Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ




Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Γιατί κρύβετε τις αλλαγές στα υπουργεία κ. Μανιτάκη;»



Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε στις 14 Φεβρουάριου με αντικείμενο την «αναδιοργάνωση τεσσάρων υπουργείων» η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:



«Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη οριστικοποιήθηκαν τα νέα οργανογράμματα 4 υπουργείων τα οποία όμως επιμένει να μην δίνει στην δημοσιότητα. Η φερόμενη μείωση κατά 44% των οργανικών μονάδων των υπουργείων Δικαιοσύνης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης αναγκαστικά θα συνεπάγεται και ριζικές μεταβολές στις θέσεις εργασίας. Πρόκειται δηλαδή για μια αλλαγή που η Συγκυβέρνηση όφειλε να κάνει προσεκτικά και με πλήρη διαφάνεια έναντι όλων των εργαζόμενων που επηρεάζονται. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε, αν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το ζητήσαμε επανειλημμένα στη Βουλή από τον κ. Μανιτάκη. Ο αρμόδιος υπουργός όμως επέλεξε να ακολουθήσει μια αδιαφανή πρακτική.



Φέρνω σαν παράδειγμα τις τελευταίες αλλαγές στο υπουργείο Εργασίας τις οποίες εισηγήθηκε Επιτροπή που συγκρότησε ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης. Για άγνωστους λόγους στις 18 Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες μόλις μέρες πριν καταθέσει τις προτάσεις της στο υπουργείο, η εν λόγω Επιτροπή ανασυγκροτήθηκε. Με άλλα λόγια ο κ. Μανιτάκης για δικούς του λόγους άλλαξε την σύνθεση της, χωρίς να δώσει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση.



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξαναρωτάμε ευθέως τον κ. υπουργό αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα για τις αντικαταστάσεις που έγιναν, εάν δηλαδή αυτός απομάκρυνε μέλη των Επιτροπών αξιολόγησης υπουργείων επειδή δεν ενέκριναν τις προειλημμένες αποφάσεις του για το τι θα έπρεπε να εισηγηθούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis