Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ





Το νομό Λασιθίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και επισκέφθηκε το ΤΕΙ Λασιθίου, όπου μετά από πρόσκληση των σπουδαστών παραβρέθηκε στη συνέλευσή τους, είχε διάλογο μαζί τους, απάντησε στις ερωτήσεις τους.



Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων. Ακολούθως συναντήθηκε με τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου.



Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης, η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανταλένα Παπαδοπούλου καθώς και πολιτευτές του Νομού Λασιθίου.



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:



«Σήμερα εδώ στο Λασίθι συναντηθήκαμε με τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο του Λασιθίου, μιλήσαμε με τους σπουδαστές του ΤΕΙ, με τον δήμαρχο και τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Το Λασίθι είναι ένας νομός απομονωμένος, που κάποτε ο ινστρούχτορας του κ. Στουρνάρα, ο κ. Σημίτης τον είχε αποκαλέσει «στου διαόλου τη μάνα». Δεν είναι όμως οι εσχατιές της Ελλάδος στου «διαόλου τη μάνα», είναι οι περιοχές εκείνες, οι οποίες μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη, μπορούν να διασφαλίσουν το αύριο. Ένας τουριστικός νομός, ένας νομός που παράγει πρωτογενή παραγωγή δέχεται αυτή τη στιγμή την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων.



Τα νοσοκομεία κλείνουν στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, οι ανάγκες του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου συνεχώς αυξάνονται. Κλείνουν το ΤΕΙ και η δυνατότητα παροχής ζωής κατά τους χειμερινούς μήνες συνεχώς μειώνεται.



Το σημαντικότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι δέχονται μια τεράστια επίθεση. Οι εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι εκείνοι που κρατούν τον τουρισμό, εκείνοι που υπηρετούν τον «Ξένιο Δία» και με απόφαση της τρόικας που εκτελεί η κυβέρνηση, θα αποκοπούν από τη δυνατότητα να λαμβάνουν το χειμώνα το επίδομα ανεργίας, την ίδια στιγμή που δουλεμπορικά γραφεία από τα Βαλκάνια εγκαθίστανται για να φέρουν εργαζόμενους των 200 ευρώ.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε στην ανάπτυξη της παραμεθορίου, ιδιαίτερα νομών που έχουν τη φυσική κληρονομιά, όπως ο νομός Λασιθίου, και πιστεύουμε ότι το Αθηνοκεντρικό κράτος, αντί να κοιτά να κλείνει τις υποδομές σε αυτούς εδώ τους νομούς, θα πρέπει να ενισχύει τις υποδομές, προκειμένου να μην φεύγουν τα παιδιά μετανάστες, να έρχονται εδώ περισσότεροι εργαζόμενοι και να μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που βεβαίως και δεν έρχεται με τη βαριά φορολογία που επιβάλουν η τρόικα και οι εσωτερικοί της υπηρέτες.



Οι χαμηλόβαθμοι και οι υψηλόβαθμοι της τρόικας λειτουργούν όπως ακριβώς η Γκεστάπο την εποχή της Γερμανικής Κατοχής. Αυτό που επιδιώκουν σήμερα να κάνουν είναι να εξαθλιώσουν τον Έλληνα εργαζόμενο, να δημιουργούν περισσότερους ανέργους, να κλείνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να επιτύχουν αυτό που εκείνοι περιγράφουν στις εκθέσεις τους, την εσωτερική υποτίμηση, αυτό που υπέγραψαν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.



Η λύση είναι μία, η δημιουργία ενός μεγάλου Εθνικού Απελευθερωτικού Δημοκρατικού Μετώπου που θα διώξει τους δανειστές, θα σταματήσει τις πολιτικές της βαριάς φορολόγησης που αυξάνουν την ύφεση και θα ξαναβάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.»



Ερ. δημοσιογράφου: Ρίχνετε λιγότερες ευθύνες στη ΔΗΜΑΡ;



«Η ΔΗΜΑΡ είναι και αυτή ακριβώς μέσα στην ίδια συμμαχία του μαύρου μετώπου. Ο κ. Κουβέλης συμμετέχει ισότιμα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.»



Ερ. δημοσιογράφου: Μιλάτε με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για την πρότασή σας σχετικά με τη δημιουργία ενός εθνικού απελευθερωτικού δημοκρατικού μετώπου;



«Βεβαίως και μιλάμε με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, εκτός της Χρυσής Αυγής, που αποτελεί ένα ναζιστικό κόμμα που υπηρετεί το μνημόνιο, υπηρετεί τη λογική του «δόγματος του σοκ», και τους κάλεσα να έχουμε από κοινού μια πολιτική στα θέματα τα οποία συμφωνούμε. Θα έχουμε τη δυνατότητα αύριο να συζητήσουμε το θέμα της αγροτικής ανάπτυξης και νομίζω ότι εκεί μπορεί να βρεθεί μια κοινή γραμμή.



Η πρωτογενής παραγωγή, η παραγωγή δηλαδή των αγροτών, των κτηνοτρόφων είναι εκείνη, η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο μαζί με τους εργαζόμενους. Επιθυμούν να είμαστε μια χώρα εισαγωγής, ακόμα και των αγροτικών προϊόντων και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αντίδραση λοιπόν με ένωση όλων των Ελλήνων, των αγροτών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και όλων όσων δεχόμαστε αυτή τη στιγμή την επίθεση των δανειστών.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis