Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ




«ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ»

«ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΕΚΕΙ; Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ, έκανε καταλυτική παρέμβαση υπέρ της διάσωσης του μοναδικού ομογενειακού σχολείου του Μόντρεαλ «Σωκράτης - Δημοσθένης», καθώς ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αρνείται η Ελλάδα να παρέμβει ως εγγυητής του Δημοσίου, όπως έχει υπογράψει, για δάνειο 4.600.000 δολαρίων Καναδά, που συνήψε το Σχολείο από το 1994, το εξυπηρετούσε, αλλά τα τελευταία χρόνια κατέστη ληξιπρόθεσμο, παρά τις συνεισφορές των Ομογενών.

Υπ’ όψη ότι η Ελλάδα δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ για το συγκεκριμένο σχολείο, με ιστορία 105 ετών, όπου φοιτούν 1400 παιδιά, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Σχολείου κ. Παγώνη.

Η παρέμβαση του Τέρενς Κουίκ είχε ως εξής:


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να φανταστούμε το εξής σκηνικό:


Παιδιά, Ελληνόπουλα, τρίτης, τέταρτης, δεύτερης, ενδεχομένως και πρώτης γενιάς (που έχουν πάει τώρα με τη νέα μεταναστευτική ροή), να τους πούνε μια μέρα ότι «η πατρίδα των γονιών σου, η δική σου πατρίδα, σου κλείνει το σχολείο, σου κάνει κατάσχεση του κτιρίου και σε αφήνει στο δρόμο».

Την εικόνα αυτή και μόνο, βάλτε στο μυαλό σας.

Συγκλονιστική σκηνή, να ακούσει το παιδί αυτό, που θέλουμε να το κρατήσουμε Ελληνόπουλο, να του λέμε ότι η ίδια η πατρίδα του, του κλείνει το σχολείο.

Και που; Σε μια χώρα (και να μη το ξεχνάμε αυτό) όπου οργιάζει και ο Σκοπιανός...

Ας την παραδώσουμε, λοιπόν, τη γενιά αυτή αλλού, ας τα αφήσουμε Καναδάκια, να μην τα κάνουμε ποτέ Ελληνάκια.

Έχει ξεκινήσει η αποψίλωση του ελληνισμού στο εξωτερικό εδώ και δύο - δυόμισι χρόνια.

Σας υπενθυμίζω τις ανακλήσεις των εκπαιδευτικών που έγιναν επί Υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Ματώνει η ψυχή ενός ανθρώπου, όπως εγώ, που έχει γνωρίσει τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, ακούγοντας ότι «του χρόνου το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορεί να στείλει ούτε τους πέντε εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για να σπουδάζουν αυτά τα παιδιά».

Να μπούμε, δηλαδή, και σε άλλες περιπέτειες. Να αφανίσουμε τον ελληνισμό επειδή το θέλει ο κάθε ένας τροϊκανός...

Μα γιατί; Γιατί;

Εντάξει, εμείς υποφέρουμε εδώ στην Ελλάδα, εμάς μας έχουν στύψει, μας έχουν γδάρει εδώ στη πατρίδα, γιατί θα πρέπει το τελευταίο κομμάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να βασίσουμε τον ελληνισμό, τον ελληνισμό της Ομογένειας να τον παραδώσουμε και αυτόν;

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ξεκάθαροι. Δεν είμαστε της σχολής πετάμε το μπαλάκι στην κερκίδα. Τοποθετούμαστε και λέμε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί και να λυθεί,  μάλιστα, με οριστικό τρόπο.

Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως, ότι η Επιτροπή μας δεν μπορεί να υπογράψει λύση, αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν από το Προεδρείο να ασκήσει όλη την πίεση εκείνη που πρέπει να ασκηθεί, σε εκείνον ο οποίος προτιμά να τιμά την υπογραφή του με τους τροϊκανούς και τους δανειστές, από το να κρατάει όρθιο τον ελληνισμό στο εξωτερικό.

Ως εδώ και μη παρέκει με τον ψυχρό εκτελεστή που λέγεται Ιωάννης Στουρνάρας.

Τελειώσαμε με αυτό το «καλαμπούρι» πια.

Ευχαριστώ πολύ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis