνησε να βγάζει στον τηλεοπτικό αέρα ένα ωριαίο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, γεμάτο Ελλάδα και Ελληνισμό. Δουλεύοντας νυχθημερόν επί χρόνια και με τη στήριξη του ελληνοαμερικανικού κοινού κατόρθωσε να δημιουργήσει τον πρώτο και μοναδικό ελληνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, το διάσημο NGTV, ο οποίος μετέδιδε ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα, καθώς και πολιτιστικά και ψυχαγωγικά προγράμματα. Με τηλεοπτική συντροφιά το NGTV και το Δημήτρη Καστανά, οι μετανάστες αδελφοί μας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και σε άλλες πολιτείες, είχαν την Ελλάδα καθημερινά μέσα στο σπίτι τους και τα παιδιά τους μεγάλωναν με ζωντανή εικόνα και ήχο από τη μακρινή Πατρίδα.



Επιπλέον, το NGTV του Δημήτρη Καστανά, βρισκόταν πάντα στην προμετωπίδα των ελληνοαμερικανικών κινητοποιήσεων για την στήριξη των εθνικών μας θεμάτων ενώ ιδιαίτερα σημαντικοί ήταν οι τηλεοπτικοί του μαραθώνιοι για τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για τα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα, για την οικονομική υποστήριξη της ετήσιας εθνικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν κ.α.



Ανάμεσα στην ανεκτίμητη προσφορά του εκλιπόντος στην ενημέρωση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στην έκδοση και κυκλοφορία του δίγλωσσου περιοδικού ποικίλης ύλης «Εσείς», ενός ιδιαιτέρως ποιοτικού εντύπου με πλούσια θεματολογία και άποψη.



Τέλος, εκφράζω και την προσωπική μου οδύνη διότι είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά το Δημήτρη Καστανά ως άνθρωπο και ως εργοδότη. Μου έδωσε την ευκαιρία στα 25 μου χρόνια να σταθώ μπροστά στο τεράστιο κοινό του NGTV ως πολιτικός αναλυτής και σχολιαστής και να τοποθετούμαι ελεύθερα δίχως εκ των άνωθεν παραινέσεις, υποδείξεις, ή περιορισμούς.



Ο θάνατος του Δημήτρη Καστανά είναι απώλεια για τον Απόδημο Ελληνισμό και την Πατρίδα. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis