Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Η κωμωδία συνεχίζεται!!!Ο θίασος του κ.Πρωθυπουργού συνέχισε την περιοδεία και στην Σύνοδο κορυφής.....
Μπορεί ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ να απαντήσει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ τα παρακάτω;
1) Τα 14,5 δις που θα εισπράξει, από τα κοινοτικά ταμεία, που θα διοχετευθούν;Για ποιο ΕΣΠΑ μιλάτε κ.ΣΑΜΑΡΑ;Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπουργείων,  η απορρόφηση κεφαλαίων του ΕΣΠΑ στις αρχές Ιανουαρίου 2013 (έξι χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής του) βρίσκεται στο 46% για τα τομεακά προγράμματα (των υπουργείων) και στο 51% για τα περιφερειακά προγράμματα (των περιφερειών).

Η εικόνα είναι ακόμη χειρότερη εάν τα ποσοστά απορρόφησης καταμετρηθούν με βάσει τις πιστοποιημένες δαπάνες από την Ε.Ε. Στην περίπτωση αυτή η απορρόφηση βρίσκεται στο 44% για τα τομεακά προγράμματα και στο 47% για τα περιφερειακά.        

Ειδικότερα: Το πρόγραμμα Περιβάλλον -Αειφόρος Ανάπτυξη σημειώνει ποσοστό απορρόφησης 39,40%, το Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας 47,90%, το Ψηφιακής Σύγκλισης 36,80%, το Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού 43,20%, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης 37,70%, Διοικητικής Μεταρρύθμισης 30,70%, αλλά το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα σημειώνει απορρόφηση περίπου 68,25% ποσοστό σχετικά ανεκτό και υπό προϋποθέσεις.

2) Για τους άνεργους άνω των 25 ετών πόσα προγράμματα και κονδύλια θα εισπράξετε από την Ε.Ε. το 2014-2020;

3) Για τους χαμηλόμισθους όμως ο "θίασος" , ούτε για τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν διεκδίκησε τίποτα στην Σύνοδο κορυφής!!
Δυστυχώς η "παράσταση" είναι φθηνή  και το εισιτήριο ακριβό!!!Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ καλεί τον ακριβοπληρωμένο θίασο, που θιασάρχης είστε εσείς κ.ΣΑΜΑΡΑ, να ρίξει την αυλαία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis